Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Επίδομα θέρμανσης από 100-200 ευρώ προβλέπεται σε τροπολογία νομοσχεδίου

Επίδομα θέρμανσης με στόχο την ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων, αλλά και όλων των μακροχρόνια άνεργων προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.
Η έκτακτη αυτή εφάπαξ οικονομική παροχή, κυμαίνεται από 100 - 200 ευρώ, με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά γεωγραφική περιοχή.
Ειδικότερα, χορηγούνται:
- 200 ευρώ για τους κατοίκους των νομών: Αρκαδίας Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής.
- 150 ευρώ στους κατοίκους των νομών: Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορίνθου, Πρέβεζας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
Τέλος, 100 ευρώ για τους δικαιούχους των νομών: Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων και Χίου.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, για το Ταμείο Εγγυήσεων, και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Σχόλιο LamiaNews: είμαστε περίεργοι, να μάθουμε αν γνωρίζει κανείς από την κυβέρνηση πόσο κοστίζει το λίτρο, το πετρέλαιο θέρμανσης, πόσα λίτρα αγοράζει κάποιος με 200 ευρώ και το κυριότερο πόσες μέρες περίπου θα περάσει μια οικογένεια μ' αυτά τα λίτρα.
Ή εμείς ζούμε σε άλλο κόσμο ή η κυβέρνηση!!!
Όχι να μην τα πάρουμε. Αυτό είναι ζητιανιά. Να τους τα δώσουμε πίσω να κλείσουν καμιά τρύπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου