Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Χιόνια στα ορεινά του νομού Καρδίτσας

Σε δέκα σημεία ενεργούν ταυτόχρονα από τα ξημερώματα τα μηχανήματα του Μηχανικού εξοπλισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στο οδικό δίκτυο από την χιονόπτωση σε όλες τις ορεινές περιοχές του νομού.
Αναλυτικά και συγκεκριμένα.

Στην Δυτική Αργιθέα.
Ένα μεγάλο Γκρειντερ δουλεύει στον οδικό άξονα Μουζάκι-Δρακότρυπα-5Φ-Αυχένας Τυμπάνου. Το ύψος του χιονιού στον αυχένα Τυμπάνου ανέρχεται στα 25 εκ. Στον ίδιο οδικό άξονα είναι σε ετοιμότητα άλλες δύο μπουλντόζες που θα ενεργήσουν αν χρειαστεί.

Στην Ανατολική Αργιθέα
Στο τμήμα του δρόμου Πευκόφυτο-Χάνι Κουτσικουρή-Άγιος Νικόλαος το ύψος του χιονιού ανέρχεται επίσης στα 25 εκ. και αυτή την στιγμή δουλεύει ένα Γκρειντερ και είναι σε ετοιμότητα άλλα τρία (3) μηχανήματα (δύο (2) μπουλντόζες και ένα Γκρειντερ) που θα δουλέψουν αν χρειαστεί.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο Τύμπανο υπάρχει περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης και πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.
Στην περιοχή της Λίμνης ένα φορτηγό με λεπίδα ξεκίνησε από Αυχένα Μορφοβουνίου-Νεοχώρι-Μπελοκομύτη-Καρίτσα και στην συνέχεια θα πάει στο φράγμα ενώ ένα άλλο ένα φορτηγό με λεπίδα ξεκίνησε από Μοσχάτο και δουλεύει στο τμήμα Τσαρδάκι-Άγιος Αθανάσιος-Λαμπερό -Καστανιά -Μούχα-Φράγμα και ένα τρίτο φορτηγό με λεπίδα δουλεύει στο οδικό τμήμα από Κόμβο προς Μεσενικόλα-Μορφοβούνι-Κερασιά-Ανθοχώρι.
Στον οδικό άξονα από Καρδίτσα προς Κέδρο–Αηδονοχώρι, προς Λουτρά Σμοκόβου-Λουτροπηγή-Ρεντίνα-Όρια νομού δουλεύει ένα φορτηγό με λεπίδα ενώ ένα JcB δουλεύει προς Ελληνόπυργο και Άγιο Ακάκιο
Επίσης ένα φορτηγό με λεπίδα ανεβαίνει από Καρδίτσα προς Καστανιά και θα φθάσει μέχρι το Καροπλέσι ενώ ένα άλλο Γκρειντερ ανεβαίνει από Ραχούλα προς Αμάραντο-Σαραντάπορο και θα φθάσει μέχρι την Νεράιδα.
Τέλος ένας φορτωτής δουλεύει στον οδικό άξονα προς Δαφνοσπηλιά- Απιδιά-Μολόχα ενώ άλλος ένας φορτωτής ενεργεί στο τμήμα από Καλύβια Πεζούλας προς Φυλακτή, προς Νεράιδα και προς Καραμανώλη ενώ οι δύο αλατιέρες ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο οδικό κύκλωμα της Λίμνης Νικ. Πλαστήρα.
Αυτή την στιγμή δουλεύουν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αναλάβουν δράση αν χρειαστεί είκοσι πέντε (25) μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας.
Σε ότι αφορά το ύψος του χιονιού ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 11,30 ωρα π.μ ήταν.
Περιοχή Λίμνης Πλαστήρα 25-30 εκ. περίπου
Περιοχή Νεράιδας Σαρανταπόρου 30 εκ. περίπου
Περιοχή Καροπλεσίου 15 εκ. περίπου
Άγιος Νικόλαος (Ανατολική Αργιθέα) 25 εκ περίπου
Τυμπανος (Δυτική Αργιθέα) 25 εκ. περίπου
Περιοχή Ρεντίνας 30 εκ. περίπου
Περιοχή Μουχας 30 εκ. περίπου

Η χιονόπτωση θα συνεχισθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι και στη συνέχεια από το μεσημέρι θα υποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου