Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Oι φωτογραφίες των συλληφθέντων...


Αυτοι είναι οι συλληφθέντες που φέρονται να συμμετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός αγώνας"
Μαζιώτης Νίκος του Αγαμέμωναν ετών 39
Παναγιώτα Ρούπα του Βίκτωρα ετών 41
Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32
Κορτέσης Χριστόπουλος του Γεωργίου ετών 31
Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32
Γουρνάς Κώστας του Δημητρίου ετών 30
Στο σπίτι του Μαζιώτη και της Ρούπα στα Καλύβια κατασχέθηκε σκληρός δίσκος με προκηρύξεις του..."Επαναστατικού αγώνα" και προσχέδιο για επόμενη επίθεση.
Η Αστυνομία έδωσε σχετικά γρήγορα τις φωτογραφίες των κατηγορουμένων ως μελών του Ε.Α.
Ποντάρει στο γεγονός ότι όπως και την προηγούμενη φορά με τη 17Ν θα υπάρξουν πληροφοριοδότες που θα δώσουν στοιχεία για τη δράση τους.
Χθες βράδυ με μία ασυνήθιστα λιτή ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία γνωστοποίησε την προσαγωγή - αρχικά- τεσσάρων ατόμων μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα για δραστηριότητες στον πυρήνα της Ένοπλης Βίας στην Ελλάδα. Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου από την περιοχή των Εξαρχείων και ενός από τους Αμπελοκήπους. Τα στόματά τους κλειστά κρατάνε οι συλληφθέντες στις ολονύκτιες προανακρίσεις που γίνονται στη ΓΑΔΑ, καθώς δεν απαντάνε σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι και νεαρός, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Λάμπρο Φούντα στη συμπλοκή της Δάφνης και είχε καταφέρει να διαφύγει. Για τους τέσσερις πρώτους που προσήχθησαν υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα», ενώ για τους υπολοίπους σε άλλες οργανώσεις, όπως η ΣΕΧΤΑ. Έτσι επιβεβαιώνεται η πεποίθηση των Αρχών ότι οι οργανώσεις λειτουργούν ως «συγκοινωνούντα δοχεία».Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες, στη, κατά την αστυνομία, «γιάφκα» των Καλυβίων εντοπίστηκαν γνήσια προκήρυξη του «Επαναστατικό Αγώνα», με πρωτότυπη υπογραφή, αλλά και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της οργάνωσης.Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, κ. Ράικου, η οποία έχει την εποπτεία της υπόθεσης ήταν στη ΓΑΔΑ έως τις 7 το πρωί. Μαζί με 10 ακόμα εισαγγελείς ταξινομούσαν τα στοιχεία και σχημάτισαν τις δικογραφίες. Οι προσαγωγές δεν έχουν εξελιχθεί σε συλλήψεις ακόμα, αλλά αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της μέρας θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τους αρμόδιους εισαγγελείς και αύριο θα ακολουθήσουν οι απολογίες.Οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία για 10-12 άτομα, οπότε τις επόμενες ώρες αναμένονται και νέες προσαγωγές. Το χρονικό των συλλήψεων Η επιχείρηση εντοπισμού τους εξελίσσεται από την ημέρα του ενόπλου επεισοδίου στη Δάφνη, τα ξημερώματα της 10ης Μαρτίου, όπου μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε νεκρός ο Λάμπρος Φούντας . Στη συνέχεια και μετά από έρευνες ανακοινώθηκε πως ο Φούντας ήταν ενεργό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Κατά τις αρχές, οι τέσσερις συλληφθέντες, με καταγωγή από το Βόλο και τη Γλυφάδα, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα σε σπίτια, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην οδό Λυκούργου στη Νέα Ιωνία. Μια άλλη γιάφκα κατά την Αστυνομία, εντοπίστηκε στην Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι (δήμος Καλυβίων), όπου, επίσης, διεξήχθη έρευνα με την παρουσία της εισαγγελέως Ελένης Ράικου.Πάντα κατά την Αντιτρομοκρατική σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν γνήσιες προκηρύξεις του «Επαναστατικού Αγώνα» και άλλα στοιχεία που οδήγησαν στις προσαγωγές υπόπτων. Μάλιστα σε μία εξ αυτών αναφερόταν το χτύπημα στο Χρηματιστήριο (2 Σεπτεμβρίου 2009), ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου είχε αναλάβει την ευθύνη ο «Επαναστατικός Αγώνας». Έρευνα έγινε και σε ένα άλλο σπίτι στην οδό Δερβενίων, στα Εξάρχεια.
Από κύκλους της Αντιτρομοκρατικής διοχετεύεται ότι στα σπίτια που ερευνήθηκαν βρέθηκαν εργαλεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανιχνεύτηκαν και ίχνη πυρίτιδας.
Δύο από τα άτομα είναι γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ η γυναίκα είναι η φίλη ενός εξ αυτών.Ένας εκ των δύο, είχε συλληφθεί το 1998 όταν σε βόμβα που δεν εξεράγη βρέθηκε αποτύπωμά του. Στην κατοχή του βρέθηκε τότε ποσότητα εκρηκτικών καθώς και αριθμός όπλων. Είχε καταδικαστεί αρχικά σε φυλάκιση 15 ετών, στο εφετείο όμως, η ποινή μειώθηκε κατά πολύ, αφού ο εισαγγελέας είχε αποδεχθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί να κατασκευάσει βόμβα η οποία από κατασκευαστικό λάθος δεν επρόκειτο να λειτουργήσει, αλλά και ότι ο κατηγορούμενος δεν έπραξε από δόλο. Εντύπωση είχε προκαλέσει η άκαμπτη στάση του στο δικαστήριο, που του προσέδωσε τον χαρακτηρισμό του «σκληρού», γενικά όμως θεωρείται άτομο μειωμένης αντίληψης. Αποφυλακίστηκε τότε αμέσως μετά το εφετείο, αφού είχε εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του. Ο δεύτερος συλληφθείς, είναι η φίλη του. Ο αντιεξουσιαστής είχε παλαιότερα συλληφθεί για ανυποταξία, αφού ήταν γνωστός αντιρρησίας συνείδησης, προφυλακίστηκε και μετά από απεργία πείνας αφέθηκε ελεύθερος. Δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί στόχο για τις αρχές ασφαλείας που τον παρακολουθούσαν συστηματικά και μάλιστα τον είχαν αναζητήσει δύο φορές στα Κύθηρα, όπου τον φιλοξενούσε φίλος του, όταν από λατομείο του νησιού εκλάπη ποσότητα εκρηκτικών. Ανακρίνεται και η φίλη του, η οποία πρόσκειται επίσης στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πρέπει να σημειωθεί ότι, τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε συμμετοχή σε οργάνωση ένοπλης βίας και ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους συνηγόρους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου