Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία

Ντροπή. Ένας ακόμη νέος άνθρωπος, «θυσιάστηκε» στον βωμό της ανυπαρξίας του κράτους και της απίστευτης ραθυμίας, της ελληνικής κοινωνίας.
Μέρα μεσημέρι. Μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών. Μπροστά στους αστυνομικούς, που προσπάθησαν να τον σώσουν. Στην καρδιά της πόλης κι όχι στα κακοτράχαλα βουνά της ελληνικής επαρχίας.
Κι όλα αυτά; Γιατί για άλλη μια φορά, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ήρθε όταν πια ήταν αργά.
Πόσες φορές έχουμε ακούσει τέτοιες καταγγελίες... Κι όμως. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Κι αν δεν γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες, αύριο θα είναι και πάλι αργά, για κάποιον άλλο συνάνθρωπό μας.


ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3 ΩΡΕΣ


Ήταν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Καλλίπολης, είδαν έναν 29χρονο άντρα, να κάθεται για αρκετή ώρα ακίνητος σε ένα παγκάκι. Τον πλησίασαν. Είδαν ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και προσπάθησαν να τον βοηθήσουν. Του έδωσαν νερό. Η κατάστασή του όμως χειροτέρευε.
Ώρα 11.45. Οι αστυνομικοί καλούν ασθενοφόρο. Η γνωστή φωνή της τηλεφωνήτριας, που έχει την κλήση σε αναμονή. Επιμένουν. Η ώρα περνάει και τα τηλεφωνήματα γίνονται ολοένα και περισσότερα. Πουθενά όμως το ασθενοφόρο. Το 29χρονο παιδί, χειροτερεύει, αλλά κανείς δεν είναι γιατρός για να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Πρέπει να τον μετακινήσουν; Η μήπως όχι; Έχει αρχίσει να μελανιάζει. Τα τηλέφωνα συνεχίζονται.
Η ώρα κι ενώ όλο αυτό το διάστημα, οι άνδρες του Α.Τ. Καλλίπολης, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν το νεαρό στην ζωή, έχει φτάσει τρεις. Εκείνη την ώρα, έρχεται το ασθενοφόρο.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να σωθεί ο άνθρωπος. Μάταια όμως. Σβήνει λίγη ώρα αργότερα, χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί, αν πέθανε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ή ήταν ήδη νεκρός.


ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Οι αστυνομικοί σε έντονο ύφος, αφού έβλεπαν ότι μπροστά τους χάνεται μια ζωή, απαίτησαν από το πλήρωμα του ασθενοφόρου να μάθουν γιατί άργησαν τόσο πολύ. Η απάντηση που πήραν ήταν ότι αυτό οφειλόταν στην απεργία και στο μειωμένο προσωπικό την συγκεκριμένη ημέρα.
Όπως ήταν φυσικό, οι τραυματιοφορείς και ο γιατρός του ασθενοφόρου, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Καλλίπολης. Κι εκεί με απόφαση του εισαγγελέα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.


ΕΚΑΒ: ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑ


Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο χρόνος που χρειάστηκε το ασθενοφόρο για να φτάσει στον τόπο του συμβάντος από τη στιγμή της κλήσης, ήταν 1.45'. Υπήρχε προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργίας, λένε και ως εκ τούτου τα ασθενοφόρα ήταν λιγότερα.
Ακόμη κι έτσι όμως να είναι, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να δικαιολογήσει μια 3ωρη καθυστέρηση σε μία Αττική, που ήταν άδεια από αυτοκίνητα, αφού δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, απεργούσε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου