Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Άλλο Ελλάδα και άλλο Βελγιο…



Σχολιάζει…
Ο Γιώργος Αμβροσίου


Κι όμως, σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν και κράτη που οι πολιτικοί έχουν τσίπα. Πρόσφατα έγραψα για τον Υπουργό δικαιοσύνης της Κύπρου που υπέβαλε παραίτηση επειδή απέδρασε ένας κρατούμενος των φυλακών!!!

Όμως, αυτό που πρέπει να προβληματίσει όλους μας είναι η παραίτησης όλης της κυβέρνησης του Βελγίου, με φόντο την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης χειραγώγησης – σύμφωνα με το … κατηγορητήριο – της διαδικασίας κρατικοποίησης του χρηματοπιστωτικού κολοσσού Fortis και την μετέπειτα πώλησή του στην γαλλική BNP Paribas. Συγκεκριμένα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έχει να κάνει με τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν – εν γνώσει και κρατικών παραγόντων και κυβερνητικών στελεχών της βελγικής κυβέρνησης – όταν ξεκίνησε (τέλη Σεπτέμβρη) η διαδικασία που τελικώς οδήγησε σε γαλλικά χέρια την μεγάλη βελγική τράπεζα!

Ήταν 5 Οκτωβρίου του 2008 όταν τελικώς ανακοινώθηκε πως η βελγική κυβέρνηση είχε εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της Fortis από την ολλανδική κυβέρνηση και είχε παράλληλα συμφωνήσει να παραχωρήσει το 75% της στην ΒΝΡ! Οι τιμές στις οποίες τελικά άλλαξαν χέρια τα μετοχικά ποσοστά και το γεγονός πως εκδόθηκαν νέες μετοχές με αποκλεισμό των παλαιών μετόχων πυροδότησαν σειρά σεναρίων και κατηγοριών από την αντιπολίτευση για τις επιλογές της κυβέρνησης Leterme. Κι ενώ επισήμως η δικαστική διερεύνηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Jo Vandeurzen παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας εν μέσω φημών πως η κυβέρνηση προσπάθησε να επηρεάσει το δικαστήριο που εξέταζε την υπόθεση!
Καταλαβαίνετε τώρα σε τι χώρα ζούμε; Καταλαβαίνετε πως ενεργούν οι πολιτικοί σε προηγμένα κράτη. Εδώ κάηκε το σύμπαν, χάρισαν την μισή Ελλάδα στον Εφρέμ και μετά βίας ο Καραμανλής είπε ότι φταίει. Και άμα φταις ρε μεγάλε, τι άλλο κάνεις; Μήπως νομίζουν ότι είναι ακόμη παιδιά που έλεγαν στη μαμά τους ότι αυτοί έφαγαν το γλυκό που έλειπε από το βάζο και αυτή τους συγχωρούσε; Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς με αυτή την κυβέρνηση; Τους κουμπάρους, τα ομόλογα, ο βασικός μέτοχος, η πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ και όσα ακολούθησαν, οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών, Μαντούβαλος και παραδικαστικό, το φαγοπότι στη ΔΕΗ που κατήγγειλε ο Παλαιοκρασσά επί Σιούφα, οι υποκλοπές, οι πυρκαγιές στη Χαλκιδική, την Εύβοια, την Πάρνηθα και την Ηλεία, η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, το αυθαίρετο του Μαγγίνα που έγινε αναψυκτήριο, η υπόθεση Ζαχόπουλου, το αυθαίρετο του Σουφλιά που τυγχάνει και αρμόδιος υπουργός, το Ηλιέλαιο – δηλητήριο, η υπόθεση SIEMENS με τους Λιάπη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Χριστοφοράκο και ποιος ξέρει τι άλλο, η υπόθεση Παυλίδη και ο χρηματισμό τους;

Τι άλλο να σκεφτούμε για να καταλάβει ο κόσμος ότι με γνώμονα την ενέργεια του πρωθυπουργού του Βελγίου να παραιτηθεί για ένα υπό διερεύνηση σκάνδαλο, η κυβέρνηση Καραμανλής έπρεπε να είχε φύγει εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου