Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Όλα ανοικτά…

Τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε να γράφονται ονόματα για πρόσωπα που θα στελεχώσουν στην επόμενη διετία τις θέσεις των αντιδημάρχων στον δήμο Καρδίτσας.
Από όσα λέγονται αυτή τη στιγμή από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Με εξαίρεση έναν δημοτικό σύμβουλο που ουσιαστικά ανέλαβε είδη υπηρεσία, όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοικτές.
Ο δήμαρχος αποκρούει σθεναρά τους ισχυρισμούς κάποιων ότι έχει δικό του περιβάλλον και ότι δεν υπολογίζει σε κάποιους.
Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν αν δείτε αντιδημάρχους κάποιους που δεν τους περιμένει κανείς.
Φυσικά, μεγάλο ρόλο θα παίξει και η στάση που θα κρατήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο στα δημοτικά συμβούλια, όσο και στις διάφορες ψηφοφορίες.

Μηδενίζουν το έργο…

Αυτό που πικραίνει τον κ. Βερίλλη είναι ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μηδενίζουν το έργο της δημοτικής αρχής. Ενώ είναι γνωστό ότι ανέλαβαν έναν δήμο υπερχρεωμένο, σε καμιά στιγμή κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι πρώτιστα έπρεπε να φέρουν σε μια ισορροπία τα οικονομικά. Και αυτό έγινε με αιματηρές οικονομίες στα λειτουργικά έξοδο του δήμου. Και φυσικά, κανείς δεν κατάλαβε διαφορά στην λειτουργία του δήμου. Απλά, κόπηκαν οι σπατάλες από τα ποιο απλά μέχρι στα ποιο δαπανηρά.
Και φυσικά, όσοι μιλούν για ανυπαρξία έργου, μόνο δίκιο δεν έχουν.
Ακούγαμε χθες δημοτικό σύμβουλο να λέει για έργα που γίνονται στην πόλη και που ούτε εμείς δεν ξέραμε.
Αν εξαιρέσουμε τις αναπλάσεις πεζοδρομίων κεντρικών δρόμων που είναι ορατές καθημερινά, ποιος γνωρίζει σήμερα ότι γίνεται έργο 2 εκ ευρώ στον περιφερειακό Τρικάλων – Φαναρίου;
Ποιος ξέρει ότι υπάρχουν 5 εκ ευρώ για την συνέχισή του από την Φαναρίου μέχρι την Ταυρωπού; Όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο, τότε θα μιλάμε ουσιαστικά για κύκλωμα περιμετρικά της πόλης. Και αν σκεφτεί κανείς τον ντόρο που έγινε και οι κορδέλες που κόπηκαν για τον περιφερειακό από την Καράμπαλη μέχρι την Κουμουνδούρου που ήταν μέσα σε χωράφια, φανταστείτε το μέγεθος αυτού του έργου που είναι μέσα στην πόλη.
Και μέσα σε όλα αυτά, μπαίνει τέλος σε ένα επίσης μεγάλο έργο, αυτό της πολεοδόμησης οι οικισμούς της Μαύρικας. Έτσι, οι τσιγγάνοι θα έχουν οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα για να κάνουν χρήση του ευεργετήματος των δανείων και να αποκτήσουν σύγχρονα σπίτια με όλους τους κανόνες υγιεινής που θα τους εξασφαλίζουν τα έργα υποδομής.

Υποκινητές…

Το κακό όμως είναι ότι ορισμένους δημοτικούς συμβούλους ασκούν κριτική, φαίνεται ότι υποθάλπει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!!! Κάποιοι δεν μπόρεσαν να χωνέψουν ότι ο Βερίλης έγινε δήμαρχος, ο Αλεξάκος Νομάρχης και αυτοί έμειναν στα αζήτητα. Έτσι, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην συνοχή των ομάδων στον δήμο και την Νομαρχία. Όμως, φαίνεται ότι έγιναν τα αποκαλυπτήρια και πλέον ότι και να λένε είναι άνευ αντικρίσματος.
Αυτό όμως που σίγουρα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι πως κάποιοι που ίδρωσαν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, δέχονται να γίνονται όργανα κάποιων που στις εκλογές αν και δήλωναν ΠΑΣΟΚ ήταν κόντρα στους επίσημους υποψήφιους του κινήματος.
Και φυσικά, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!!

Μεγάλη κόντρα…

Σε όλα αυτά όμως πρέπει να προστεθεί ότι ειδικά η δημοτική αρχή δέχεται μεγάλη κόντρα από την παραπαίουσα κυβέρνηση. Που να σταθεί κανείς; Μήπως στο θέμα της χρηματοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου; Μήπως ότι η Αναγέννηση έφτασε να παίζει στα Γρεβεννά μιας και έκλεισαν το γήπεδο για ψήλου πήδημα; Και φυσικά, έπρεπε να προβληματιστούν όλοι όταν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας έλεγε σε δημοτικό συμβούλιο, μέρες πριν «θα σας κλείσουν το γήπεδο»!!! Σίγουρα του ξέφυγε, αλλά αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό ένας Δημοτικός Σύμβουλος ποτ ανήκει στην κυβερνώσα παράταξη γνωρίζει 10 μέρες πριν ότι ο Περιφερειάρχης θα κλείσει το γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου