Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Σε λευκό κλοιό η Λάρισα

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται ο νομός Λάρισας με πολλές περιοχές να έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά, ενώ οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να έχουμε σήμερα χιονοπτώσεις και στα πεδινά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παίξουμε χιονοπόλεμο και στην πόλη της Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα ο Μετεωρολογικός Σταθμός "Αλ. Τακούδης" προβλέπει ότι από τα ξημερώματα σήμερα θα έχουμε χιονοπτώσεις και στα πεδινά με έμφαση στα νότια του νομού (περιοχή Φαρσάλων κλπ) ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού. Ωστόσο οι θερμοκρασίες ιδιαίτερα σήμερα το βράδυ θα πέσουν έως και 5 βαθμούς κάτω από το μηδέν, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν παγωνιές σε πολλά σημεία του νομού. Την Τρίτη αναμένεται και πάλι μικρή επιδείνωση του καιρού με πιθανότητα νέων χιονοπτώσεων, ενώ ουσιαστική βελτίωση του καιρού θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τετάρτης.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Η Νομαρχία Λάρισας με αφορμή τις έκτακτες καιρικές συνθήκες σας ενημερώνει για τα ακόλουθα:Απόλυτα ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο επαρχιακό και οδικό δίκτυο του νομού, παρά τις χιονοπτώσεις που σημειώνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής.Νομαρχία Λάρισας, Δήμοι, ΔΕΣΕ αλλά και ιδιώτες που επιστρατεύθηκαν σε όλα τα επίμαχα σημεία του νομού έχοντας επιτύχει να διατηρήσουν προσβάσιμους όλους τους δρόμους και να κρατήσουν ανοιχτές όλες τις ορεινές Κοινότητες.Με εντολή του νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρού που συντονίζει το έργο του αποχιονισμού, όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει σε πρόσφατες συσκέψεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος αντινομάρχης Χρ. Καλομπάτσιος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Χρ. Καραμπούζης προβλήματα λόγω χιονοπτώσεων εμφάνιζαν μέχρι χθες το μεσημέρι τμήματα των πιο κάτω δρόμων:
- Λάρισα - Ελασσόνα (στα υψώματα της Μελούνας)
- Ελασσόνα - Κρανιάς Ελασσόνα (4 χλμ. πριν την είσοδο στο χωριό)
- Ελασσόνα - Λιβάδι
- Πύθιο - Άγιος Δημήτριος - Όρια Ν. Πιερίας
- Γόννοι - Καλλιπεύκη
- Τέμπη - Αμπελάκια
- Δήμητρα - Ανατολή-
Καλαμάκι - Έλαφος - Σκλήθρο
- Τέμπη - Στόμιο
- Στόμιο - Καρίτσα
Οι πιο πάνω δρόμοι, μετά από τον καθαρισμό τους είναι όλοι προσβάσιμοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.Υπάρχουν και άλλοι ορεινοί δρόμοι με προβλήματα αλλά η Νομαρχία και οι συνεργαζόμενοι φορείς ρίχνουν το βάρος σε δρόμους κατοικημένων περιοχών.* Σε όλους τους παραπάνω δρόμους υπάρχουν μηχανήματα της Νομαρχίας, των Δήμων και ιδιωτών που ενοικιάστηκαν. Κυρίως γίνεται χρήση "αλατιέρων" και "μαχαιριών" και δευτερευόντως γκρέιντερ δεδομένου ότι το ύψος του χιονιού (κατά μέσο όρο 5 έως 10 πόντους) δεν είναι τόσο μεγάλο που να απαιτεί βαρέα μηχανήματα. Η Νομαρχία έχει βγάλει 7 αλατιέρες, 4 γκρέιντερ και "μαχαίρια".Με μέριμνα της ΔΕΣΕ καθαρίζεται η Εθνική Οδός (ΠΑΘΕ) και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Η ΔΕΣΕ έχει διαθέσει 6 αλατιέρες που κινούνται κατά μήκος του δικτύου, από τα όρια της Μαγνησίας έως τα όρια της Πιερίας.Παρά το γεγονός ότι σε πολλά σημεία του δικτύου η κυκλοφορία μπορεί να γίνει και χωρίς αλυσίδες, η Νομαρχία Λάρισας συνιστά όπως οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα από ώρα σε ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου