Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Εορταστικές εκδηλώσεις σε όλο το Νομό Καρδίτσας

Που θα μπορέσετε να γιορτάσετε την Κυριακή της Αποκριάς, αλλά και πού θα περάσετε τα Κούλουμα

Στους ρυθμούς της Αποκριάς κινείται και ο Νομός Καρδίτσας. Εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Δήμο, πολλές από αυτές είναι προγραμματισμένες για σήμερα Κυριακή αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα..
Η εφημερίδα μας συγκέντρωσε το πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει οι Δήμοι του Νομού έτσι ώστε να ξέρετε που θα πάτε, αλλά και τι θα δείτε.

Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς

Δήμος Καρδίτσας
Ο Δήμος Καρδίτσας διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Κυριακή 1 Μαρτίου 2009
-Παραδοσιακό γαϊτανάκι, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Συμμετέχουν: ΚΔΑΠ, Δημοτικό Χορευτικό Μ. Ιωαννίδου, Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας. Ώρα έναρξης 17:00- Κεντρική πλατεία Καρδίτσας.
Το ξεφάντωμα συνεχίζεται με πολυμελή τοπική ορχήστρα.
-Δημ. Διαμέρισμα Αρτεσιανού - ώρα έναρξης 16:30
Αποκριάτικο ξεφάντωμα και κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Συμμετέχει ο πολιτιστικός σύλλογος Αρτεσιανού.

Δήμος Σοφάδων
Ο Δήμος Σοφάδων διοργανώνει:
Κυριακή 1 Μαρτίου 2009
Ώρα : 11 π.μ
Τόπος: Κεντρική πλατεία
-Παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων. Τόπος συνάντησης για τις ομάδες -πληρώματα είναι η μικρή πλατεία απέναντι από το φαρμακείο του Μ. Βέου.
-Απονομή Βραβείων
Στις ομάδες – πληρώματα που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.
-Πολυθέαμα
Αποκριάτικο ξεφάντωμα με το γαϊτανάκι και το Libo, κομφετί, χαρτοπόλεμο, παιχνίδια, διαγωνισμοί χορού και τραγουδιού, ζογκλερικά νούμερα, σκετς παντομίμας και μπαλονοκατασκευές.
Οι κλόουν οδηγούν το κέφι στα ύψη και ξεφαντώνουν με μικρούς και μεγάλους…….
Κάψιμο Καρνάβαλου
Με άφθονο κρασί και χορό για όλους..

Δήμος Ταμασίου
Ο Δήμος Ταμασίου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Οργανισμούς και τους Μορφωτικούς Συλλόγους οργάνωσαν ποίκιλες εκδηλώσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα .Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει :
Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 11:30 στο Λεοντάρι
Στην αίθουσα της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου.
Αποκριάτικο παιχνίδι με την παιδαγωγό θεάτρου Τσουρέλη Δήμητρα και τους συνεργάτες της.

Δήμος Ιθώμης
Ο Δήμος Ιθώμης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φαναρίου « Το κάστρο», διοργανώνει για την
-Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 19:00
Καρναβάλι στην πλατεία του χωριού.

Δήμος Αργιθέας
Ο Δήμος Αργιθέας θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις Καρναβαλιού την Κυριακή 1 Μαρτίου στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.

Δήμος Καλλιφωνίου.
Την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 19:00 και 21:00 αντίστοιχα στα τοπικά Διαμερίσματα Παλιουρίου και Απιδιάς θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας

Παραδοσιακά θα εορταστούν και φέτος τα Κούλουμα στο Νομό μας . Οι επιλογές πολλές καθώς πολλοί Δήμοι έχουν ετοιμάσει εκδηλώσεις με παραδοσιακά γλέντια και το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Δήμος Καρδίτσας

Παραδοσιακά κούλουμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοκλησίου με τη συμμετοχή λαϊκο-δημοτικής ορχήστρας.
Ώρα έναρξης 12:00

Δήμος Ταμασίου
Στην Ανάβρα
α) Ώρα 10:00 Παραδοσιακή φασολάδα και πέταγμα χαρταετού
Παρουσίαση χορευτικών στην θέση Παναγιά του χωριού.
β) Ώρα 16:00 Παρέλαση Καρνάβαλου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει χορός στην πλατεία του χωριού.

Στο Ασημοχώρι
Παραδοσιακή φασολάδα και παραδοσιακά κούλουμα στο γραφικό εκκλησάκι Αγία Τριάδα. Ώρα έναρξης 10:00π.μ.
Στο Λεοντάρι
Παραδοσιακά κούλουμα- Δημοτικό γλέντι στην πλατεία του χωριού, στις 11:00π.μ.

Δήμος Ιθώμης
Κούλουμα στον προαύλιο χώρο του Αγίου Σεραφείμ.

Δήμος Ιτάμου
Ο Δήμος Ιτάμου διοργανώνει Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα και ώρα 12:00 π.μ. στη θέση Τραγασιά (Καλλιθήρου) σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον. Θα προσφέρονται Σαρακοστιανά εδέσματα, Κρασί, Τσίπουρο, και πέταγμα Χαρταετού, όπου ο τυχερός θα βραβευτεί μ’ ένα δώρο.

Δήμος Φύλλου
Ο Δήμος Φύλλου διοργανώνει, την καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου και ώρα 10:00π.μ, εκδηλώσεις με πέταγμα χαρταετού και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Συκεώνας. Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας θαυμάζοντας από κοντά χιλιάδες αντικείμενα – εργαλεία τα οποία αποτελούν τη ζωντανή αγροτική μας κληρονομιά.

Δήμος Αργιθέας
Την καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου θα προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα στην έδρα του Δήμου ( Ανθηρό)

Δήμος Μουζακίου
Ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Μουζακίου διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία του Δ.Δ Γελάνθης, τα παραδοσιακά Κούλουμα.
Όλα είναι έτοιμα, όμως, και για το διήμερο που διοργανώνει ο Σύλλογος Αργιθεατών Μουζακίου στις 1-3-2009 στο κέντρο ΄΄ΑΥΛΑΙΑ΄΄ (8Ο χιλ. Καρδίτσας-Τρικάλων ) και στις 2-3 -2009 με τα ΄΄ΚΟΥΛΟΥΜΑ΄΄ την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ στην πλατεία του οικισμού.
Το διήμερο οι Αργιθεάτες και οι φίλοι των Αργιθεατών θα έχουν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν και να διασκεδάσουν με την καρδιά τους. Υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα - η ορχήστρα του ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΖΑΧΡΗ ΚΛΑΡΙΝΟ, Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ, Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΛΑΚΗΣ, Η ΡΟΥΛΑ ΤΟΥΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ, ,Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΚΚΟΣ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ και τα επιτελεία τους είναι εγγύηση για ένα παραδοσιακό Αργιθεάτικο ξεφάντωμα και γλέντι - επίσης χορευτικά συγκροτήματα, πλούσια λαχειοφόρος, εκπλήξεις, φασολάδα, κρασί, γαϊτανάκι και πολλά νηστίσιμα. Όλα είναι προσφορά του Συλλόγου. Τιμή κάρτας για τον ετήσιο χορό 15 ευρώ.

Δήμος Μητρόπολης
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων διοργανώνει για την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Μητρόπολης σε συνεργασία με τα τοπικά Συμβούλια και τους Μορφωτικούς Συλλόγους, στα τοπικά διαμερίσματα Αγίου Γεωργίου, Κρύας Βρύσης, Ξυνονερίου και Πορτίτσας.


Δήμος Καλλιφωνίου
Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ζαϊμιού, Δαφνοσπηλιάς, Απιδιάς και Καλλιφωνίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα κούλουμα με φασολάδα και άλλα εδέσματα.


Δήμος Παλαμά
Ο Δήμος Παλαμά διοργανώνει εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου τόσο στην πόλη του Παλαμά όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, το πρόγραμμα έχει ως εξής : Στο Πάρκο Αστερίου θα εορταστούν τα Κούλουμα με την παραδοσιακή φασολάδα και με χορούς των χορευτικών συγκροτημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Παλαμά και του Μορφωτικού Συλλόγου η ‘Καραγκούνα’. Παράλληλα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεταμόρφωσης στη θέση ‘Σωτήρα’ θα γιορταστούν τα Κούλουμα με το παραδοσιακό μπλουγούρι με καραβίδες καθώς και άλλα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βλοχό στον αρχαιολογικό χώρο στη θέση ‘‘Πάτωμα’’ όπου θα υπάρξει και διαγωνισμός για το καλύτερο πέταγμα χαρταετού καθώς ο χώρος είναι ανοιχτός και δεν θα υπάρξουν τυχόν ατυχήματα, καθώς και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μάρκου όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου