Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ - ΑΣΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2-1

Ο Μπουντούρης εν δράση σε φάση από το σημερινό παιγνίδι

Αναγέννηση Καρδίτσας-Διαγόρας 2-1
(86', 93' Μπουντούρης-24' Σπάρταλης)

Στο 86' και το 93' με δύο γκολ του Σωκράτη Μπουντούρη που προηγουμένος είχε χάσει πέναλτυ, η Αναγέννηση κέρδισε με 2-1 τον Διαγόρα Ρόδου και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή στην Β' εθνική κατηγορία.

Χάνουν Ηλυσιακός και Καλλιθέα, ισοπαλία για την Καλαμαριά μέχρι στιγμής. Όλα είναι ανοικτά για την παραμονή.

Με την Αμανατίδη η Αναγέννηση βρήκε προπονητή που το λέει η καρδιά του.

Την Κυριακή όλοι στην Καλαμαριά για το διπλό της παραμονής.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 29/03/2009

5,1% μπροστά το ΠΑΣΟΚ


Δημοσκόπηση Marc για το Κυριακάτικο έθνος

Ανάβει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

«Παραμένω στην πρώτη γραμμή» δηλώνει ο Καραμανλής από τη Ζάκυνθο

Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που πλέον ανέρχεται στις 5,3 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής». Το άνοιγμα της ψαλίδας αναμένεται να λειτουργήσει διαλυτικά στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου ήδη οι βουλευτές αγωνιούν για τη διατήρηση της έδρας τους και οι περισσότεροι υπουργοί για τα εσωκομματικά «μαγειρέματα».
Παρόλα αυτά, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι η συσπείρωση των Νεοδημοκρατών και αισιοδοξούν ότι σύντομα θα βρουν τη συνταγή για να την ενισχύσουν.
Η παρουσία του πρωθυπουργού το Σάββατο στη Ζάκυνθο θεωρείται ως μία κίνηση που θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Καραμανλής: «Παραμένω στην πρώτη γραμμή»

Μιλώντας χθες στη Ζάκυνθο σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων και απαντώντας στα περί κούρασης και αποχώρησής του από την ηγεσία της ΝΔ εάν χάσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Καραμανλής, ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, για να βγει η χώρα από την κρίση.
«Δεν με νοιάζει η πρόσκαιρη δημοτικότητα. Δεν με ενδιαφέρουν οι εφήμερες εντυπώσεις. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα, με ενδιαφέρει η ελληνική κοινωνία». «Παλεύω και θα παλεύω ασταμάτητα για να βγει η πατρίδα από την οικονομική κρίση», τόνισε σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε η υπόθεση του «κουρασμένου πρωθυπουργού».
«Ήξερα και ξέρω ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δεν είχα ποτέ κανένα δίλημμα μεταξύ του εύκολου δρόμου της ανευθυνότητας και του δύσκολου της υπευθυνότητας». «Έγνοια μου δεν είναι η καρέκλα και τα αξιώματα. Δεν σκέφτομαι τίποτα παραπάνω, παρά μόνο τι μπορώ να κάνω για την πατρίδα, τι μπορώ να κάνω για τον τόπο».

Αντίδραση της αντιπολίτευσης

Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από τη Ζάκυνθο, το Σάββατο. Καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, σχολίασε το ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από μια μικροπολιτική συζήτηση την οποία ο ίδιος καλλιεργεί, η αντίδραση του ΣΥΝ. Δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, εκτίμησε ο ΛΑΟΣ.
«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια και οι πολίτες δεν έχουν την υπομονή να ασχολούνται με το αν ο πρωθυπουργός είναι ή δεν είναι κουρασμένος, αν είναι ή δεν είναι κολλημένος σε καρέκλες και αξιώματα. Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει μία κυβέρνηση που να λύνει προβλήματα. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να ενδιαφέρεται για τον απλό Έλληνα πολίτη. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να υπερασπίζεται την Ελλάδα στο εξωτερικό με αξιοπιστία. Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται σήμερα περισσότερο απο ποτέ αλλαγή πορείας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
«Τα πιο πολλά αντιλαϊκά μέτρα τα είχαν αποφασίσει πριν από την κρίση μαζί με την ΕΕ και τώρα τα ξεφουρνίζουν με πρόσχημα την κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως «η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τα λαϊκά στρώματα».
«Είτε ο ένας είτε ο άλλος είτε και οι δυο μαζί στην κυβέρνηση θα πάρουν ακόμα χειρότερα μέτρα, για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, για τα εργασιακά δικαιώματα, για το εισόδημα των εργαζομένων» σημειώνει.
Ο Συνασπισμός, από την πλευρά του, σχολιάζοντας την ομιλία του Κ. , σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «ο πρωθυπουργός επανέλαβε σήμερα την βούλησή του να συνεχίσει και να εντείνει την πολιτική της κρίσης».
«Απέναντι στα τεράστια αδιέξοδα που δημιουργεί αυτή η πολιτική, ο πρωθυπουργός επιλέγει να κρυφτεί πίσω από μια ανούσια, μικροπολιτική συζήτηση την οποία ο ίδιος καλλιεργεί» αναφέρει, επισημαίνοντας:
«Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει το αίσχος της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο, με πρόσχημα την ισότητα των δυο φίλων, το αίσχος της πώλησης της ΟΑ, το αίσχος της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της μείωσης των αποδοχών και των απολύσεων. Κανέναν δεν ενδιαφέρει η φυσική κατάσταση και η ψυχολογική διάθεση του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου. Αυτό που νοιάζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι να αλλάξει ριζικά πορεία η χώρα».
«Χρειάστηκαν επτά ολόκληρες ημέρες ώστε ο πρωθυπουργός να σταματήσει να διολισθαίνει προς την κούραση. Και ύστερα μιλά για διολίσθηση στην παραπολιτική. Παρά την προσπάθεια διάψευσης περί κούρασης, ο κ. Καραμανλής δεν ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές θα παραμείνει αρχηγός της ΝΔ ή θα διολισθήσει στην αποστρατεία» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Νέος πολιτικός μπελάς στο κεφάλι του Κώστα Καραμανλή. Με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ρίχνει άγρια στον πρωθυπουργό σχετικά με τα όσα είπε περί κόπωσης και αποχώρησής του από τη Ν.Δ. Ο βουλευτής της Β΄Αθηνών βάζει πολύ έξυπνα στο παιχνίδι και τον πατέρα του, ο οποίος είχε αποχωρήσει το 1994 από την ηγεσία της Ν.Δ. Όσο εκνευρισμό και αν δημιουργήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο τρόπος που διαχειρίστηκε την συνέντευξή του δένει τα χέρια του πρωθυπουργού, καθώς με 151 βουλευτές δεν μπορεί να καταφύγει σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον του.

Ιδού τα 123 ονόματα που έχουν φύλαξη από την αστυνομία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Αυτά είναι τα ονόματα που έχουν αστυνομικούς σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρόν". Τα ονόματα όμως είναι του 2005 όπου μετά αρκετοί πήραν δικοί τους φρουρά και έχουν ιδιωτική φύλαξη όπως ο Κόκκαλης, ο Κοντομηνάς κ.α.

Το φοβερό είναι ότι μέσα θα δείτε ονόματα όπως του Γιώργου Λιάγκα και του Ντέμη Νικολαίδη!!! Γιατί ρε παιδιά; Το 2005 ο Λιάγκας παρουσίαζε το δελτίο του star που έλεγε για την Βανδή και ο Ντέμης ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ. Γιατί όχι από την τσέπη τους όλοι οι δημοσιογράφοι και οι επιχειρηματίες; Πληρώνει το κράτος μια στρατιά αστυνομικούς για την φύλαξη τους και πέφτουν με πυροβολισμούς άνθρωποι μεροκαματιάρηδες; Προσοχή από την λίστα απουσιάζουν ονόματα που δεν έχει η εφημερίδα αλλά και άλλοι που προστέθηκαν αργότερα και κάποιους τους βάλαμε. Αφαιρέσαμε όσους δεν είναι εν ζωή...

Ανάμεσά τους και ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος με 2 αστυνομικούς φρουρούς που όμως δικαιολογούνται λόγω του ότι έχει διετελέσει πρώην υπουργός δημόσιας τάξης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ

eurobank (2),

Aγγελόπουλος Θ. (2),

Αγγελοπούλου Γ. (5), (ιδιωτική φύλαξη τώρα)

Αγγελούσης Ευστάθιος,

Αδαμόπουλος Γιώργος

Αθανασούλης Θανάσης

Αλεξανδρίδης Γιώργος

Αναγνωστόπουλος Θ.(2)

Αναστασιάδης Θ.

Ανδριωτέλης Δ.

Αποστολόπουλος

Αράπογλου

Αρχιεπίσκοπος (5)

Βαλυράκης(3)

Βαρδινογιάννης Γ. (6)

Βαρδινογιάννης Β.(2)

Βαρδινογιάννης Παύλος

Βερτέλης(2)

Βλάσης Γιώργος (2)

Γεννηματά Φώφη

Γερμίδης Δ.

Γεωργακόπουλος

Γεωργαντόπουλος Χρήστος (2)

Γιαννακόπουλος Γιάννης (2)

Γιαννακού Στέλλα (2)

Γκαργκάνας 2

Γκελεστάθης 2

Γρίβας 2

Διονυσάτος Γερ 2

Ευαγγελάτος Νίκος

Ζαίρης Νίκος 2

Ζερβομπεάκος Λεων 2

Ζιάκας Σπύρος 2

Ζολότα Χήρα

Κακαουνάκης Νίκος 2

Καραγιάννης 2

Καρατζαφέρης Σπύρος

Καραούτσος Κυρ 2

Κατσακογιά Νίκη 2

Κεδίκογλου Ρομύλος 4

Κόκκαλης 2 (ιδιωτική φύλαξη τώρα)

Κοντομηνάς(ιδιωτιική φύλαξη τώρα)

Κόκκινος Βασίλης 2

Κολιοπάνος

Κοπελούζος

Κορκολόπουλος

Κουρτάκης Β. 2

Κουτζαμάνη Ευτέρπη 2

Κυριακού Μίνωας 6

Κωσταόπουλος γ. 2

Λαμπράκης 3

Λάμπρου Χρ. 2

Λιάγκας Γιώργος

Λιάνη Δ. 3

Λινός Δ. 4

Λιόγας 2

Λοβέρδος Δ 2

Λυκουρέζος

Μαλέλης

Μαλέσιος

Μάμαλης 2

Μαργαρίτης Μ

Μαρίνος

Μαρκής β

Μασούρα Αν, 2

Μήτσης

Μουγιάκου 2

Μουστάκας Δ 2

Μπακογιάννης Ντόρα 8

Μπίρμπος Θεοχ 2

Μπόμπολας Γ 2

Μπόμπολας Φ

Μίτης Αντώ 2

Νασιάκος 5

Νικολαίδης Ντέμης

Νικολακόπουλος Κώστας

Παλαιοκρασάς 2

Παναγιωταρέα Άννα 2

Παναγιωτόπουλος Π. 4

Παναγιώτου Αερτ 2

Παπαγγελόπουλος 2

Παπαδημητρίου Λευτ 2

Παπαδόπουλος 2

Παπαηλιού Χ 2

Πατέρας

Πάτσης Λευτ 2

Περατικός

Πετράκης Γ 2

Πετρόπουλος 2

Πέτσος 2

Πλωμαρίτης

Πρετεντέρης

Προβόπουλος Γ 2

Ρίζος 2

Ρωμαίος Γ. 2

Σανιδάς

Σάλλας

Σαρρής,

Σιδέρης

Στάη Έλλη

Συρίγος Φίλιππος

Τεντές Ιωάννης 2

Τζαβάρα Μαρ 2

Τράγκας 4

Τριανταφυλλόπουλος 2

Τσοτσορός

Υφαντή Δ 2

Φασούλας Π 2

Φλωράτος 2

Φούκας 2

Φράγκος 2

Χατζηνικολάου 2

Χριστοφοράκος

Χρυσοχοίδης 6

Ψυχάρης 2

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 28/03/2009

Ας σβήσουμε όλοι τα φώτα


Σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 8:30 μ.μ. συμμετέχοντας στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη μας

Είναι η «Ώρα της Γης»

Έφτασε η Ώρα της Γης. Σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, ώρα 20:30 είναι η ώρα που ο κόσμος ενώνεται ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη
Στις 20:30 πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, που ελπίζουμε πως θα είναι το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον κόσμο, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόμαστε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος του πλανήτη.
Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως.
Ενθαρρύνοντας ολόκληρες πόλεις να κάνουν το ίδιο απλό πράγμα, για μία μόνο ώρα, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα στον κόσμο για την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και δείχνουμε ότι είναι δυνατόν ο κάθε ένας
από εμάς να κάνει τη διαφορά.
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε σε μία πόλη, σε μία χώρα το 2007, όταν περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Σίδνεϋ έσβησαν τα φώτα τους για
μία ώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου 2007.
Μόλις ένα χρόνο μετά, η Ώρα της Γης άγγιξε 370 πόλεις σε περισσότερες από 35 χώρες και η εκστρατεία εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα βιωσιμότητας.
Υπολογίζεται πως μεταξύ 50 και 100 εκατομμύρια άνθρωποι έσβησαν τα φώτα τους
για την Ώρα της Γης το 2008. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate, το Κολοσσαίο, ο φωτεινός πίνακας της Coca Cola στην Πλατεία Times της Νέας Υόρκης, σκοτείνιασαν για μία ώρα.
Η Ώρα της Γης 2009 θα αποτελέσει ένα μείζον κάλεσμα σε δράση, ώστε κάθε πολίτης, κυβέρνηση και επιχείρηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παίξουν το δικό τους ρόλο στην εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου μέλλοντος.
Πασίγνωστα κτίρια και μνημεία σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αμερική και την Ωκεανία θα σκοτεινιάσουν.
Οι άνθρωποι θα βρεθούνε για να συζητήσουν και να σκεφτούν για το μέλλον του πλανήτη μας. Σίγουρα δεν θα σώσουμε εδώ και τώρα τον πλανήτη. Μια καλή ανάσα θα του δώσουμε. Ταυτόχρονα όμως θα δώσουμε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα φθάσει σε κάθε γωνιά και σε κάθε ηγέτη της γης: η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και επιβάλλει να ενωθούμε άμεσα όλοι σε μια κοινή δράση!
Ήδη, μέσα από το εκτεταμένο Διεθνές Δίκτυο του WWF, η Ώρα της Γης 2009 διοργανώνεται σε περισσότερες από 60 χώρες και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει καθημερινά.
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Φαντάσου τι μπορούμε να κάνουμε αν δράσουμε μαζί.
Έλα μαζί μας να γιορτάσουμε την Ώρα της Γης 2009!


Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Πώς μπορώ να συμμετάσχω στην Ώρα της Γης;

Το πιο σημαντικό είναι να σβήσετε τα φώτα σας το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 20:30 για μία ώρα.
Η επιτυχία της Ώρας της Γης εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς! Όλοι μπορούμε να συμμετάσχουμε στην Ώρα της Γης, μεμονωμένοι πολίτες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, σχολεία, οργανισμοί, δημόσιες υπηρεσίες, η λίστα είναι ατελείωτη…
Δηλώστε συμμετοχή και καλέστε και τους φίλους σας, την οικογένειά σας, τους συναδέλφους και συνεργάτες σας, την επιχείρηση σας, τον εργοδότη σας να πάρουν και αυτοί μέρος στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στην ιστορία.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.earthhour.org/greece, και δηλώστε τη συμμετοχή σας ώστε να καταγραφεί και επίσημα, βρείτε πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που θα οργανώσουμε για να γιορτάσουμε μαζί την Ώρα της Γης, ιδέες για το πώς μπορείτε να οργανώσετε τη δική σας γιορτή για την Ώρα της Γης παρέα με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους σας και μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε την καθημερινότητά σας με απλούς τρόπους που όμως μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αποτροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πρέπει να σβήσω τα πάντα στο σπίτι μου και να μη χρησιμοποιήσω
καθόλου ηλεκτρικό;


Όχι, καθόλου. Το σημαντικό είναι να δείξουμε στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις πόσο εύκολο είναι να δράσουν για να αποφύγουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να «κατεβάσετε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος». Εμείς σας ενθαρρύνουμε να σβήσετε μόνο τα φώτα σας ώστε να κάνετε μία δήλωση και, κυρίως, να κάνετε μια αρχή για αλλαγή των καθημερινών σας συνηθειών μακροπρόθεσμα.

Εάν σβήσουμε όλοι τα φώτα μας την ίδια ώρα, δεν θα γίνει μπλακ
άουτ;


Επικοινωνήσαμε με την ΔΕΗ και τις αρμόδιες αρχές για το θέμα και μας διαβεβαίωσαν πως σβήνοντας και ανάβοντας τα φώτα μαζικά δεν θα προκαλέσουμε πρόβλημα.

Δεν είναι επικίνδυνο να σβήσουμε τα φώτα; Τι θα γίνει με τη δημόσια ασφάλεια;

Ζητούμε από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να σβήσουν μόνο τα μη-αναγκαία φώτα – κανένα φως δεν πρέπει να σβήσει εάν αυτό επιφυλάσσει επίπτωση για τη δημόσια ασφάλεια. Θέλουμε όλοι να περάσουμε την Ώρα της Γης με ασφάλεια σε ένα περιβάλλον που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά και αποδοτικά την ενέργεια.

Τι σημαίνει το λογότυπο της Ώρας της Γης

Ο αριθμός «60» στο λογότυπο της Ώρας της Γης αντιπροσωπεύει τα 60 λεπτά της Ώρας της Γης, κατά τη διάρκεια των οποίων εστιάζουμε την προσοχή μας στην επίδραση που έχουμε στον πλανήτη μας και αναλαμβάνουμε δράση για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 25/03/2009

Οι σύγχρονοι ήρωες…

Σχολιάζει ο Γιώργος Αμβροσίου

Σήμερα όλοι γιορτάζουμε την επέτειο της επανάστασης του 1821. Στα σχολεία ακούμε να μιλάνε για την μεγάλη αυτή εξέγερση των υποδουλωμένων Ελλήνων που με τα λίγα μέσα που κατάφεραν να αποκτήσουν, τα έβαλαν με τους Τούρκους και κατάφεραν σιγά – σιγά να απελευθερώσουν την Ελλάδα μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Όμως, στον αγώνα αυτό κάποιοι ξεχώρισαν. Διότι αν δεν υπήρχε Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μαυρομιχάλης, Διάκος, Μπουμπουλίνα, Ανδρούτσος, Κατσαντώνης και πολλοί άλλοι, δεν θα υπήρχε αγώνας, δεν θα υπήρχε ελευθερία. Όμως, ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι που μέσα σε ένα τοπίο που όπως λέει ο ποιητής, «τα’ άσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», όρθωσαν το ανάστημά τους και κατάφεραν να εξεγείρουν και τους υπόλοιπους Έλληνες, να συγκροτήσουν στρατούς και να δώσουν τις μεγάλες νικηφόρες μάχες που οδήγησαν στην τελική επικράτηση; Η απάντηση είναι απλή. Ήταν άνθρωποι που ποτέ δεν έσκυψαν το κεφάλι. Άνθρωποι που γεννήθηκαν για να ζουν ελεύθεροι, άνθρωποι ασυμβίβαστοι. Μόνο τέτοιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να σηκώσουν ένα τόσο βαρύ φορτίο στις πλάτες τους.

Σήμερα δεν έχουμε πόλεμο. Δεν πολεμάμε με κάποια άλλη χώρα που ήρθε να μας κατακτήσει. Όμως, καθημερινά δίνουμε πολλές μάχες και σκοπό έχουμε να κερδίσουμε τον μεγάλο πόλεμο που είναι η αξιοπρεπή διαβίωση μέσα σε ένα τοπίο που θα υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ελευθερία και της σκέψης, της έκφρασης, το δικαίωμα στο επιχειρείν, την εργασία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ίδια την δημοκρατία. Μέσα σε αυτό το τοπίο που ενώ οι περισσότεροι προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, υπάρχουν και άλλοι που κάνουν ότι είναι δυνατόν για να ζήσουν εις βάρος των άλλων. Ότι δηλαδή έκαναν και οι Τούρκοι στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Μήπως σήμερα ζούμε μια ιδιότυπη σκλαβιά και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει; Έτσι, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που συμβαίνουν, έχουμε ανάγκη από σύγχρονους ήρωες. Ποιος είναι ο ήρωας σήμερα. Είναι ο δημιουργικός, ο χαρούμενος και ασυμβίβαστος πολίτης. Θα σας φέρω μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοώ.

Μαρίνος Αντύπας

Μαρίνος Αντύπας: Γεννήθηκε στο χωριό Φερεντινάτα της περιοχής Πυλάρου στην Κεφαλονιά το 1872 από μικροαστούς γονείς. Αποφοίτησε το 1897 από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν υπέρμαχος των λαϊκών ελευθεριών και των φυσικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, κυρίως των ανθρώπων του μόχθου. Αγωνίστηκε σ'όλη του τη ζωή για την αφύπνιση του λαού, και μάλιστα των αγροτικών και εργατικών τάξεων. Ο Μ. Αντύπας διατρέχει τα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου και κινητοποιεί τους αγρότες για τα δίκαιά τους, με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο στο Λασποχώρι αρχές του 1907. Οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας, βλέποντας πως με κανένα μέσο δεν μπορούν να τον κάμψουν, αποφασίζουν τη δολοφονία του στις 8 Μαρτίου 1907 στον Πυργετό Λάρισας. Ηθικός αυτουργός, ο Ιω. Κυριακός. Οι τελευταίες λέξεις του Μαρίνου Αντύπα ήταν: "Ισότης, Αδελφότης, Ελευθερία". Η δολοφονία του προκαλεί λαϊκές εκδηλώσεις και αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Δημήτριος Μπούσδρας

Δημήτριος Μπούσδρας: Από τους πρωτεργάτες της αγροτικής εξέργεσης στη Θεσσαλία, γεννήθηκε στην Παραπράσταινα της Καρδίτσας το 1892 και πέθανε στην Καρδίτσα το 1958. Το όνομα του συνδέθηκε στενά με το Αγροτικό Ζήτημα. Υπήρξε ο εμψυχωτής και ενσαρκωτής της Αγροτικής Ιδέας. Το 1909 ιδρύεται ο Γεωργικός Πεδινός Σύνδεσμος της Καρδίτσης. Πρόεδρός του ήταν ο Δημήτριος Μπούσδρας, ένας νεαρός δικηγόρος και μετέπειτα βουλευτής. Ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος συγκέντρωσε και μορφοποίησε μεθοδικά τις αγροτικές κινητοποιήσεις ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναμείχθηκε από νωρίς στην πολιτική και ίδρυσε το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδος με το οποίο εκλέχτηκε ανεξαρτήτως Βουλευτής των Τρικάλων και της Επαρχίας Καρδίτσας. Ο Δημ. Μπούσδρας εκπροσώπησε επάξιως το λαό της Δυτ. Θεσσαλίας για συνεχή 24 χρόνια.

Άρης Βελουχιώτης

Άρης Βελουχιώτης: Το πραγματικό του όνομα ήταν Θανάσης Κλάρας. Ηγετική μορφή της Εθνικής Αντίστασης κατά την περίοδο της γερμανοϊταλικής κατοχής της Ελλάδας, υποστράτηγος του ΕΛΑΣ και σημαντικό στέλεχος του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα από τους πιο επίμονους υπέρμαχους για τον αντιστασιακό αγώνα και την ελεύθερη διενέργεια δημοψηφίσματος μετά την απελευθέρωση που θα αποφάσιζε για την επιστροφή του βασιλιά και τον τύπο του πολιτεύματος. Μετά την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα, άρχισε την παράνομη αντιστασιακή δράση του και τον Φεβρουάριο του 1942 είχε συγκροτήσει ένοπλη ομάδα από 15 άνδρες και άρχισε τον αγώνα από το χωριό Δομνίστα της Ευρυτανίας. Με την αύξηση της δύναμης του ΕΛΑΣ ο Βελουχιώτης ανέλαβε ηγετική θέση και η φήμη του εδραιώθηκε μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου τη νύχτα 25-26 Νοεμβρίου 1942, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία ανταρτικών ομάδων του ΕΛΑΣ υπό τον Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και Άγγλων αξιωματικών. Στις 16 Ιουνίου 1945 ο Βελουχιώτης είχε κυκλωθεί στη Μεσούντα του Αχελώου από ομάδες της Εθνοφυλακής που είχαν σταλεί για να τον συλλάβουν και την ημέρα εκείνη προτίμησε να τερματίσει τη ζωή του.

Γρηγόρης Λαμπράκης

Γρηγόρης Λαμπράκης: Στις εκλογές του Οκτωβρίου 1961 εκλέχτηκε βουλευτής Πειραιά συνεργαζόμενος με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη». Στις 21 Απριλίου 1963 αψηφώντας σχετική απαγόρευση της αστυνομίας, πραγματοποίησε την 1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης. Βάδισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μόνος του, εν μέσω απειλών, πριν τελικά συλληφθεί και κρατηθεί για μερικές ώρες. Ο άνθρωπος που το βράδυ της 22 Μαΐου 1963 σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η «Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη» έπεσε θύμα δολοφονίας από πλήθος παρακρατικών και αστυνομικών με πολιτικά. Είναι ένας σύγχρονος ήρωας.

Αλέξανδρος Παναγούλης

Αλέξανδρος Παναγούλης: Υπήρξε πολιτικός και ποιητής. Δραστηριοποιήθηκε στον αγώνα κατά της Δικτατορίας της Χούντας των Συνταγματαρχών (1967-1974). Παγκόσμια γνωστός, ιδιαίτερα για την θαρραλέα του πράξη, την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου στις 13 Αυγούστου 1968, αλλά και για την αντοχή του στα βασανιστήρια που ακολούθησαν. Στην μεταπολίτευση εκλέχθηκε βουλευτής με την Ένωση Κέντρου (Ε.Κ.) σχεδιάζει την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου την 13η Αυγούστου 1968 κοντά στη Βάρκιζα. Αποτυγχάνει και συλλαμβάνεται. Όπως σημειώνει η Οριάνα Φαλάτσι στην συνέντευξη της με τον Αλέξανδρο Παναγούλη μετά την απελευθέρωση του, η πράξη του ήταν μια πολιτική πράξη εναντίον της δικτατορίας. Η Φαλάτσι αναφέρει τον Α. Παναγούλη ως εξής: Δεν επιδίωξα να σκοτώσω έναν άνθρωπο. Δεν είμαι ικανός να σκοτώσω έναν άνθρωπο. Επιδίωξα να σκοτώσω έναν τύραννο. Σκοτώνεται την πρωτομαγιά του 1976 σε ηλικία 38 ετών κατόπιν τροχαίου ατυχήματος στην λεωφόρο Βουλιαγμένης (το αυτοκίνητό του πήγε και έπεσε σέ υπόγειο κατάστημα επι τής λεωφόρου κάθετα στην πορεία), λίγες μέρες πριν την αποκάλυψη των φακέλων σχετικά με τα όργανα ασφαλείας της Χούντας (Φάκελος ΕΣΑ). Ένας ακόμη σύγχρονος ήρωας.

Αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Αγωνιστές του Πολυτεχνείου: Τα παιδιά που με τους αγώνες τους δημιούργησαν το έπος του Πολυτεχνείου είναι σύγχρονοι ήρωες. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973 έδωσε την χαριστική βολή στην χούντα των συνταγματαρχών. Ο αγώνας των φοιτητών που ξεκίνησε από την αρχή του 1973 και εξέδρασε με διάφορες μορφές πάλης την λαϊκή αγανάκτηση ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα όπως η κατάληψη της Νομικής, το Φλεβάρη του 1973, η διαδήλωση στις 4 Νοέμβρη 1973, με αφορμή το μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου, όπου έγιναν και συλλήψεις αλλά και η διαδήλωση 3.000 φοιτητών για συμπαράσταση στους συλληφθέντες στις 8 Νοέμβρη, ολοκληρώθηκε στις 17 Νοέμβρη 1973 ολοκληρώθηκε με την είσοδο του τανκ στον χώρο του Πολυτεχνείου. Ο κόσμος αγανακτεί και η χούντα τελικά θα πέσει. Οι σύγχρονοι αυτοί ήρωες, έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να έχουμε στην χώρα μας δημοκρατία.

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα μπορούσαμε να βρούμε και πολλούς άλλους σύγχρονους ήρωες. Όμως, θα σταθώ σε κάτι τελευταίο. Σύγχρονοι ήρωες υπάρχουν δίπλα μας. Άνθρωποι που αγωνίζονται κόντρα στο κατεστημένο. Ίσως να μην χρειαστεί να δώσουν τη ζωή τους για να τους αναγνωρίσουμε τις καθημερινές τους θυσίες. Όμως, στους ανθρώπους αυτούς χρωστάμε πολλά. Και οφείλουμε να αναγνωρίζουμε όσα μας προσφέρουν. Ας σταματήσουμε να χαρακτηρίζουμε τους ασυμβίβαστους ανθρώπους τρελούς. Διότι και τον Κολοκοτρώνη όταν άρχισε την επανάσταση, οι Τούρκοι τρελό τον αποκαλούσαν.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

27η αγ.: Εχασε βαθμούς η Καβάλα, γκολ ο τερματοφύλακας του Εθνικού!

"Αναίμακτη" ισοπαλία για την Καβάλα στο Βόλο, αφού το 0-0 με αντίπαλο τον τοπικό Ολυμπιακό για την 27η αγωνιστική της Β’ Εθνικής δεν μείωσε αισθητά την "ψαλίδα" από την τέταρτη θέση και την διατηρεί σε τροχιά ανόδου.
Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση, με τους γηπεδούχους να μην έχουν ελπίδες ανόδου, αλλά για λόγους γοήτρου να κυνηγούν από την πλευρά τους το "τρίποντο". Η ομάδα του Νίκου Παπακώστα προσπαθεί να διασφαλιστεί μία ώρα αρχύτερα, όσον αφορά στον προβιβασμό και έψαχνε και αυτή τη νίκη. Ευκαιρίες υπήρξαν εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν και δοκάρι με τον Τσιμπλίδη στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, όμως, έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κατεργιαννάκη για μαρκάρισμα έξω από την περιοχή του τη στιγμή που ο Χανιώτης ήταν σε προφανή θέση για γκολ, αλλά με παίκτη λιγότερο κατάφεραν να κρατήσουν τη "λευκή" ισοπαλία και να πάρουν ένα βαθμό (λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε ο Πακάλτσης των γηπεδούχων και επανήλθε η αριθμητική ισορροπία).
Η Κέρκυρα πραγματοποιεί την ύστατη προσπάθεια να πιάσει τους Καβαλιώτες και η νίκη της με 1-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας αποδεικνύεται άκρως σημαντική σε αυτό το... κυνήγι. Οι "Φαίακες" δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και είχαν απέναντί τους μία πολύ μαχητική θεσσαλική ομάδα, ωστόσο κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Γιαννιτσανάκη. Ο επιθετικός των γηπεδούχων πέρασε ως αλλαγή στο 68’ και ένα λεπτό αργότερα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους και δημιούργησαν περαιτέρω ευκαιρίες, αλλά υπό σφοδρή χαλαζόπτωση δεν κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε γκολ.
Σπουδαία νίκη με απίστευτο τρόπο για τον Εθνικό στον Εύοσμο με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα. Αιτία; Ο σκόρερ του δευτέρου τέρματος των Πειραιωτών, το οποίο σημείωσε ο... τερματοφύλακάς τους! Το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1 για τις δύο ομάδες, όταν στο 55’ ο Παγούδης εκτέλεσε το ελεύθερο από την εστία του. Η προσπάθειά του ήταν αρκετά δυνατή, η μπάλα έσκασε έξω από την περιοχή του Κυριακίδη, ο οποίος όντας εκτός εστίας την είδε να περνά από πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα του! Αυτό το τέρμα αποδείχθηκε καθοριστικό, δίνοντας τη νίκη με 2-1 στους φιλοξενούμενους. Είχαν προηγηθεί τα τέρματα των Τσουκαλίδη (10’) για τον Αστέρα και το αυτογκόλ του Παπαδόπουλου (41’) για τον Εθνικό.
"Ζωντανός" στο κόλπο της παραμονής διατηρήθηκε ο Ηλυσιακός, ο οποίος επικράτησε στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" της Καλαμάτας με 3-0. Μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης ο Πουλάκος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βασίλη Παπαχρήστου. Οι Μεσσήνιοι αντέδρασαν και είχαν δοκάρι με τον Βασιλείου, ωστόσο το δεύτερο γκολ του αγώνα ήταν και πάλι υπέρ των γηπεδούχων, χάρη σε προσπάθεια του Κάμπα στο 67’. Στις καθυστερήσεις, κι ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι για την Καλαμάτα με τον Κωνσταντόπουλο, ο Κάμπας σκόραρε και πάλι και σημείωσε το... δωδέκατο τέρμα απέναντι στην Καλαμάτα από το 2004 με τη φανέλα του Ηλυσιακού!
Ο Εθνικός Αστέρας προσπέρασε την Καλλιθέα και απομακρύνθηκε από τη διακεκαυμένη ζώνη μετά τη νίκη του με 3-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Καισαριανή. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γκουέι, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 20’ και το έκλεισε στο 67’ (οι γηπεδούχοι φωνάζουν για οφσάιντ που υπέδειξε ο βοηθός, αλλά ο διαιτητής θεώρησε στη φάση πως παρενεβλήθη αμυνόμενος πριν η μπάλα φτάσει από τον Ουκάρ στον σκόρερ). Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Ζουλίνιο είχε σκοράρει με τη σειρά του, παρέχοντας διαφορά ασφαλείας για τον Αστέρα.
Η απουσία σοβαρών σκοπιμοτήτων στην αναμέτρηση της Ρόδου μεταξύ του Διαγόρα και του ελλιπή Πιερικού (παρατάχθηκε με εννέα απουσίες) απέφεραν ένα θεαματικό παιχνίδι που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 3-1. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε χρονικό διάστημα 17 λεπτών στο πρώτο μέρος σημειώθηκαν τέσσερα γκολ. Ο Δήμου άνοιξε το σκορ στο 28’ και στο 35’ ο Μιλόσκοβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρούσεφ χρίστηκε με τη σειρά του σκόρερ και το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Κατερίνης ήταν να μειώσει με πέναλτι του Βέρμπη στο 45’.
Σημειώνεται ότι η αναμέτρηση της Καστοριάς με τη Βέροια αναβλήθηκε, αφού η κακοκαιρία που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα προκάλεσε προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των "γουναράδων".

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3
(55' Παπαποστόλου - 18' Σολάκης, 40' Σαϊτιώτης, 52' Τζάνης)
Eθνικός Αστέρας-Καλλιθέα 3-0
(20', 64' Γκουέι, 45' Ζουλίνιο)
Kαστοριά-Βέροια αναβλήθηκε
Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός 1-2

(10' Τσουκαλίδης- 41' αυτ. Παπαδόπουλος, 55' Παγούδης)
Kέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(69' Γιαννιτσανάκης)
Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα 0-0
Διαγόρας-Πιερικός 3-1
(28' Δήμου, 35' Μιλόσκοβιτς, 39' Ρούσεφ - 45' πέν. Βέρμπης)
Ηλυσιακός-Καλαμάτα 3-0
(8' Πουλάκος, 67', 92' Κάμπας)
23/03 18:00 Ιωνικός-Ατρόμητος

Βαθμολογία

ΠΑΣ Γιάννινα 58
Ατρόμητος 57
Καβάλα 51
Κέρκυρα 44
Ιωνικός 42
Πιερικός 41
Διαγόρας 38
Ολυμπιακός Βόλου 38
Εθνικός Πειραιώς 32
Εθνικός Αστέρας 31
Αγροτικός Αστέρας 31
Βέροια 30
Καλαμάτα 30
Απ. Καλαμαριάς 30
Καλλιθέα 29
Ηλυσιακός 28
Αναγέννηση Καρδίτσας 24
Καστοριά 14

Κέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Άλλη μια ήττα και ποιό κοντά στιν υποβιβασμό για την ΑΣΑ

Kέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(69' Γιαννιτσανάκης)

Διέρρηξαν το σπίτι - μουσείο του Χαρ. Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας

Από τα εγκαίνεια του Μουσείου Φλωράκη


Το σπίτι του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη στο χωριό Παλιοζογλώπι Ραχούλας Καρδίτσας του Δήμου Ιτάμου, το οποίο λειτουργούσε ως μουσείο, βρέθηκε στο στόχαστρο διαρρηκτών.
Άγνωστοι εισέβαλλαν στο Μουσείο και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα του Χαρίλαου, όπως το προσωπικό του ραδιόφωνο, πίπες, ρούχα και άλλα προσωπικά είδη του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ.
Τα εγκαίνια του μουσείου, που είχε δημιουργηθεί από τον Δήμο Ιτάμου και την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών, είχαν γίνει μόλις στις 26 του περασμένου Οκτώβρη, με την παρουσία και τις Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων, καθώς και τη σύλληψη των δραστών.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα "ΑΛΗΘΕΙΑ της Καρδίτσας", ο δήμαρχος Ιτάμου κ. Βασίλης Τσαντήλας, οι δράστες έκλεψαν τα αντικείμενα που πιθανώς θέλουν να πουλήσουν. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από το γεγονός ότι δεν προξένησαν φθορές, ούτε έγραψαν κάποιο σύνθημα εναντίως του Χαρίλαου Φλωράκη ή του ΚΚΕ.
Ο δήμαρχος δήλωσε συγκλονισμένος από την κλοπή και ευχήθηκε να βρεθούν οι δράστες και να επιστρέψουν τα αντικείμενα στο μουσείο.

Το μουσείο
Το πατρικό του σπίτι, μαζί με το οικόπεδο 500 τ.μ., ο Χ. Φλωράκης το έκανε δωρεά στην Ενωση Αγραφιώτικων Χωριών, το 1988, ως αναγνώριση του έργου για την ανάδειξη των Αγράφων και του λαϊκού χαρακτήρα αυτού του φορέα στις δεκαετίες του 1980 και 1990.
Η Ενωση, το 2002, δώρισε το οικόπεδο στο Δήμο Ιτάμου, με όρους την ανακατασκευή του πατρικού σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Χ. Φλωράκης και τη λειτουργία εκθεσιακού χώρου και βιβλιοθήκης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους δύο ορόφους του σπιτιού - μουσείου έχουν τοποθετηθεί πολλά υλικά από τη ζωή και τη δράση του Χ. Φλωράκη, αλλά και γενικότερα από την 90χρονη πορεία του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας.
Οπως αναφέρεται σε σχετικό φυλλάδιο του δήμου, το μουσείο αναδεικνύει, με σεβασμό, την ιστορική προσωπικότητα του Χαρίλαου Φλωράκη και μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη στη νέα γενιά, των αξιών, των ιδανικών και των οραμάτων του. Να συμβάλει στη συνέχιση του αγώνα του, αποκαλύπτοντας την πραγματική ιστορία του λαϊκού κινήματος που μέσα του πήρε και έδωσε ο Χαρίλαος Φλωράκης. Να αναδείξει την προσφορά του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που στις γραμμές του ο καπετάν Γιώτης ανέδειξε απίστευτες οργανωτικές και στρατιωτικές ικανότητες, τα χαρακτηριστικά της συνέπειας, της αφοσίωσης, της αυταπάρνησης, της μαχητικότητας που χαρακτήριζαν τον Χαρίλαο Φλωράκη, απόρροια της αταλάντευτης αφοσίωσής του στην υπόθεση του σοσιαλισμού.
Το Μουσείο θα αποτελέσει μάθημα για τη νεότερη ιστορία, όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ 22/03/2009

ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟ ΜΠΛΑΤΣΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!!

Διεύρυνση της διαφοράς…


Δείχνουν όλα τα γκάλοπ και 145 έως 152 έδρες για το ΠΑΣΟΚ

Νέο γκάλοπ εμφανίζει στο 4,5% τη διαφορά

Ισοπαλία στην Καρδίτσα, μπροστά το ΠΑΣΟΚ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Μαγνησία…

Φρέσκα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια ψάχνουν στο κίνημα

Παρότι η λογική λέει ότι όταν ανακοινώνεις έκτακτα φορολογικά μέτρα δεν κάνεις εκλογές, στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τις αποφύγει.
«Το μόνο που θέλει ο Καραμανλής είναι μια μικρή διαφορά, με την ελπίδα ότι δεν θα πάρουμε την αυτοδυναμία», δηλώνουν οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκλογές τον Ιούνιο δείχνει η πολιτική κατασκοπεία που έχουν αναπτύξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου αφενός να προσδιορίσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης και αφετέρου να αποφύγουν τις δυσάρεστες συνέπειες ενός εκλογικού αιφνιδιασμού.
Με τις κεραίες ανοιχτές σε όλα τα επίπεδα, προσπαθούν μέσα από πληροφορίες, ενδείξεις, ακόμη και ακριτομυθίες, να ανιχνεύσουν τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών. Έτσι από ένα σύνολο στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες, ειδικά το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σχεδόν σίγουρο ότι ο Κώστας Καραμανλής θα επιχειρήσει διπλές εκλογές τον Ιούνιο, με στόχο να διοχετευθεί η δυσαρέσκεια του κόσμου για τις πολιτικές του στην κάλπη των ευρωεκλογών και εκείνος να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στις εθνικές εκλογές.
Το σενάριο, που μοιάζει με... απονενοημένο διάβημα, λόγω της εικόνας που αποδίδουν οι δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση, θεωρείται από τα επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα, καθώς στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος έχουν συγκεντρωθεί αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως:
1. Η οργανωτική προετοιμασία της Ρηγίλλης για διπλές εκλογές τον Ιούνιο. Ενδεικτικά, έπειτα από μια πρόχειρη έρευνα που έκαναν οι νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια, αποκαλύφθηκε ότι σε αρκετές πρωτεύουσες νομών η Ν.Δ. έχει σπεύσει και έχει «κλείσει» προς ενοικίαση χώρους στα κεντρικότερα σημεία των πόλεων προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως εκλογικά κέντρα. Οι πληροφορίες των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν φτάσει στο κέντρο είναι ότι ούτε οι χώροι ούτε η εν γένει προετοιμασία παραπέμπουν σε κινήσεις που έχουν να κάνουν με τις ευρωεκλογές.
2. Ο Πρωθυπουργός όλο και συχνότερα διατείνεται μιλώντας με συνεργάτες του, αλλά και με εκτός πολιτικής συνομιλητές του, ότι με διαφορές από το ΠΑΣΟΚ που κινούνται στο 3% «μπορεί να το γυρίσει το παιχνίδι». Και όσοι τον ακούνε «μεταφράζουν» την εκτίμηση αυτή ως πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τις ευρωεκλογές ως... αμορτισέρ που θα απορροφήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, προκειμένου να «απελευθερωθούν» οι ψηφοφόροι και να του δώσουν μια νέα εντολή.
3. Το μεγάλο πακέτο μέτρων, που θα περιλαμβάνει φορομπηχτικά μέτρα μεγάλης κλίμακας, μετατέθηκε για μετά τον Ιούνιο προφανώς για να μην επηρεάσει την ψήφο των πολιτών στις εθνικές εκλογές.
4. Στις οργανωτικές προετοιμασίες της Ρηγίλλης συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και οι πληροφορίες ότι έχει ήδη ανατεθεί η καμπάνια του κόμματος για τις εθνικές εκλογές σε δύο διαφημιστικές εταιρείες και ότι άξονας της καμπάνιας θα είναι η εικόνα ενός στιβαρού Πρωθυπουργού που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, πυγμή και σχέδιο τις επιπτώσεις της κρίσης.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι ο κ. Καραμανλής για έναν μόνο λόγο θα αποφύγει να πάει σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο, κι αυτός είναι το ενδεχόμενο να έχει εκτιναχθεί η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ σε υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα, έτσι ώστε να καθιστά όχι μόνο βέβαιη την ήττα, αλλά να δίνει και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μεγάλες διαφορές

Οι μετρήσεις, όμως, δεν του βγαίνουν του πρωθυπουργού.
Μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησής του, το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να «γράφει» τεράστιες διαφορές σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, όπως αυτή της Β' Αθηνών.
Το Κίνημα μειώνει τη διαφορά που το χώριζε από το κυβερνών κόμμα σε όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ φιλοδοξεί βάσιμα να βάψει πράσινο τον Θεσσαλικό κάμπο. Ήδη, το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα σε Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο, ενώ κοντά στην πρωτιά βρίσκεται και στην Καρδίτσα μιας και τα γκάλοπ δείχνουν ισοπαλία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με ένα ποσοστό κοντά στο 41%.
Στην Κρήτη αναμένονται ποσοστά ρεκόρ, καθώς οι δεξιοί ψηφοφόροι δηλώνουν εξοργισμένοι με το κόμμα τους. Αυτή την περίοδο διεξάγονται δεκάδες μετρήσεις σε όλους τους νομούς και στο σύνολο της χώρας. Οι πιο σημαντικές, όμως, είναι οι περιφερειακές, οι οποίες σε συνδυασμό με τις πρώτες βγάζουν τον αριθμό των εδρών. Δηλαδή, αυτό που καίει περισσότερο από καθετί άλλο τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τα νέα είναι καλά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφορά που φαίνεται να διαμορφώνεται στην κάλπη σε πανελλαδικό επίπεδο εν όψει των ευρωεκλογών αγγίζει ή ξεπερνά τις 4 ποσοστιαίες μονάδες, διαφορά που σε συνδυασμό με τα επιμέρους αποτελέσματα προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ από 145 μέχρι 152 έδρες.
«Το βράδυ εκείνο των ευρωεκλογών ο κύριος πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να σταθεί», δήλωσε ο Α. Λοβέρδος, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόλις διαμορφωθεί η πραγματική εκλογική εικόνα, ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει για δυσαρμονία κυβέρνησης - εκλογικού σώματος και θα ζητήσει «εδώ και τώρα εκλογές».
Αν η κυβέρνηση τις αρνηθεί, η Ιπποκράτους θα καταθέσει πρόταση μομφής, αν αυτή δεν έχει προηγηθεί, με αφορμή πιθανή κοινωνική ένταση. Ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτικού σκεπτικού που επικρατεί στους κόλπους των επιτελών του Γ. Παπανδρέου αποκάλυψε ο Δ. Ρέππας.
«Ο Κ. Καραμανλής, αν δεν είχε να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες πολιτικές διαδικασίες των ευρωεκλογών και της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, θα επέλεγε ασφαλώς να ολοκληρώσει τη θητεία της το 2011», σημείωσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Εξαιτίας, όμως, αυτών των δεδομένων και της κρίσης, στην Ιπποκράτους πιστεύουν πως η κυβέρνηση αναζητά πρόσφορο πολιτικά χρόνο ώστε να αποφύγει τη συντριβή και, αν είναι δυνατόν, να στερήσει την αυτοδυναμία από το ΠΑΣΟΚ.

Νέο γκάλοπ δείχνει 4,5% διαφορά

Στο 4,5% υπέρ του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει τη διαφορά νέο γκάλοπ που δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα». Η μέτρηση διενεργήθηκε αυτή τη βδομάδα από την εταιρεία Alco του Κώστα Παναγόπουλο και έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αφού καταγράφει εκτός των άλλων και τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου μετά την ανακοίνωση των μέτρων από τον Δένδια για τους κουκουλοφόρους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι ερωτηθέντες θα επιθυμούσαν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
Όμως, και πάλι δεν καταγράφονται τα πρώτα οικονομικά μέτρα που αναμένεται να αυξήσουν και άλλο τη διαφορά.

Αν χάσω φεύγω…

Με ρεπορτάζ από το κυβερνητικό στρατόπεδο κυκλοφορεί σήμερα η Real News. Ίσως είναι το ρεπορτάζ της ημέρας, καθώς επιβεβαιώνει για πρώτη φορά επισήμως ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φεύγει σε περίπτωση ήττας. Το ρεπορτάζ υπογράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου, προφανώς γιατί ο ίδιος είχε την πληροφορίες και γιατί έχει διαφορετική βαρύτητα η δική του υπογραφή. Εντύπωση δημιουργεί ότι τα όσα λέει ο Κ. Καραμανλής βρίσκονται μέσα σε εισαγωγικά. Αυτό σημαίνει ότι τα έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτη του. Ανοίγει πλέον το παιχνίδι της διαδοχής. Με τον Γιώργο Σουφλιά να υποσκελίζει τους Αβραμόπουλο και Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη ν' αποτελεί τον άλλο εσωκομματικό πόλο.

Φρέσκα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια

Ανανέωση των ψηφοδελτίων στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό έχει ζητήσει από τους επιτελείς του ο Γ. Παπανδρέου. Αυτός είναι ο λόγος που στην Ιπποκράτους συνέταξαν τον κατάλογο με τους υποψηφίους του 2007 που συγκέντρωσαν λίγες ψήφους («Εθνος» 28ης Φεβρουαρίου), καθώς αυτό θα είναι το βασικό κριτήριο για τη δημιουργία κενών θέσεων.
Με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, η πίεση από τους ενδιαφερόμενους να τις καταλάβουν είναι τεράστια. Ολοι αναζητούν πρόσβαση στα στελέχη που παίζουν τον κρίσιμο ρόλο στην επιλογή των «τυχερών» που θα συμπεριληφθούν στις λίστες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ομως, οι Γ. Ραγκούσης, Ν. Αθανασάκης και Δ. Ρέππας ακούνε, καταγράφουν αιτήματα, αλλά δεν εκδηλώνονται. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να προκαταλάβουν την επίσημη κομματική διαδικασία ή, έστω, δεν θέλουν να δώσουν αφορμές για ισχυρισμούς πως συμβαίνει αυτό.
Το ερώτημα για τους ενδιαφερόμενους είναι «πότε θα ανοίξει η σχετική συζήτηση». Η Ιπποκράτους δείχνει να περιμένει την προκήρυξη των εκλογών, άλλα στελέχη όμως επισημαίνουν την ανάγκη το θέμα να ανοίξει και να κλείσει σύντομα για να μην οξύνονται οι αντιπαραθέσεις και οι ανταγωνισμοί σε τοπικό επίπεδο.
«Η εμπειρία από τους αιματηρούς εμφυλίους των προηγούμενων ετών δεν επιτρέπει εφησυχασμούς», δηλώνουν όσοι κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος. Άλλωστε, ό,τι και να λέει επισήμως το ΠΑΣΟΚ, οι ζυμώσεις και οι διεργασίες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο παίρνουν και δίνουν.
Η μεγάλη είδηση των ψηφοδελτίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδέχεται να προκύψει στην Αχαϊα. Στην Πάτρα το τοπικό ΠΑΣΟΚ συζητά δύο ηχηρά ονόματα: τον αδελφό του προέδρου του κόμματος, Ν. Παπανδρέου, και τον ανιψιό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Η. Στεφανόπουλο! Κανένας από τους δύο όμως, δεν τους έχει δώσει ακόμη το θετικό σήμα που περιμένουν.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

4,3% μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Δείχνει δημοσκόπηση της ALCO για το ALTER
Στο 3,5% η διαφορά στις ευρωεκλογές



Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ δείχνει μια ακόμη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και διενεργήθηκε από την ALCO.
Το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών φτάνει στο 4,3%, ενώ η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές πέφτει στο 3,5%.
Να σημειωθεί ότι η μέτρηση έγινε πριν ανακοινωθούν τα τελευταία οικονομικά μέτρα.

Αναλυτικά

Η πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές είναι η εξής:


ΠΑΣΟΚ 33%
ΝΔ 28,7%
ΚΚΕ 8,2%
ΣΥΝ 5,6%
ΛΑΟΣ 4,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,5%

Η πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές είναι η εξής:

ΠΑΣΟΚ 32,2%
ΝΔ 29%
ΚΚΕ 7,6%
ΣΥΝ 7,3%
ΛΑΟΣ 3,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,3%

Ποιος μπορεί να ισχυροποιήσει την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη

Καραμανλής 33,8%
Παπανδρέου 33,8%
Κανένας 37,8%

Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Καραμανλής 35,7%
Παπανδρέου 27,9%
Κανένας 32,7%

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΒΥΖΑΝΤΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΗΤΤΑ 0-3 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ιωνικός 0-3
(28', 45' Κάσας, 43' Αποσκίτης)

Νέα ήττα, αυτή τη φορά από τον Ιωνικό εντός έδρας με 3-0, έφερε την αναγέννηση ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό.
Βλέπεται, αυτή τη φορά δεν μας έκαναν την χάρη όλοι οι ανταγωνιστές μας να χάσουν για να διατηρηθεί η διαφορά και να έχουμε ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.
Οκτώ αγωνιστικές είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης ο Ιωνικός, τα κατάφερε όμως στην Καρδίτσα, καθώς επιβλήθηκε με 3-0 της τοπικής Αναγέννησης για την 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Οδυνηρή η ήττα για τους Καρδιτσιώτες, οι οποίοι δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό. Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν την Καρδίτσα στο 28' όταν σε αντεπίθεσή τους, ο Κάσας βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα Μπρέλλα, τον οποίο πλάσαρε σωστά πραγματοποιώντας το 0-1. Η ομάδα του Ντούσαν Μιτόσεβιτς προσπάθησε να αντιδράσει, βγήκε μπροστά και στο 30' λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Μπουντούρη, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ωστόσο, ενώ οι Καρδιτσιώτες έχαναν ευκαιρίες, ο Ιωνικός έφτασε -στο 43'- και σε δεύτερο γκολ με σουτ μέσα από την περιοχή του Αποσκίτη και πριν συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ακολούθησε και τρίτο τέρμα με φάουλ του Κάσας.
Ορισμένοι φίλοι της Αναγέννησης άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο από το ημίχρονο και μάλλον τυχεροί ήταν αφού η επανάληψη είχε φτωχό θέαμα. Πάντως, όσοι έμειναν στις κερκίδες, ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες με το τέλος του αγώνα.

Τα υπόποιλα ματς

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, όπως και το απόλυτο του ΠΑΣ στα Γιάννινα. Ο Διαγόρας ανάγκασε τον "Άγιαξ" στην πρώτη εντός έδρας απώλειά του και ο Ατρόμητος άρπαξε την ευκαιρία για να βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή με την υπέρ του διαφορά στο +2.
Στο εντός έδρας ματς με το Διαγόρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τριανταφύλλου στο 27' και στο διάστημα που απέμενε δεν κατόρθωσε να πετύχει την ολική ανατροπή προκειμένου να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο εντός έδρας σερί του. Κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι την ισοφάριση, με γκολ του Σολάκη στο 79. Παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες, όπως το δοκάρι του Σαϊτιώτη, η ομάδα του Γκιγέρμο Όγιος άφησε δύο βαθμούς, πέφτοντας στη δεύτερη θέση.
Ο Ατρόμητος έκανε δύσκολη τη ζωή του απέναντι στην Καστοριά. Μπορεί οι Μασάρα και Μπρίτο με γκολ στο 27' και 31' να έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα στους "κυανόλευκους" του Περιστερίου, όμως το άγχος δεν αποφεύχθηκε. Το γκολ του Σίνκοβιτς στο 66' έβαλε την Καστοριά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και τους γηπεδούχους στην... πρίζα. Ωστόσο το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.
Τα δοκάρια σταμάτησαν δύο φορές τις προσπάθειες του Ιωάννου, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να μην πάρει αυτό που άξιζε κόντρα στην Καλαμάτα. Το 0-0 στο γήπεδο της Παραλίας έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και ευνόησε τη "μαύρη θύελλα", η οποία διατηρήθηκε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη.
Μετά από ένα "στείρο" από φάσεις και γκολ πρώτο ημίχρονο, Καλλιθέα και Απόλλων Καλαμαριάς αποφάσισαν να παίξουν... ποδόσφαιρο. Το 3-2 υπέρ της αθηναϊκής ομάδας ήρθε εν μέσω διαμαρτυριών από τους "ροσονέρι", οι οποίοι αμφισβήτησαν το πέναλτι με το οποίο ο Μαρκόφσκι στο 86' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Προηγουμένως Λεοζίνιο και Ογκνιένοβιτς διαγωνίστηκαν για το ποιος σημείωσε το πιο ωραίο γκολ.
Παράπονα και από τον Εθνικό, ο οποίος στο 1-1 με τη Βέροια στο Ελληνικό είχε δύο ακυρωθέντα τέρματα. Η "βασίλισσα" προηγήθηκε στο 40' με εύστοχο πέναλτι του Ράνιτς, όμως στο 49' ο Φερέιρα ισοφάρισε.
Εθνικός Αστέρας και Ηλυσιακός έψαξαν τη νίκη, αλλά μόνο χαμένοι βγήκαν από το μεταξύ τους 1-1. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατόρθωσαν να διαφυλάξουν το προβάδισμα που πήραν από το γκολ του Ζουλίνιο στο 65', καθώς δέκα λεπτά αργότερα ο Τσαμπούρης από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της Β' Εθνικής

Σάββατο 14 Μαρτίου
Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1
(3', 48', 50' Ταραχούλσκι, 84' Μπάρμπας - 57' Κούτσης)

Κυριακή 15 Μαρτίου
ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας 1-1
(79' Σολάκης - 27' Τριανταφύλλου)

Καλλιθέα-Απόλλων Καλαμαριάς 3-2
(56' Ογκνιένοβιτς, 58' Καζαντζής, 86'πεν. Μαρκόφσκι - 49' Λεοζίνιο, 74' Γιάννου)

Εθνικός Αστέρας-Ηλυσιακός 1-1
(65' Ζουλίνιο - 75'πεν. Τσαμπούρης)

Ατρόμητος-Καστοριά 2-1
(27' Μασάρα, 31' Μπρίτο - 66' Σίνκοβιτς)

Καλαμάτα-Ολυμπιακός-Βόλου 0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ιωνικός 0-3
(28', 45' Κάσας, 43' Αποσκίτης)

Εθνικός-Βέροια 1-1
(47' Φερέιρα - 40'πεν. Ράνιτς)

Δευτέρα 16 Μαρτίου
18:00 Πιερικός-Κέρκυρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ατρόμητος 57
ΠΑΣ Γιάννινα 55
Καβάλα 50
Ιωνικός 42
Κέρκυρα 41
Πιερικός 38
Ολυμπιακός Βόλου 37
Διαγόρας 35
Αγροτικός Αστέρας 31
Καλαμάτα 30
Βέροια 30
Απ. Καλαμαριάς 30
Εθνικός Πειραιώς 29
Καλλιθέα 29
Εθνικός Αστέρας 28
Ηλυσιακός 25
Αναγέννηση Καρδίτσας 24
Καστοριά 14

Η Πετρούλα ετοιμάζει περιοδεία. Να έρθει και στην Καρδίτσα...

Σε εξαργύρωση του πολύ επιτυχημένου concept στο δελτίο καιρού του star channel, προβαίνει η Πετρούλα Κωστίδου τις αμέσως επόμενες μέρες καθώς προορίζεται να περιοδεύσει σε όλη την επαρχία για να πει με τον δικό της μοναδικό τρόπο 'τι καιρό θα κάνει σήμερα'. Φυσικά η τμή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κ-Ρ, θα είναι ιδιαιτέρως τσουχτερή αλλά το concept θα είναι 'εμπλουτισμένο' και ενίοτε η Πετρούλα θα κάνει και εξειδικευμένες προβλέψεις για κάθε περιοχή.

5% μπροστά το ΠΑΣΟΚ καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της «Κ» και του ΣΚΑΪ


Μικρή ενίσχυση του δικομματισμού
Αύξηση 2,5 μονάδων για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., τρίτο το ΚΚΕ, στο 7,5% ο ΣΥΡΙΖΑ,
σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue
Του Κ. Π. Παπαδιοχου

Τάσεις ενίσχυσης του δικομματισμού και παγίωσης των πολιτικών χαρακτηριστικών της τελευταίας περιόδου καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της «Κ» και του ΣΚΑΪ. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ αυξάνει το ποσοστό του κατά 1,5% και η Ν.Δ. κατά 1%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο κ. Κώστας Καραμανλής διευρύνει το προβάδισμα έναντι του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ενώ νέα σημαντική πτώση καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό του οποίου μειώνεται κατά 2,5%, με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να είναι έπειτα από μακρύ διάστημα, δημοσκοπικά και πάλι τρίτο κόμμα. Η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανόν να συνδέεται με το κύμα έντονης εσωστρέφειας που πλήττει την Κουμουνδούρου την τελευταία περίοδο.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 40%, έναντι 35%, διευρύνοντας το προβάδισμά του από τον περασμένο μήνα κατά 0,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 5% και οι Οικολόγοι με 3%. Με βάση τα ανωτέρω ποσοστά, το ΠΑΣΟΚ δεν επιτυγχάνει τον στόχο της αυτοδυναμίας με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, ανεξαρτήτως εάν οι Οικολόγοι υπερβούν ή όχι το όριο του 3% και διασφαλίσουν εκπροσώπηση στη νέα Βουλή. Ομως, με το ποσοστό του 40%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση σε τυχόν νέες εκλογές με τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου.

Οπως προαναφέρθηκε, στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο κ. Κ. Καραμανλής διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του κ. Γ. Παπανδρέου, με 40% έναντι 32%. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ερώτημα, η μεταξύ τους διαφορά διευρύνεται σε σχέση με τον περασμένο μήνα, από τις 4 στις 8 ποσοστιαίες μονάδες. Και τούτο, όταν την τελευταία περίοδο οι κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου είχαν συχνές «μονομαχίες» στη Βουλή. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και επανέφερε με ένταση το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Σημειώνεται ότι παρά την υποχώρηση των ποσοστών της Ν.Δ. και το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, η πλειονότητα της κοινής γνώμης δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι «μάλλον δεν χρειάζεται» η διενέργεια εκλογών και το 37% ότι «χρειάζεται».

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πάντα σημαντικότερο προβάδισμα στο κρίσιμο ερώτημα της «παράστασης νίκης». Στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα κέρδιζε αν είχαμε αύριο εκλογές», το 59% των ερωτηθέντων απαντά το ΠΑΣΟΚ και μόλις το 20% Ν.Δ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, όμως, και τα ευρήματα του «Βαρομέτρου» για την επιθυμητή από τους πολίτες «μορφή διακυβέρνησης», όπου καταγράφεται σημαντική υποχώρηση του ποσοστού όσων προκρίνουν κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, τη συγκεκριμένη επιλογή κάνει το 16% των ερωτηθέντων έναντι 23% τον προηγούμενο μήνα. Πλέον, ως «καλύτερες λύσεις» για τη χώρα θεωρούνται είτε η αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (18%) είτε της Ν.Δ. (17%). Τέλος, ως προς το ποια θεωρείται καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα έναντι της Ν.Δ. με 25% έναντι 21%, με ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των ερωτηθέντων (48%) να απαντά, πάντως, καμία από τις δύο, ενώ, πλέον, το ΠΑΣΟΚ θεωρείται και το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, έστω με σχετικά μικρή διαφορά από τα υπόλοιπα.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

Η Ελλάδα μπορεί να μειώσει τον ΦΠΑ έως και 14% (να φτάσει, δηλαδή, μόλις στο 5%)


ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Κι όμως, η Ελλάδα μπορεί να μειώσει τον ΦΠΑ έως και 14% (να φτάσει, δηλαδή, μόλις στο 5%) στις ευαίσθητες υπηρεσίες του τουρισμού, των κατασκευών και άλλων κλάδων. Η απόφαση ελήφθη στις Βρυξέλλες την Τρίτη από τους υπουργούς Οικονομίας, αλλά η Αθήνα τηρεί σιγή... ιχθύος.
Στη «λίστα» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις που αναμένεται να δεχθούν πολύ μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση, καθώς δραστηριοποιούνται στους δύο πιο «ευάλωτους» κρίκους της οικονομίας, τον τουρισμό και τις κατασκευές: * Ο ΦΠΑ θα μπορεί να μειωθεί από το 9% στο 5% σε εστιατόρια, καφέ και καντίνες. Ο λόγος για 84.114 επιχειρήσεις που έχουν τζίρο 6,4 δισ. ευρώ, απασχολούν 229.933 άτομα και θεωρείται δεδομένο ότι θα δεχθούν φέτος ιδιαιτέρως μεγάλες πιέσεις.* Στο 5% μπορεί επίσης να μειωθεί ο ΦΠΑ που επιβάλλεται στις εταιρείες και στους τεχνίτες που ανακαινίζουν και επισκευάζουν ιδιωτικές κατοικίες.* Δικαίωμα μείωσης του ΦΠΑ έως το 5% θα έχουν και οι υπηρεσίες καθαρισμού, επισκευής ενδυμάτων, υποδημάτων, δερμάτινων ειδών και ποδηλάτων (επιβαρύνονται σήμερα με 19% ΦΠΑ) όπως και η κατ' οίκον φροντίδα παιδιών, ηλικιωμένων και ασθενών (έχουν 9% ΦΠΑ σήμερα).Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου δήλωσε, απλώς, ότι «έγινε συζήτηση για τον ΦΠΑ σε υπηρεσίες εντάσεως εργασίας, όπου τελικά επετεύχθη συμφωνία». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η απόφαση δεν δίνει περιθώρια για νέες μειώσεις στην Ελλάδα, όπου θα διατηρήσουμε τους χαμηλούς συντελεστές που είχαμε. Με άλλα λόγια, δεν ανακοίνωσε ότι υπάρχει περιθώριο μείωσης του ΦΠΑ και μάλιστα μέχρι το 5% με ευρωπαϊκή σφραγίδα.Μειώσεις στη ΓαλλίαΗ απόφαση της Τρίτης αποτελεί νίκη της γαλλίδας υπουργού Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ανακοίνωσε ήδη πανηγυρικά τη μείωση του ΦΠΑ με στόχο τη στήριξη 200.000 εστιατορίων και καφέ της χώρας της. Είχε προηγηθεί η Βρετανία, με γενικευμένη μείωση του βασικού συντελεστή κατά 1,5%, ενώ στην Ελλάδα πυκνώνουν οι φωνές οικονομολόγων αλλά και πολιτικών που συστήνουν μείωση ΦΠΑ.Στο κείμενο της πολιτικής απόφασης του ECOFIN για τον ΦΠΑ γίνεται σαφές ότι «μπορούν όλα τα κράτη να επιβάλουν μειωμένο συντελεστή (5%) αν το επιθυμούν σε μόνιμη βάση» στις συγκεκριμένες κατηγορίες υπηρεσιών. Η απόφαση αφορά όλα τα κράτη χωρίς εξαίρεση για χώρες με υψηλά ελλείμματα (η Γαλλία π.χ. οδεύει προς δημοσιονομική επιτήρηση, όπως και η Ελλάδα). Η επιτροπή θα ζητήσει, στις 25 Μαρτίου, τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά συγκεκριμένο ποσοστό ως προς το ΑΕΠ σε κάθε κράτος, προτείνοντας την λήψη μέτρων κυρίως στο μέτωπο των δημοσίων δαπανών. Η επιλογή των μέτρων θα γίνει από τις κυβερνήσεις, μήνες αργότερα. Στο μεσοδιάστημα, βεβαίως, η Αθήνα πρέπει να βρει πώς θα αντισταθμιστούν οι απώλειες των κρατικών ταμείων από τυχόν μείωση του ΦΠΑ. Πώς; Μα με νέα μέτρα.

Δυναμικό ξεκίνημα για το Φεστιβάλ Θεάτρου

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η αυλαία του 25ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και με το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ.
Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ενώ προηγήθηκαν το καλωσόρισμα της Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μένης Παπανικολάου και οι χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πατέρα Βασίλειο, το βουλευτή Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα, τον πολιτευτή και πρώην Υφυπουργού κ. Νίκο Σαλαγιάννη, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό και το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομήνικο Βερίλλη. Όλοι τους εξήραν το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και ευχήθηκαν στο θεσμό του Φεστιβάλ ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.
Στη συνέχεια, ακολούθησε το πρώτο τιμητικό αφιέρωμα που ετοίμασε η Οργανωτική Επιτροπή για τη γνωστή ηθοποιό κ. Μέλπω Ζαρόκωστα. Αναφορά στη ζωή και το έργο της έγινε από τη θεατρική συγγραφέα-σεναριογράφο Υβόννη Μεταξάκη η οποία μέσα σε λίγα λεπτά σκιαγράφησε μοναδικά το πορτρέτο της κ. Ζαρόκωστα. Εκείνη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε την Οργανωτική Επιτροπή για την τιμή που της έκανε και ευχήθηκε για το Φεστιβάλ να έχει ολοένα και ανοδικότερη πορεία. Την τιμητική πλακέτα στην κ. Ζαρόκωστα απένειμε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός και το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στην κ. Μεταξάκη απένειμε η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και υπεύθυνη της Επιτροπής Θεάτρου κ. Βάσω Κοζιού.
Το πρώτο θεατρικό ερασιτεχνικό σχήμα που διαγωνίστηκε ήταν η Θεατρική Ομάδα Αγιάς από τη Λάρισα που παρουσίασε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Η αυλή των θαυμάτων". Η βραδιά, εξ ΄ άλλου, ήταν αφιερωμένη στον σκηνοθέτη της παράστασης Δημήτρη Χατζή που έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Για την προσωπικότητα και το έργο του μίλησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Νομάρχη κ. Κώστας Φωτάκης. Παρούσα δε στην αίθουσα ήταν και η γυναίκα του κ. Μαρία Χατζή, η οποία παρέλαβε και το αναμνηστικό του Φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Βάσω Μακρή και Παύλος Βησσαρίου και το εισιτήριο είναι 5 ευρώ για μικρούς και μεγάλους.
Σημαντική είναι η αρωγή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων που υποστηρίζει ουσιαστικά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας δίνοντας το δικό της βραβείο για την καλύτερη παράσταση. Επίσης, χορηγοί είναι το ξενοδοχείο ΄΄Μητρόπολις΄΄, το βιβλιοπωλείο ΄΄Παιδεία΄΄ και η Interamerican.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα δεκαήμερο γιορτής στη διάρκεια του οποίου το θεατρόφιλο κοινό της πόλης - και όχι μόνον - θα παρακολουθήσει εννέα συνολικά ερασιτεχνικά σχήματα από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως επίσης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει και επτά ξεχωριστά τιμητικά αφιερώματα σε ανθρώπους της Τέχνης και του πολιτισμού γενικότερα.

Αρχνάτε, Αρχνάτε…

Παρακολούθησα την έναρξη του Φεστιβάλ Θεάτρου και είδα πολύ κόσμο να δυσανασχετεί από τον χρόνο που κράτησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων. Φυσικά και πρέπει να μιλήσουν οι άνθρωποι και να πουν δυο κουβέντες. Όμως, άλλο δύο και άλλο 1002!!! Την ώρα που παρακολουθούσα άκουγα δίπλα μου μια κυρία να μουρμουρίζει από τον χρόνο που κρατούσαν οι χαιρετισμοί, μου ήρθε στο μυαλό ένα περιστατικό που μου αφηγήθηκε κάποτε ένας φίλος. Πριν από κάποιες δεκαετίες, διοργανώθηκε σε κάποια κοινότητα της περιοχής Σοφάδων μια ημερίδα. Οικοδεσπότης ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας ένας αγράμματος ανθρωπάκος που όμως από μυαλό τα είχε τετρακόσια.
Άρχισαν να χαιρετίζουν την εκδήλωση, βουλευτές, νομάρχης, φορείς, αλλά η ώρα πέρναγε. Ο πρόεδρος κοίταξε το ρολόι του και δεν τον χωρούσε ο τόπος. Φυσούσε και ξεφυσούσε. Κάποια στιγμή, τελείωσαν όλοι αυτοί και αυτός που προσφωνούσε τους επίσημους είπε. «και τώρα, καλώ τον πρόεδρο της κοινότητας να κηρύξει την έναρξη της ημερίδας». Ο πρόεδρος ανασκουμπώθηκε, ανέβηκε στο βήμα, έριξε μια ματιά στο ρολόι του και τους είπε: «Αργήσαμε. Άιντε, αρχνάτε, αρχνάτε…»

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ!!!

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ REAL NEWS

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ 15/03/2009

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ζευγάρι πέθανε δίπλα δίπλα στο Μουζάκι - Πρώτα η 81χρονη από παθολογικά αίτια και μετά από το σοκ ο σύζυγος

Δεν άντεχαν και πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον. Τόσα χρόνια παντρεμένοι. Έφυγε από παθολογικά αίτια η γυναίκα και μετά από λίγο και ο σύζυγος που δεν άντεξε το σοκ και την θλίψη.Ένας 78χρονος άνδρας και η 81χρονη σύζυγος του βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, στο Μουζάκι Καρδίτσας τις πρώτες πρωινές ώρες. Από...τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν πρώτα έφυγε από την ζωή η ηλικιωμένη γυναίκα από παθολογικά αίτια και λίγες ώρες αργότερα ξεψύχησε και ο σύζυγος της.

ΕΚΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Κάθε σαββατοκύριακο στην Καρδίτσα ο Νίκος Παππάς.
Ίσως κάτι ξέρει!!!
Το μέλος της Κ.Ε. και Πολιτευτής της Ν.Δ. Καρδίτσας κ. Νίκος Παππάς, το Σάββατο 7 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Καρδίτσα και θα δέχεται τους συμπολίτες του από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στο πολιτικό του γραφείο, Βάλβη 19 (με υψηλάντου), 1ος όροφος.
Τηλ:2441047190-9
FAX:2441047192

ΜΥΡΙΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ


Επισκέψεις του Βουλευτή Ντίνου Ρόβλια

Ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα χωριά του Νομού, θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο, 7-3-2009:

Μέλισσα, 5:45 μ.μ., καφενείο Β. Θεολόγη
Πτελοπούλα, 6:15 μ.μ., καφενείο Ε. Τριανταφύλλου
Σταυρό, 6:45 μ.μ., καφενείο Α. Καραγιάννη
Πρόδρομο, 7:15 μ.μ., καφενείο Κ. Χάρμπα

ΣΟΚ! Μαχαίρωσαν τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας!

Με τραύμα στο χέρι προσήλθε εσπευσμένα, πριν από μερικούς μήνες, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ο τότε και νυν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Πλακιωτάκης. Το τραύμα ήταν από χτύπημα με μαχαίρι.
Ο ίδιος ο κ. Πλακιωτάκης είπε στους στρατιωτικούς γιατρούς που τον εξέτασαν ότι είχε προέλθει από ατύχημα με αυτοτραυματισμό. Ωστόσο εκείνοι δεν πείστηκαν και παρά πολύ καθώς το συμπέρασμα που έβγαζαν από τη μορφή του τραύματος ήταν ότι μπορεί να είχε προέλθει και από άλλο άτομο, κατά λάθος πιθανότατα ή στη διάρκεια κάποιου καβγά. Ύστερα από μερικές ημέρες πάντως το τραύμα αποκαταστάθηκε.
Το γεγονός δεν πήρε δημοσιότητα καθώς το νοσοκομείο είναι στρατιωτικό και ο κ. Πλακιωτάκης ήταν και είναι υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Επειδή πάντως οι ψίθυροι έχουν μεγαλώσει το τελευταίο διάστημα και ενδεχομένως τον αδικούν ως νέο πολιτικό, ο κ. Πλακιωτάκης καλό είναι να εξηγήσει τι είχε συμβεί για να μην ακούγονται όλα αυτά.

Προαγωγές στην Αστυνομία…

Τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή φέρει από χθες ο νυν διοικητής ασφάλειας της Αστυνομίας της Καρδίτσας, Θωμάς Βολαμάνδρας. Η εφημερίδα του εύχεται καλή σταδιοδρομία στην νέα του θέση που θα τοποθετηθεί ίσως και σήμερα.
Επίσης, ο νυν υποδιευθυντής Κώστας Θεοχάρης, κρίθηκε και φέρει πλέον τον βαθμό του διευθυντή. Και σε αυτόν ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.
Στον βαθμό του διευθυντή προήχθη και ο Γιώργος Κόκκαλης που κατάγεται μεν από τα Τρίκαλα, αλλά έχει περάσει πολλά χρόνια στην Καρδίτσα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Ενδιαφέρον για τον Δήμο Καρδίτσας…

Τον τελευταίο καιρό ακούμε διάφορους να λένε ότι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Καρδίτσας με την ΝΔ. Ακούσαμε πλήθος ονομάτων και σίγουρα κάποιοι από αυτούς έχουν τα προσόντα. Όμως, ακούμε και ονόματα από κάτι λαμόγια που μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να γίνουν δήμαρχοι σε πιάνει ανατριχίλα.
Σήμερα, θα σας πούμε ένα ακόμη όνομα ενδιαφερομένου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όταν ανοίξουν οι διαδικασίες, «παρών» θα δηλώσει και ο κ. Χρήστος Μουζιούρας, νυν προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η θετική παρουσία του στην διεύθυνση τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και η παλαιότερη ενασχόλησή του στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του δίνει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί με αξιώσεις το χρίσμα.
Στο κάτω – κάτω, έχει το σημαντικότερο προσόν για έναν πολιτικό. Είναι έντιμος μέχρι το κόκαλο. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκτιμάνε, τόσο τα κόμματα όσα και ο κόσμος που ψηφίζει. Ας βάλουν φρένο στα λαμόγια. Όταν υπήρχαν χρήματα, κάναμε και τα στραβά μάτια. Τώρα όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν και οι διοικήσεις πρέπει να περάσουν σε χέρια νοικοκυραίων.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, γράφει για τον Γιάννη Ραχωβίτσα...

Όπως "αλιεύσαμε" σε κάποιο άρθρο της Καθημερινής, ο Γιάννης Ραχωβίτσας μπορεί να έχει ταξιδέψει από Κολομβία μέχρι Βενεζουέλα για να ξετρυπώσει καραβιές κοκαΐνης, μπορεί στο κινητό του να παίζει το We will rock you, αλλά στο γραφείο του στη Δίωξη Ναρκωτικών, στην Αθήνα, όταν ήταν, διατηρούσε συλλογή από γκλίτσες και ακόμη και σήμερα θεωρεί πιο ωραίο μέρος του κόσμου το χωριό του, το Φανάρι Καρδίτσας. «Εμείς με τους κακοποιούς περπατάμε στο ίδιο ποτάμι αλλά σε διαφορετική όχθη».
Αυτό συνηθίζει να λέει ο κ. Ραχωβίτσας, που οι ιστορίες της απέναντι όχθης είναι οι αγαπημένες του. Μπορεί να σου διηγηθεί από «εκείνο το βράδυ που βγήκαν περίστροφα στα μπουζούκια», μέχρι «πώς μπουκάραμε στο πλοίο και βγάλαμε έναν τόνο κοκαΐνη». Κι όλα αυτά, με... multimedia υποστήριξη. Διότι εκτός από τα διάφορα «γκάτζετ» α λα αστυνόμος Σαΐνης (μέχρι και κάμερα - κουμπί έχει στη συλλογή του!), διαθέτει κι ένα λάπτοπ όπου κρατάει αποθηκευμένα τα best of της καριέρας του σε βιντεάκια από αστυνομικές «μπούκες». Είναι αυτό ακριβώς το λάπτοπ που φορτώθηκε εν είδει δισακίου φεύγοντας για Εύβοια, για τη Σύρο, για τη Λαμία μαζί με άπειρα ερωτήματα για το πώς εξοστρακίσθηκε ως άλλος Αριστείδης τόσα χιλιόμετρα μακριά απ’ την Αθήνα.

Άρωμα Καρδίτσας…

Ο Γιάννης Ραχωβίτσας έγινε Αττικάρχης
Ο Χρήστος Φράγγος έγινε επιτελάρχης

Δύο Καρδιτσιώτες κρίθηκαν στα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας

Φράγκος και Ραχωβίτσας έγιναν επιτελάρχης και Αττικάρχης αντίστοιχα.

Αποστρατεύτηκαν Αναγνώστου και Σκώτης



Υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Βασιλείου Τσιατούρα και με τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνήλθε σήμερα το Συμβούλιο Κρίσεως Αντιστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Συμβούλιο Κρίσεως, έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες, τους Αντιστρατήγους κ.κ. Γρηγόριο Αναγνώστου, Στέφανο Σκότη, Δημήτριο Μπουλούκο, Αντώνιο Μπάμιατζη στους οποίους απένειμε τον τίτλο του επιτίμου της θέσης που κατείχαν.
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Βασίλειου Τσιατούρα τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,
Ο Αντιστράτηγος Χρήστος Φράγγος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,
Ο Αντιστράτηγος Αποστολίδης Στέργιος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και
Ο Αντιστράτηγος Οικονόμου Ελευθέριος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.
Επίσης, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τοποθετήθηκε ο Γιάννης Ραχωβίτσας.
Τέλος, στη θέση του Διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής διάδοχος του Μπαλάκου, είναι ο Δικόπουλος.

Οι Καρδιτσιώτες

Έντονο Καρδιτσιώτικο ενδιαφέρον είχε το χθεσινό συμβούλιο για τις κρίσεις τις Ελληνικής Αστυνομίας.
Το συμβούλιο αποστράτευσε τον Στέφανο Σκώτη που κατάγεται από το Κρυονέρι και μέχρι χθες ήταν Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αποστρατεύτηκε επίσης ο Αντιστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου σήμερα Υπαρχηγός της .Ελληνικής Αστυνομίας που κατάγεται από τα Βραγκιανά.
Όμως, στην ηγεσία της ΕΛΑΣ υπάρχουν επίσης Καρδιτσιώτες.
Ο Αντιστράτηγος Χρήστος Φράγγος που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην θέση του Στέφανου Σκώτη, κατάγεται από το Καταφύγι.
Τέλος, ο Γιάννης Ραχωβίτσας που κατάγεται από το Φανάρι Καρδίτσας, αναμένεται ορίστηκε διευθυντής στην ΓΑΔΑ, δηλαδή, Αττικάρχης, από γενικός αστυνομικός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας που ήταν μέχρι χθες.
Είναι μια δικαίωση του Γιάννη Ραχωβίτσα επονομαζόμενο και Κάλλαχαν λόγω των μεγάλων επιτυχιών του στην πάταξη κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών όταν υπηρετούσε ως προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. Επίσης, ήταν ο αξιωματικός που έστειλε η ΕΛΑΣ στα Ζωνιανά την περίοδο που όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε τα πρωτόγνωρα γεγονότα από την τηλεόραση.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΑΤΤΙΚΑΡΧΗΣ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ;

Γιάννης Ραχωβίτσας


Στέφανος Σκώτης

Γρηγόριος Αναγνώστου

Έντονο Καρδιτσιώτικο ενδιαφέρον για της κρίσεις τις Ελληνικής Αστυνομίας που θα γίνουν την Αύριο Τρίτη.
Όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Ραχωβίτσας που κατάγεται από το Φανάρι Καρδίτσας, αναμένεται να ορισθεί νέος διευθυντής στην ΓΑΔΑ, δηλαδή, Αττικάρχης. Σήμερα είναι γενικός αστυνομικός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Θα είναι μια δικαίωση του Γιάννη Ραχωβίτσα επωνομαζόμενο και Κάλλαχαν λόγω των μεγάλων επιτυχιών του στην πάταξη κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών όταν υπηρετούσε ως προιστάμενος του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.
Μάχη για την προαγωγή του δίνει ο Στέφανος Σκώτης που κατάγεται από το Κρυονέρι. Αν προαχθεί, τότε θα είναι ένας από τους υπαρχηγούς της αστυνομίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάει σπίτι του.
Μάχη παραμονής δίνει και ο Αντιστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου σήμερα Υπαρχηγός της .Ελληνικής Αστυνομίας.
Αν αποστρατευτεί, τότε στη θέση του θα πάει ο Σκώτης.
Τα βιογραφικά

Γρηγόριος Αναγνώστου Αντιστράτηγος
Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας

Γεννήθηκε το 1954 στα Βραγκιανά Καρδίτσας και κατετάγη στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το 1972.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών, στην οποία διετέλεσε Αρχηγός Τάξης, το 1980. Επίσης, αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Αστυνόμων Β΄, το έτος 1993.
Εκπαιδεύτηκε και μετεκπαιδεύτηκε σε πολλά αντικείμενα αστυνομικού χαρακτήρα στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.
Εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία σε πολλές συναντήσεις στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Interpol, της Europol και σε άλλες συναντήσεις περιφερειακού χαρακτήρα.
Υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες του Σώματος.
Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε στην Υπηρεσία Ασφάλειας Προέδρου Δημοκρατίας ως Διευθυντής της Υπηρεσίας αυτής, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων ως Υπεύθυνος του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας ως Διευθυντής του Ολυμπιακού Περιφερειακού Κέντρου Ασφάλειας Ο.Α.Κ.Α., κατά την επιχειρησιακή φάση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων (1-7-2004 έως 5-10-2004) και ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (8-10-2004 έως 2-3-2005). Από της προαγωγής του στο βαθμό του Υποστράτηγου υπηρέτησε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας (2-3-2005 έως 1-3-2006) και από 2-3-2006 ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών & Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι την προαγωγή του σε Αντιστράτηγο και την τοποθέτηση του ως Υπαρχηγό του Σώματος.
Είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων και ομιλεί την αγγλική γλώσσα.
Για τη μέχρι τώρα υπηρεσιακή του διαδρομή του έχουν απονεμηθεί παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας του Σώματος.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, μιας κόρης και ενός γιου, πτυχιούχου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αντίστοιχα.

Στέφανος ΣκότηςΑντιστράτηγος
Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας


Γεννήθηκε το 1954 στο Κρυονέρι Καρδίτσας και κατετάγη στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το 1972.
Αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1980. Eίναι, επίσης, απόφοιτος της Σχολής Επιτελών Εθνικής ´Αμυνας της Χώρας (1999-2000).
Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του υπηρέτησε σε, πολλές και διαφόρων επιπέδων και αντικειμένων, μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διετέλεσε Διευθυντής των Διευθύνσεων Τροχαίας (2000-2001) και Δημόσιας Ασφάλειας (2001-2004) του Επιτελείου του Αρχηγείου με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.
Επίσης, διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (από το 2004 έως τις 2-3-2006), ως Ταξίαρχος και ως Υποστράτηγος.
Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης (Μάρτιος 2006 – Μάρτιος 2008) με το βαθμό του Υποστρατήγου, μέχρι την προαγωγή του σε Αντιστράτηγο και την τοποθέτηση του, ως Προϊστάμενος Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Έχει συμμετάσχει ενεργά ως τακτικό μέλος και έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική Αστυνομία σε πολλά Συμβούλια, Συνέδρια, Επιτροπές και Οργανώσεις τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις, μετεκπαιδεύσεις και σεμινάρια ευρύτατης θεματολογίας.
Είναι τακτικό Μέλος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών για την αντιμετώπιση του Οργανωμένου Εγκλήματος (2004 έως σήμερα) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol. Επίσης είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας στις Γενικές Συνελεύσεις της Interpol, από το Μάρτιο του 2006.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) και της Ομάδας Έργου για το Σχεδιασμό της Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΟΔΕΣΑΠ), καθώς επίσης και τακτικό μέλος του ΔΣ του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ, 2002-2004), της Ομάδας Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων (ΟΚΕΑ, 2001-2004) και της Ομάδας για την Προώθηση του θεσμού των Τοπικών Συμβούλων Πρόληψης της Εγκληματικότητας.
Επιπρόσθετα, έχει δημοσιεύσει άρθρα και συνεντεύξεις στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, και συμμετείχε ως ομιλητής σε ημερίδες, διημερίδες, συνέδρια και μεταπτυχιακά τμήματα των ΑΕΙ.
Για τη μέχρι τώρα υπηρεσιακή του διαδρομή του έχουν απονεμηθεί παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας του Σώματος.
Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο, Πτυχιούχο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στο πανεπιστήμιο του Πειραιά και υπηρετεί την Στρατιωτική του θητεία στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας.