Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Όριο αυτοδυναμίας για ΠΑΣΟΚ

Μπροστά με 7,5% το ΠΑΣΟΚ

Με 7,5 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, τη μεγαλύτερη διαφορά από το Σεπτέμβριο, οπότε και πέρασε μπροστά το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Μάλιστα, για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει το όριο της αυτοδυναμίας, καθώς φτάνει τις 149 έδρες εάν μπουν στη Βουλή και οι Οικολόγοι, ενώ σε πεντακομματική βουλή παίρνει 152 έδρες.
Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41,5%, η ΝΔ 34%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, το ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι 3%.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος Public Issue Γιάννης Μαυρής εκτίμησε ότι το άνοιγμα της ψαλίδας οφείλεται σε απώλειες της ΝΔ, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να ανακάμψει και να ξεπεράσει το όριο του 34 – 35%, παρά τον ανασχηματισμό.
Παράλληλα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ανοδική πορεία κυρίως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αδυναμία να οικειοποιηθεί το μεγάλο ρεύμα διαμαρτυρίας, ενώ και οι ψηφοφόροι του ενδιάμεσου χώρου, στρέφονται από τη ΝΔ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μαυρής αναφέρθηκε και στην ανάκαμψη του δικομματισμού, μετά την κρίση του Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι η κρίση, η ανασφάλεια και η κοινωνική φοβία ευνοούν ένα κοινωνικό συντηρητισμό που λειτουργεί προς όφελος των δύο μεγάλων κομμάτων.
Τέλος, επισήμανε κατηγορηματικά ότι η μέτρηση αυτή δεν είναι εκτίμηση για τις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου