Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ζαρντινιέρα και στην Καρδίτσα;

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου
Εκδότης Εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ της Καρδίτσας

Μας μετέφεραν ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα στο πεζόδρομο πίσω από το ξενοδοχείο «ΑΡΝΗ». Δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες ανέβηκαν στον πεζόδρομο και ένας πολίτης τους έκανε παρατήρηση. Λέγεται ότι τους είπε, «δεν ντρέπεστε που παραβιάζετε τον πεζόδρομο» ή κάτι παρόμοιο. Αυτοί τότε κατέβηκαν από τις μοτοσικλέτες και του ζήτησαν το λόγο. Άρχισαν να του λένε «και ποιος είσαι εσύ που θα μας κάνει παρατήρηση» κ.λ.π. Κουβέντα στην κουβέντα, οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπάνε με τα κλομπ τον πολίτη. Γύρω από το επεισόδιο μαζεύτηκαν περίοικοι από γειτονικά καταστήματα και πολλοί περαστικοί. Κάποιοι φώναζαν στους αστυνομικούς ότι πρέπει να ντρέπονται για όσα κάνουν. Τελικά, ο πολίτης με χτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του, αλλά και αίματα στο κεφάλι, αντί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.
Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα χθες, από ανθρώπους που είδαν το περιστατικό και μας είπαν ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία εναντίον ενός πολίτη που πιθανόν να είχε πιει και ένα τσιπουράκι και να είπε μια κουβέντα παραπάνω.
Σε καμία περίπτωση όμως οι πολίτες αυτής της πόλης δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές.
Χθες βράδυ επικοινωνήσαμε με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Χαλάτση και του μεταφέραμε τις καταγγελίες.
Μα είπε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί απρεπείς συμπεριφορές από αστυνομικούς και είπε ότι θα διερευνήσει το συμβάν.
Νομίζουμε ότι επί του θέματος πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι αστυνομικοί που χτύπησαν τον Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, πριν βγει το βίντεο έλεγαν ότι το παιδί χτύπησε από την ζαρντινιέρα. Όχι δεν θα ανεχθούμε ζαρντινιέρες στην Καρδίτσα.
Το λόγο έχει ο εισαγγελέας.
Και φυσικά, όσοι πολίτες ήταν παρών στο περιστατικό καλό θα είναι να καταθέσουν για το συμβάν. Δεν μπορεί να μένουμε αμέτοχοι ως πολίτες.
Αυτό που σήμερα συνέβη σε έναν συνάνθρωπό μας, αύριο μπορεί να συμβεί σε μας τους ίδιους. Ακόμη, αν κάποιος τράβηξε κάποιο βίντεο ή φωτογραφία, ας την φέρει στην εφημερίδα μας έστω και ανώνυμα. Για να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου