Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Γιώργος Παπανδρέου: «είμαι έτοιμος να κυβερνήσω»

Καθαρή νίκη και αυτοδυναμία, ζητά από τον λαό ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι οι εκλογές δεν μπορούν να καθυστερήσουν γιατί η χώρα βρίσκεται σε ακυβερνησία, απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετεκλογική «συνεννόηση» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ κατακτήσει την αυτοδυναμία.
Ο κ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του, μεταξύ άλλων λέει ότι θα συγκρουστεί με την διαφθορά, ζητά «ταχεία διαλεύκανση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου» και αμέσως μετά προσφυγή στις κάλπες.
Σε ότι αφορά την επιλογή των στελεχών του, δηλώνει ότι θα συγκροτήσει ένα κυβερνητικό σχήμα βασισμένο στην ανανέωση αλλά και στην εμπειρία, ενώ τονίζει ότι θα «ακούσει» τους νέους που εξεγείρονται και θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα που θα αποδείξουν τη βούληση της κυβέρνησής του να συμπαρασταθεί στα προβλήματά τους.
«Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί προοδευτική αλλαγή, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως η λύτρωση δεν θα προέλθει από συμβιβασμούς, αλλά μόνο από καθαρή εντολή αλλαγής πορείας. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση και ταυτόχρονα μεγάλες κοινωνικές συναινέσεις», επισημαίνει.
Για τις ευρωεκλογές λέει ότι στόχος είναι η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε πρώτο κόμμα και για την εκλογή Προέδρου ότι το «θέμα θα αντιμετωπιστεί με σεβασμό και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ώρα του».
Για τον εαυτό του, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει πως ποτέ δεν αισθάνθηκε «δέσμιος μιας καρέκλας. Είμαι στην πολιτική για να υπηρετώ ιδέες», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου