Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008

Ξεπέρασε το μισό μέτρο το ύψος του Χιονιού στα ορεινά του νομού Καρδίτσας

Ξεπέρασε το μισό μέτρο το ύψος του Χιονιού στα ορεινά του νομού Καρδίτσας

Από τις 6 ώρα το πρωί τα μηχανήματα του Μηχανικού εξοπλισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας δουλεύουν ταυτόχρονα σε πάνω από δώδεκα σημεία για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε όλες τις ορεινές περιοχές του νομού όπου το ύψος του Χιονιού ξεπέρασε το μισό και σε ορισμένα σημεία έφθασε το ένα μέτρο.

Αναλυτικά και συγκεκριμένα.

Στην Δυτική Αργιθέα δηλαδή στον οδικό άξονα Μουζάκι-Δρακότρυπα-5Φ-Αυχένας Τυμπάνου δουλεύει ένα μεγάλο Γκρειντερ. Το ύψος του χιονιού στον αυχένα Τυμπάνου ξεπέρασε τα 50 εκ.
Στην Ανατολική Αργιθέα, στο κεντρικό δρόμο Πευκόφυτο-Χάνι Κουτσικουρή-Άγιος Νικόλαος όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκ. αυτή την στιγμή δουλεύει επίσης ένα Γκρειντερ.
Στην ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας είναι σε ετοιμότητα άλλα πέντε (5) μηχανήματα (μπουλντόζες και Γκρειντερ) που θα δουλέψουν αν χρειαστεί.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο Τύμπανο υπάρχει περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης και το δε οδόστρωμα και στους δυο οδικούς άξονες είναι παγωμένο και γι αυτό πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκ. δουλεύουν σε όλα τα οδικά τμήματα (Μορφοβούνι-Νεοχώρι-Μπελοκομύτη-Καρίτσα-Φράγμα, από Μοσχάτο Τσαρδάκι-Άγιος Αθανάσιος-Λαμπερό-Καστανιά-Μούχα-Φράγμα,Μεσενικόλα-Μορφοβούνι-Κερασιά-Ανθοχώρι) από και προς την Λίμνη από νωρίς το πρωί τέσσερα φορτηγά με λεπίδες και τρείς φορτωτές ενώ οι δύο αλατιέρες ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο οδόστρωμα για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα παγετού.

Στον οδικό άξονα από Καρδίτσα προς Κέδρο–Αηδονοχώρι, προς Λουτρά Σμοκόβου-Λουτροπηγή-Ρεντίνα-Όρια νομού δουλεύει ένα φορτηγό με λεπίδα και ένα Γκρειντερ. Το ύψος του χιονιού στο Ζαχαράκι ξεπερνά το ένα μέτρο.

Επίσης ένα φορτηγό με λεπίδα δουλεύει στο δρόμο από Καρδίτσα προς Καστανιά και θα φθάσει μέχρι το Καροπλέσι ενώ ένα άλλο Γκρειντερ και ένας Φορτωτής ενεργούν από Ραχούλα προς Αμάραντο-Σαραντάπορο και θα φθάσουν μέχρι την Νεράιδα όπου το ύψος του χιονιού είναι 60 εκ. περίπου ενώ ένα JcB δουλεύει στο δρόμο προς Ελληνόπυργο και Άγιο Ακάκιο

Τέλος όπως και χθες ένας φορτωτής δουλεύει στον οδικό άξονα προς Δαφνοσπηλιά- Απιδιά-Μολόχα.

Αυτή την στιγμή δουλεύουν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αναλάβουν δράση αν χρειαστεί είκοσι οκτώ (28) μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας.

Να τονισθεί ότι στα ορεινά λογω του παγετού οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ότι αφορά το ύψος του χιονιού ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 11,30 ωρα π.μ ήταν.

Περιοχή Λίμνης Πλαστήρα 50-60 εκ. περίπου
Περιοχή Νεράιδας Σαρανταπόρου 60 εκ. περίπου
Περιοχή Καροπλεσίου 40 εκ. περίπου
Άγιος Νικόλαος (Ανατολική Αργιθέα) 60 εκ περίπου
Τύμπανος (Δυτική Αργιθέα) 60 εκ. περίπου
Περιοχή Ρεντίνας ένα (1) μέτρο περίπου

Η χιονόπτωση σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΤΑ από το μεσημέρι και μετά θα υποχωρήσει.

1 σχόλιο:

  1. καλησπερα, χαρικα που διαβασα το ιστολογιο σου και θα το διβαζω παντα αφου ειμαστε πατριωτες,απο την Πανεμορφη Ρεντινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή