Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Σφαγή της Αναγέννησης από τον Πειραιώτη διαιτητή.

Χαμός στο Εθνικό στάδιο. Η Αναγέννηση αδικήθηκε κατάφορα από τον Πειραιώτη διαιτητή και έχασε δύο πολύτομους βαθμούς, μαίνοντας στο 0-0 στο θεσσαλικό ντέρμπιμε τον Ολυμπιακό Βόλου.
Ένα αποτέλεσμα που δεν ευνόησε καμία εκ των δύο ομάδων. Στο 88ο λεπτό ακυρώθηκε κανονικό γκολ των "κιτρινόμαυρων", μια απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες παικτών και κόσμου.
ο Κυπαρίσσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, όμως το γκολ δεν μέτρησε μιας και ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ.
Ακόμη, η ΑΣΑ ζήτησε και ένα πέναλτυ σε ανατροπή του Γιαχάγια.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Μπρέλλας, Μαριάν, Σόποφ (66' Κυπαρίσσης), Φονσέκα, Αμαραντίδης (46' Μελαμπιανάκης), Γιαχάγια, Μπουντούρης, Βούκοβιτς, Αγγελόπουλος, Γιώτας, Κουρτεσιώτης.
Ολυμπιακός Βόλου (Τζιουζέπε Ματεράτσι): Βεζυρίδης, Αλβάρεζ, Κουτσοκώστας, Λιόλιος, Κατσικάς, Ουαταρά, Μιχάλης (59' Κοντέων), Ροζάλες (73' Ασλανίδης), Ιράλα (60' Βεργώνης).
Δηλώσεις
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ματεράτσι είπε: "Για το παιχνίδι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τεχνική. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που στήριξαν και σε αυτόν τον αγώνα την ομάδα μας. Σήμερα προσπαθήσαμε να κερδίσουμε αλλά σε αυτό το γήπεδο, σε αυτόν τον βούρκο ήταν αδύνατο. Να συγχαρούμε τους παίκτες και των δύο ομάδων για την προσπάθειά τους. Τα δύο γκολ ορθά ακυρώθηκαν από το διαιτητή, ο οποίος ήταν κοντά στις φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο η Καρδίτσα είχε μία καλή ευκαιρία αλλά ο Βεζυρίδης απέκρουσε, αφού ήταν σε καλή θέση".Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τον Ροζάλες, ο Ματεράτσι απάντησε: "Ο Ροζάλες έπαιξε αρκετά καλά και είδαμε ότι είναι παίκτης με ποιότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοι πίεσαν και κάναμε τις αλλαγές με Βεργώνη και Ασλανίδη, συνεχίζοντας να προσπαθούμε για το καλύτερο".
Ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς από την πλευρά του, τόνισε: "Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, που είναι μία καλή ομάδα. Παίζαμε σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο και για αυτό πρέπει να συγχαρώ όλους τους παίκτες. Σε μας, μεγαλύτερο ακόμη εμπόδιο από τον άθλιο αγωνιστικό χώρο ήταν η διαιτησία. Πρέπει να σταματήσει κάποτε αυτή η κοροϊδία. Βρίσκομαι τρίτη φορά στη Β' Εθνική, για τον Τζουτζέπε Ματεράτσι είναι η πρώτη του φορά στην κατηγορία.Δεν ήθελα να μιλήσω σήμερα για τη διαιτησία αλλά πρέπει να πω πως λυπάμαι για την ομάδα μου, την Αναγέννηση Καρδίτσας. Παίξαμε καλύτερα. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και μακάρι να κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους".
Ο Παναγιώτης Κυπαρίσσης είπε: "Πρώτα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που παίξαμε σήμερα και από τις δύο ομάδες και καταφέραμε να βγούμε σώοι από αυτόν το βούρκο. Το γκολ που βάλαμε ήταν πεντακάθαρο αλλά ακυρώθηκε. Δίνουμε ένα αγώνα επιβίωσης και πιστεύω πως στο τέλος θα χαμογελάσουμε και θα παραμείνουμε στην κατηγορία".Ο γενικός αρχηγός της Αναγέννησης Καρδίτσας, Θωμάς Κυπαρίσσης, δήλωσε: "Παρότι έχουμε δημοκρατία, δυστυχώς δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα λόγω της ύπαρξης των αθλητικών δικαστών. Την άποψή μου όμως ήδη τη γνωρίζουν οι σημερινοί πρωταγωνιστές. Συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων που πάλεψαν σε αυτόν τον άθλιο αγωνιστικό χώρο αλλά δεν είναι δικό μας φταίξιμο.Καλώ τους υπεύθυνους του σταδίου να έρχονται μίαμισυ ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και να καλοσωρίζουν εκείνοι τους φιλάθλους των αντιπάλων. Η εικόνα όχι μόνο του αγωνιστικού χώρου αλλά και των αποδυτηρίων, των κερκίδων και των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου να παρακολουθούν όρθιοι το παιχνίδι δεν μας τιμά. Ευχαριστώ τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Πρέπει να ξέρετε πως ούτε νερό δεν υπήρχε σήμερα στα αποδυτήρια. Κακώς τα ακούμε εμείς γιατί μόνο εμείς δεν φταίμε. Φτάσαμε φέτος να παίξουμε ακόμη και εκτός πόλης, τόση αδιαφορία υπάρχει πια για την ομάδα.Ζητούμε συγνώμη τόσο από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου όσο και από τους φιλάθλους της ομάδας των Ιωαννίνων για την ταλαιπωρία τους και ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο μας".

Τα άλλα ματς

Τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στα Ιωάννινα, για τη 19η αγωνιστική της Β' Εθνικής, ήταν άνευ προηγουμένου.
Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ έδωσε μπροστά στο κοινό του ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, το οποίο είχε αποτέλεσμα το εκτός πραγματικότητας 8-1 επί της Καλλιθέας. Ήδη στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης οι παίκτες του Όγιος είχαν κάνει φύλλο και φτερό την άμυνα της αθηναϊκής ομάδας, έχοντας στείλει έξι φορές (!) την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ο χορός τον γκολ άρχισε με τον Ριμόλντι στο 7' και συνεχίστηκε με τους Σολάκη (δις), Λουτσιάνο (απευθείας κόρνερ), Μιχαλόπουλο και Σαϊτιώτη. Το έβδομο τέρμα των γηπεδούχων σημείωσε εκ νέου ο Σολάκης φτάνοντας σε χατ-τρικ, ενώ για την Καλλιθέα σκόραρε ο Μαρουκάκης, προτού ο Μιχαήλ διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος δεν ήταν το ίδιο θεαματικός, αλλά είχε την ουσία. Κόντρα στο μαχητικό Αγροτικό Αστέρα, που πάλεψε στα ίσια το παιχνίδι, έφτασε στο πολύτιμο 2-1 και παρέμεινε μαζί με τον "Άγιαξ της Ηπείρου" στο πλατύσκαλο της βαθμολογίας. Στο 17' ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης (φώτο) άφησε το τέρμα του για να εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι, ενώ στο 82' ο Μπρίτο σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στο 85' με ωραία προσπάθεια του Μπλαζέφσκι, αλλά ως εκεί, αφού οι Περιστεριώτες κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα.

Με νίκη συνδύασε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Καβάλας ο Γιάννης Παπακώστας. Κάνοντας γκολ τρεις από τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι "Αργοναύτες" έφεραν εις πέρας την αποστολή τους απέναντι στο μαχητικό Διαγόρα, νικώντας 3-1. Οι γηπεδούχοι, αν και προηγήθηκαν 2-0 (Θεοδωρέλλης, Σουλτανίδης), ένιωσαν την πίεση από τους Ρόδιους όταν ο Τριανταφύλλου μείωσε στο 71' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ωστόσο ο Πολωνός Ταραχούλσκι με τον ίδιο τρόπο κλείδωσε τη νίκη για την Καβάλα, η οποία ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Ο Ιωνικός πήρε μόνο ένα βαθμό στη Βέροια μετά το 0-0 με την τοπική ομάδα. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά η ομάδα του Νίκου Γκουλή κατόρθωσε να φύγει αλώβητη από μια δύσκολη έδρα.

Πάντα δυνατός στο σπίτι του ο Πιερικός, επικράτησε 1-0 του Ηλυσιακού και πανηγύρισε την έβδομη εφετινή νίκη του στην Κατερίνη. Το γκολ που χώρισε τις δυο ομάδες σημείωσε στο 58ο λεπτό ο Βέρμπης. Με τον ίδιο τρόπο επιβλήθηκε του Απόλλωνα Καλαμαριάς η Καλαμάτα, καθώς στο 30ο λεπτό ο Σπυριδάκης πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Η αποβολή του Ουμουρί στο 63' φρέναρε την προσπάθεια των "ροσονέρι" για την ισοφάριση.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Καστοριά-Εθνικός Αστέρας 2-2(59' Κόντος, 93' Κλάζογλου - 90'πεν. Γκουέ, 95'πεν. Αραβίδης)

Κυριακή 25 Ιανουαρίου
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλιθέα 8-1(7' Ριμόλντι, 10', 19', 49' Σολάκης, 12' Λουτσιάνο, 14' Μιχαλόπουλος, 28' Σαϊτιώτης, 76' Μιχαήλ - 67' Μαρουκάκης)
Καλαμάτα-Απόλλων Καλαμαριάς 1-0(30' Σπυριδάκης)Πιερικός-Ηλυσιακός 1-0(58' Βέρμπης)
Καβάλα-Διαγόρας 3-1(20' Θεοδωρέλλης, 65' Σουλτανίδης, 78'πεν.Ταραχούλσκι - 71'πεν. Τριανταφύλλου)
Ατρόμητος-Αγροτικός Αστέρας 2-1(17'πεν. Μιχαηλίδης, 82' Μπρίτο - 85' Μπλαζέφσκι) Βέροια-Ιωνικός 0-0
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου18:00
Εθνικός-Κέρκυρα

Βαθμολογία

ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος 43
Καβάλα 37
Ιωνικός 36
Κέρκυρα 31
Ολυμπιακός Βόλου 30
Πιερικός 29
Διαγόρας 25
Απ. Καλαμαριάς 23
Καλαμάτα 21
Καλλιθέα 21
Εθνικός Πειραιώς 20
Βέροια 20
Αγροτικός Αστέρας 19
Εθνικός Αστέρας 19
Ηλυσιακός 17
Αναγέννηση Καρδίτσας 16
Καστοριά 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου