Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

«Ιερός πόλεμος…»

Αντιπαράθεση ιερέων της μητροπόλεώς μας με μάρτυρες του Ιεχωβά στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.
Για δεύτερη συνεχή Τετάρτη σημειώθηκε χθες μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ιερέων της μητροπόλεώς μας, με μάρτυρες του Ιεχωβά στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας. Όλα ξεκίνησαν όταν μάρτυρες της Ιεχωβά έστησαν ένα ταμπλό και μοίραζαν φυλλάδια στους περαστικούς.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Αρχιερατικού της Ιεράς μας Μητρόπολης π. Δημήτριου Θεοδωρόπουλου που συνοδευμένος από Ιερείς, πήγαν στην πλατεία και προσπαθούσαν να ειδοποιήσουν έγκαιρα τους χριστιανούς να μην πλησιάζουν στον χώρο που βρίσκονταν οι μάρτυρες της Ιεχωβά. Σε καμία περίπτωση δεν σημειώθηκαν επεισόδια, μιας και δεν υπήρξε κάποια σημαντική αντίδραση τους μάρτυρες της Ιεχωβά.

Δηλώσεις

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ», βρέθηκε στην πλατεία και συνομίλησε με τους αντιμαχόμενους. Ας δούμε τι μας είπαν.
Ο π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Κοιμόμαστε εμείς οι άνθρωποι της εκκλησίας με αποτέλεσμα να αποθρασυνθούν αυτοί οι άνθρωποι και να φτάσουν μέχρι την κεντρική πλατεία μοιράζοντας φυλλάδια και διαφημίζοντας τις κακοδοξίες. Πρόκειται για μια εταιρία που πουλάει φυλλάδια, ούτε καν αίρεση δεν είναι. Όχι θρησκεία δεν είναι αλλά ούτε αίρεση, είναι μια φυλλαδική εταιρία. Από τη στιγμή που είμαστε τόσο ελεύθερο Κράτος και η πολιτεία δεν σέβεται το 98% των ανθρώπων που πιστεύουν στην εκκλησία και οι οποίοι οργίζονται όταν περνάνε από την πλατεία, εφόσον δεν μπορούμε να τους αποτρέψουμε νομικά θα στεκόμαστε εδώ, λέγοντας αυτοί τα δικά τους και εμείς τα δικά μας. Ας πιστέψει όποιος θέλει γιατί αποτελεί δικαίωμα του καθενός το τι θα πιστέψει.
Εκ μέρους των Μαρτύρων του Ιεχωβά μας μίλησε ο κ. Λάμπρος Τζέλος: «Εμείς νόμιμα ανταποκρινόμενοι σε όλες τις διατάξεις του συντάγματος, κάνουμε την διαφήμιση των εντύπων μας με σκοπό την πληροφόρηση των ανθρώπων γύρο από μερικά βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Στρέφουμε την προσοχή των ανθρώπων στο τι διδάσκει η Αγία γραφή για μερικά βασικά θέματα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δίνουμε έντυπα που απαντούν σε ερωτήματα που αφορούν όλες τις ηλικίες. Το κράτος είναι με το μέρος, οι νόμοι είναι με το μέρος οι μόνοι που εμποδίζουν το έργο μας είναι ενδεχομένως οι εκπρόσωποι τις Ορθόδοξης εκκλησίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι μας μοιράζοντας και αυτοί φυλλάδια και απαντώντας με την δικιά τους εκδοχή στο θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου