Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

«Στα λευκά» Φλώρινα και Θεσσαλία

Χειμωνιάτικο και πάλι το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με τις βροχές, κατά τόπους και διαστήματα ισχυρές και τα χιόνια στα ορεινά, να είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.
Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορα σημεία του επαρχιακού, αλλά και του εθνικού οδικού δικτύου, κυρίως στη Θεσσαλία και τη Φλώρινα.
Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων από το 64ο χιλιόμετρο (Παναγία), έως το 76ο χιλιόμετρο στη θέση «Κατάρα», όπου το ύψος του χιονιού φτάνει μέχρι και τα 40 εκατοστά και στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτας από το 32ο χιλιόμετρο (Ελάτη), έως το 75ο χιλιόμετρο, γέφυρα Αλεξίου, όπου το ύψος του χιονιού φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά. Το ίδιο συμβαίνει και στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 22ο έως το 55ο χιλιόμετρο, αλλά και στο ορεινό οδικό δίκτυο των δήμων Αιθήκων, Καστανιάς, Χασίων, Διευρυμένης κοινότητας Νεράιδας και Ασπροποτάμου, όπου το ύψος του χιονιού φτάνει στα 20 εκατοστά.
Χιονόπτωση σημειώνεται στις ορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.Στο νομό Καστοριάς, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από το 22ο έως το 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 20ο έως το 50ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, καθώς και από το 26ο έως το 43ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Αμυνταίου.Παρόμοια η κατάσταση και στο νομό Φλώρινας, όπου λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αετού - Νυμφαίου. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται, επίσης, η κίνηση των οχημάτων από το 13ο χλμ της επαρχιακής οδού Γρεβενών Σμίξης-Σαμαρίνας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας και τη Σαμαρίνα. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όμως και τα αυτοκίνητα που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, όπου χιονίζει από χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού σε κάποια σημεία να φτάνει ακόμη και τα 30 εκατοστά.
Δείτε live εικόνες από όλα τα χιονοδρομικά κέντρα τις χώρας μέσω του http://www.snowreport.gr/ στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.snowreport.gr/snowcam/kaimaktsalan/sarantovrisi.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου