Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΑΤΤΙΚΑΡΧΗΣ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ;

Γιάννης Ραχωβίτσας


Στέφανος Σκώτης

Γρηγόριος Αναγνώστου

Έντονο Καρδιτσιώτικο ενδιαφέρον για της κρίσεις τις Ελληνικής Αστυνομίας που θα γίνουν την Αύριο Τρίτη.
Όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Ραχωβίτσας που κατάγεται από το Φανάρι Καρδίτσας, αναμένεται να ορισθεί νέος διευθυντής στην ΓΑΔΑ, δηλαδή, Αττικάρχης. Σήμερα είναι γενικός αστυνομικός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Θα είναι μια δικαίωση του Γιάννη Ραχωβίτσα επωνομαζόμενο και Κάλλαχαν λόγω των μεγάλων επιτυχιών του στην πάταξη κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών όταν υπηρετούσε ως προιστάμενος του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.
Μάχη για την προαγωγή του δίνει ο Στέφανος Σκώτης που κατάγεται από το Κρυονέρι. Αν προαχθεί, τότε θα είναι ένας από τους υπαρχηγούς της αστυνομίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάει σπίτι του.
Μάχη παραμονής δίνει και ο Αντιστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου σήμερα Υπαρχηγός της .Ελληνικής Αστυνομίας.
Αν αποστρατευτεί, τότε στη θέση του θα πάει ο Σκώτης.
Τα βιογραφικά

Γρηγόριος Αναγνώστου Αντιστράτηγος
Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας

Γεννήθηκε το 1954 στα Βραγκιανά Καρδίτσας και κατετάγη στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το 1972.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών, στην οποία διετέλεσε Αρχηγός Τάξης, το 1980. Επίσης, αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Αστυνόμων Β΄, το έτος 1993.
Εκπαιδεύτηκε και μετεκπαιδεύτηκε σε πολλά αντικείμενα αστυνομικού χαρακτήρα στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.
Εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία σε πολλές συναντήσεις στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Interpol, της Europol και σε άλλες συναντήσεις περιφερειακού χαρακτήρα.
Υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες του Σώματος.
Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε στην Υπηρεσία Ασφάλειας Προέδρου Δημοκρατίας ως Διευθυντής της Υπηρεσίας αυτής, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων ως Υπεύθυνος του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας ως Διευθυντής του Ολυμπιακού Περιφερειακού Κέντρου Ασφάλειας Ο.Α.Κ.Α., κατά την επιχειρησιακή φάση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων (1-7-2004 έως 5-10-2004) και ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (8-10-2004 έως 2-3-2005). Από της προαγωγής του στο βαθμό του Υποστράτηγου υπηρέτησε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας (2-3-2005 έως 1-3-2006) και από 2-3-2006 ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών & Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι την προαγωγή του σε Αντιστράτηγο και την τοποθέτηση του ως Υπαρχηγό του Σώματος.
Είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων και ομιλεί την αγγλική γλώσσα.
Για τη μέχρι τώρα υπηρεσιακή του διαδρομή του έχουν απονεμηθεί παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας του Σώματος.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, μιας κόρης και ενός γιου, πτυχιούχου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αντίστοιχα.

Στέφανος ΣκότηςΑντιστράτηγος
Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας


Γεννήθηκε το 1954 στο Κρυονέρι Καρδίτσας και κατετάγη στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το 1972.
Αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1980. Eίναι, επίσης, απόφοιτος της Σχολής Επιτελών Εθνικής ´Αμυνας της Χώρας (1999-2000).
Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του υπηρέτησε σε, πολλές και διαφόρων επιπέδων και αντικειμένων, μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διετέλεσε Διευθυντής των Διευθύνσεων Τροχαίας (2000-2001) και Δημόσιας Ασφάλειας (2001-2004) του Επιτελείου του Αρχηγείου με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.
Επίσης, διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (από το 2004 έως τις 2-3-2006), ως Ταξίαρχος και ως Υποστράτηγος.
Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης (Μάρτιος 2006 – Μάρτιος 2008) με το βαθμό του Υποστρατήγου, μέχρι την προαγωγή του σε Αντιστράτηγο και την τοποθέτηση του, ως Προϊστάμενος Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Έχει συμμετάσχει ενεργά ως τακτικό μέλος και έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική Αστυνομία σε πολλά Συμβούλια, Συνέδρια, Επιτροπές και Οργανώσεις τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις, μετεκπαιδεύσεις και σεμινάρια ευρύτατης θεματολογίας.
Είναι τακτικό Μέλος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών για την αντιμετώπιση του Οργανωμένου Εγκλήματος (2004 έως σήμερα) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol. Επίσης είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας στις Γενικές Συνελεύσεις της Interpol, από το Μάρτιο του 2006.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) και της Ομάδας Έργου για το Σχεδιασμό της Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΟΔΕΣΑΠ), καθώς επίσης και τακτικό μέλος του ΔΣ του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ, 2002-2004), της Ομάδας Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων (ΟΚΕΑ, 2001-2004) και της Ομάδας για την Προώθηση του θεσμού των Τοπικών Συμβούλων Πρόληψης της Εγκληματικότητας.
Επιπρόσθετα, έχει δημοσιεύσει άρθρα και συνεντεύξεις στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, και συμμετείχε ως ομιλητής σε ημερίδες, διημερίδες, συνέδρια και μεταπτυχιακά τμήματα των ΑΕΙ.
Για τη μέχρι τώρα υπηρεσιακή του διαδρομή του έχουν απονεμηθεί παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας του Σώματος.
Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο, Πτυχιούχο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στο πανεπιστήμιο του Πειραιά και υπηρετεί την Στρατιωτική του θητεία στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου