Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Κοντά στην αυτοδυναμία…
Βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τα γκάλοπ του Απριλίου
Ιδού οι διαφορές: 3,9% ο «Ελεύθερος Τύπος», 5% το «Πρώτο Θέμα», 5,5% η «Ημερησία»

Η δημοσκόπηση της ALCO δείχνει το ΠΑΣΟΚ να πηγαίνει για αυτοδυναμία. H αναγωγή των εκλογικών ποσοστών δείχνει ότι το ΠAΣOK θα συγκέντρωνε 149 βουλευτές αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα. Zήτημα χρόνου να ξεπεράσει τους 151.

Δυο δημοσκοπήσεις αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας στα Κυριακάτικα φύλλα. Της εταιρείας Alco που θα φιλοξενηθεί στο «Θέμα» και της MRB που θα δημοσιευτεί στον «Ελεύθερο Τύπο». Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr η πρώτη έρευνα εμφανίζει την διαφορά στο 5% και η δεύτερη στο 3,9%. Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης του Θέματος σχετικά με τους τέσσερις δελφίνους της Ν.Δ. Για την Ντόρα, τον Αβραμόπουλο, τον Σουφλιά και τον Σαμαρά. Οι γνωρίζοντες εκτιμούν ότι οι υπουργοί Υγείας και Πολιτισμού πρέπει ν' αρχίσουν να ανησυχούν. Εν αναμονή των νέων γκάλοπ που είναι αλήθεια ότι αρχίζουν να μας κουράζουν με την συχνότητα που βγαίνουν.

Κατά 4,7% προηγείται το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ημερησία».
Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 34,4% και ακολουθούν ΝΔ 29,7%, ΚΚΕ 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, ΛΑΟΣ 4,9% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,4%.
Για τις ευρωεκλογές η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι 2,9% υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή στα έγκυρα) για τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 39,7%, η ΝΔ 34,3%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,9%, ο ΛΑΟΣ 5,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,9%.
Το ποσοστό αυτό σε έδρες είναι 144 για το ΠΑΣΟΚ, 90 για τη ΝΔ, 23 για το ΚΚΕ, στις 18 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 15 για τον ΛΑΟΣ και 10 για τους Οικολόγους Πράσινους.
Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή στα έγκυρα) για τις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 36,4%, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,1% το ΚΚΕ 8,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 6,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,6%.
Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η κατάσταση στην οικονομία θα χειροτερεύσει και ένας στους δύο προβλέπει ότι η κρίση θα διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια.
Το 2010 θα είναι μια χρονιά απόλυτης χρεοκοπίας των δημόσιων οικονομικών της ώρας, δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης και προβλέπει ότι ο ελληνικός λαό θα καταψηφίσει την κυβέρνηση Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου