Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Έλεγχος στο νοσοκομείο Καρδίτσας για μαιμού αναπηρίες...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Γράψαμε πολλές φορές για το νοσοκομείο Καρδίτσας και το κόλπο που εφεύραν κάποιοι υπάλληλοι για να μειώσουν κατά μια ώρα το ωράριό τους.
Συγκεκριμένα, έπαιρναν γνωματεύσεις από γιατρούς ότι έχουν κάποια αναπηρία και κατάφερναν να μειώνουν το ωράριό τους και να αυξάνουν την άδειά τους κατά μία εβδομάδα το χρόνο.
Η υπόθεση έγινε γνωστή εδώ και ένα χρόνο αλλά ο διοικητής του νοσοκομείου κώφευε. Όμως, μετά από τα δημοσιεύματα και την επέμβαση του εισαγγελέα, έφτασαν την Παρασκευή στο νοσοκομείο ελεγκτές του υπουργείου υγείας και ζήτησαν όλα τα σχετικά στοιχεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα άλλα ζήτησαν και όλες τις γνωματεύσεις των ιατρών με αποτέλεσμα πλέον κάποιοι να αρχίσουν να ανησυχούν.
Εδώ και ένα χρόνο που έγινε γνωστή η φάμπρικα που άνοιξαν κάποιοι υπάλληλοι με τις αναπηρίες, έγιναν καταγγελίες στον διοικητή κ. Βασίλη Γκοτσόπουλο.
Το θέμα έμεινε βαλτωμένο για μήνες ώσπου έγινε μια ανώνυμη καταγγελία για συγκεκριμένη υπάλληλο ξανά στον διοικητή.
Μετά από αυτό έγινε έλεγχος στην υπάλληλο και βρέθηκε ότι δεν είχε καμία αναπηρία. Έτσι, της επιβλήθηκε ποινή και της προσμετρήθηκαν οι ώρες που δεν δούλεψε στις άδειες των επόμενων χρόνων. Όμως και πάλι το θέμα σταμάτησε στην μία και μοναδική υπάλληλο. Όταν άρχισαν τα δημοσιεύματα και δόθηκε εντολή από την εισαγγελέα να γίνει προκαταρκτική εξέταση, τότε δόθηκε εντολή να γίνει καταγραφή των ατόμων που είχαν κάνει χρήση του σχετικού νόμου. Έτσι, βρέθηκε ότι 86 εργαζόμενοι είχαν μειωμένο ωράριο. Όμως, εννέα από αυτούς είχαν μείωση λόγω προβλημάτων υγείας των συζύγων και των παιδιών τους ή διότι είχαν μικρά παιδιά. Τώρα, το επόμενο βήμα είναι να δοθεί εντολή για να περάσουν από δευτεροβάθμια επιτροπή. Επειδή όμως στο θέμα είχαμε την παρέμβαση των «ΡΑΜΠΟ» του υπουργείου υγείας, το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις και στο στόχαστρο μπαίνουν και οι γιατροί που έδιναν τις γνωματεύσεις.

Μετατάξεις

Δεν είναι όμως μόνο η μείωση του ωραρίου. Πολλοί από όσους έβγαζαν αναπηρία, το επόμενο που έκαναν ήταν να ζητήσουν μετάταξη από νοσηλευτές ή καθαρίστριες στην διοικητική υπηρεσία. Πριν λίγο καιρό στο νοσοκομείο έγιναν σωρεία μετατάξεων. Καλούνται οι ελεγκτές να ελέγξουν και όλα αυτά. Να μην μείνει κανείς ατιμώρητος.

Για τους ελεγκτές…

Με αφορμή που μπήκαν οι ελεγκτές στο νοσοκομείο, καλά θα κάνουν να ελέγξουν και άλλα πράγματα. Ας ζητήσουν τους φακέλους των ασθενών που παίρνουν ή έπαιρναν αναπηρικές συντάξεις. Εκεί θα βρουν πράματα και θάματα. Θα σας αναφέρω μόνο ότι ασθενής εμφάνιζε επί δέκα χρόνια ότι είχε καρκίνο και της είχαν βγάλει τη μήτρα. Και όλα αυτά με γνωματεύσεις ιατρών του νοσοκομείου. Όταν όμως κάποιος γιατρός της ζήτησε να την εξετάσει για να τις δώσει το πιστοποιητικό, τότε είδε ότι η μήτρα ήταν κανονικά στη θέση της. Φυσικά, δεν φύτρωσε ξανά. Απλά κάποιοι με εξόφθαλμο τρόπο της έδιναν σύνταξη επί δέκα χρόνια.

Τιμώρησαν την υπάλληλο

Πριν δύο μήνες δημοσιεύσαμε επιστολή υπαλλήλου του νοσοκομείο Καρδίτσας προς την υπουργό υγείας με αφορμή τις μετατάξεις στο νοσοκομείο. Η επιστολή έπεσε στα χέρια μας και την δημοσιεύσαμε. Την επιστολή δεν μας έφερε η υπάλληλος, αλλά ο διοικητής την τιμώρησε με 15 μέρες στέρηση μισθού για το λόγο αυτό. Για όλα αυτά ένα έχουμε να πούμε. ΝΤΡΟΠΗ – ΝΤΡΟΠΗ – ΝΤΡΟΠΗ!!!
Και κάτι για την υπουργό.
κ. Ξενογιαννακοπούλου, τελειώνετε επιτέλους με το θέμα των διοικητών. Ορίστε νέους διοικητές να τελειώνουμε. Δεν βλέπετε ότι τα πράγματα βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο; Επιτέλους, κυβερνήστε τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου