Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Δυναμικό ξεκίνημα για το Φεστιβάλ Θεάτρου

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η αυλαία του 25ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και με το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ.
Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ενώ προηγήθηκαν το καλωσόρισμα της Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μένης Παπανικολάου και οι χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πατέρα Βασίλειο, το βουλευτή Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα, τον πολιτευτή και πρώην Υφυπουργού κ. Νίκο Σαλαγιάννη, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό και το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομήνικο Βερίλλη. Όλοι τους εξήραν το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και ευχήθηκαν στο θεσμό του Φεστιβάλ ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.
Στη συνέχεια, ακολούθησε το πρώτο τιμητικό αφιέρωμα που ετοίμασε η Οργανωτική Επιτροπή για τη γνωστή ηθοποιό κ. Μέλπω Ζαρόκωστα. Αναφορά στη ζωή και το έργο της έγινε από τη θεατρική συγγραφέα-σεναριογράφο Υβόννη Μεταξάκη η οποία μέσα σε λίγα λεπτά σκιαγράφησε μοναδικά το πορτρέτο της κ. Ζαρόκωστα. Εκείνη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε την Οργανωτική Επιτροπή για την τιμή που της έκανε και ευχήθηκε για το Φεστιβάλ να έχει ολοένα και ανοδικότερη πορεία. Την τιμητική πλακέτα στην κ. Ζαρόκωστα απένειμε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός και το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στην κ. Μεταξάκη απένειμε η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και υπεύθυνη της Επιτροπής Θεάτρου κ. Βάσω Κοζιού.
Το πρώτο θεατρικό ερασιτεχνικό σχήμα που διαγωνίστηκε ήταν η Θεατρική Ομάδα Αγιάς από τη Λάρισα που παρουσίασε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Η αυλή των θαυμάτων". Η βραδιά, εξ ΄ άλλου, ήταν αφιερωμένη στον σκηνοθέτη της παράστασης Δημήτρη Χατζή που έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Για την προσωπικότητα και το έργο του μίλησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Νομάρχη κ. Κώστας Φωτάκης. Παρούσα δε στην αίθουσα ήταν και η γυναίκα του κ. Μαρία Χατζή, η οποία παρέλαβε και το αναμνηστικό του Φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Βάσω Μακρή και Παύλος Βησσαρίου και το εισιτήριο είναι 5 ευρώ για μικρούς και μεγάλους.
Σημαντική είναι η αρωγή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων που υποστηρίζει ουσιαστικά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας δίνοντας το δικό της βραβείο για την καλύτερη παράσταση. Επίσης, χορηγοί είναι το ξενοδοχείο ΄΄Μητρόπολις΄΄, το βιβλιοπωλείο ΄΄Παιδεία΄΄ και η Interamerican.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα δεκαήμερο γιορτής στη διάρκεια του οποίου το θεατρόφιλο κοινό της πόλης - και όχι μόνον - θα παρακολουθήσει εννέα συνολικά ερασιτεχνικά σχήματα από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως επίσης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει και επτά ξεχωριστά τιμητικά αφιερώματα σε ανθρώπους της Τέχνης και του πολιτισμού γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου