Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΑΠΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Πάλι άργησε ο Καραμανλής…
Σχολιάζει…
Ο Γιώργος Αμβροσίου

Τελικά, αυτό που συμβαίνει με τον πρωθυπουργό μας δεν έχει προηγούμενο. Εδώ και μήνες δίνει την αίσθηση ότι κινείται σε ρυθμούς αργής κίνησης. Για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει, αφήνει πρώτα να «ξεσκίσουν» την κυβέρνησή του και στην συνέχεια αντιδράει.

1ον Στη ΔΕΘ κάλυψε τον Γιώργο Βουλγαράκη. Τον άφησε να λέει ότι έχει μερικά ακίνητα (50!!!) για τα παιδιά του και ένα μήνα μετά τον παραίτησε. Προηγουμένως όμως πρόλαβε να βγάλει το σλόγκαν «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» καλύπτοντας τον υπουργό του που έκανε off shore εταιρείες για να κλέβει το κράτος.

2ον Υπόθεση Ρουσόπουλου. Και τι δεν είπε για να πετύχει την παραμονή του στην κυβέρνηση. Κάλυψε τον υπουργό του για τα ακίνητα που απέκτησε την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ και τον άφησε να λέει ότι δεν ήξερε τίποτα για το Βατοπέδι. Τελικά, τον παραίτησε με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών.

3ον Όλο αυτό τον καιρό, τα στελέχη της ΝΔ περιδιάβαιναν τα ΜΜΕ και έλεγαν ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο αλλά υπόθεση. Με μεγάλη επίσης καθυστέρηση ο κ. Καραμανλής παραδέχτηκε ότι είναι σκάνδαλο και ότι η ευθύνη είναι δική του. Και το ωραίο είναι ότι 150 βουλευτές τον χειροκροτούσαν. Για ποιο λόγο άλλωστε; Μήπως διότι κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες να χαντακώσει το κόμμα του;

Όμως, όλο αυτό το διάστημα είδε το κόμμα του από 3% μπροστά που ήταν από το ΠΑΣΟΚ, να βρίσκεται 5,7% πίσω και να δείχνουν όλες οι μετρήσεις ότι πάει να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Πριν λίγους μήνες οι Νεοδημοκράτες χειροκρότησαν και πάλι τον Καραμανλή σε μια συνεδρίαση της Κ.Ο. και έλεγαν ότι πήρε το παιγνίδι επάνω του. Ότι ακριβώς είπαν και χτες. Όλα αυτά όμως είναι κολπάκια για ανίδεους. Όλοι ξέρουμε ότι μέχρι την Κυριακή θα βγουν δύο νέες δημοσκοπήσεις και θα λένε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν έπεισε τον κόσμο και ότι περίμενε άλλα. Και τότε όλοι αυτοί θα λένε ξανά ότι ο Καραμανλής πρέπει να φύγει και να ανοίξει ο δρόμος της διαδοχής. Είναι γνωστό το έργο διότι το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα πρόσφατα.

Άραγε δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός ότι δεν περνάει πλέον η μπογιά του; Δεν καταλαβαίνει ότι η ΝΔ ανάλωσε όλο τον πολιτικό χρόνο που την έδωσε ο λαός χωρίς να βελτιώσει κανέναν τομέα της κοινωνίας μας, ενώ αντίθετα έκανε σε πλήθος τομέων βήματα πίσω; Δεν καταλαβαίνουν ότι μόνο ζημιά κάνουν και κανένα καλό; Και όποιος έχει αντίρρηση ας ρωτήσει κάποιον γνωστό του στον Νομό Ηλείας. Θέλετε μεγαλύτερο παράδειγμα; Ξέρεις τι είναι να έχει καεί στο σπίτι σου, να υπάρχουν τα χρήματα για να ξαναχτιστεί από εισφορές πολιτών και να μην έχει μπει ακόμη ούτε πετραδάκι;

Και εδώ, θέλω να κάνω μια πρόβλεψη. Ξέρετε ποια θα είναι η επόμενη καθυστερημένη κίνηση του Κώστα Καραμανλή; Ο χρόνος προκήρυξης των επόμενων εκλογών. Έτσι και αλλιώς θα τις χάσει. Όμως, έχει μια ελπίδα να χάσει με μικρή διαφορά αν τις κάνει σύντομα. Και έτσι θα μπορεί να διεκδικήσει να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ. Όμως, για μια ακόμη φορά θα αργήσει και θα οδηγήσει την ΝΔ στην συντριβή. Και τότε δεν θα κάνει ζημιά μόνο στον εαυτό του, αλλά σε όλο το κόμμα που ίδρυσε ο μπάρμπας του. Και τότε θα λένε πάλι γιατί το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει κάθε φορά από δέκα χρόνια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου