Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Παραμένει μπροστά στο ΠΑΣΟΚ με 4,5 μονάδες διαφορά

Μικρή ανάκαμψη μόλις μιας μονάδας πρόσφεραν στην κυβέρνηση το μπαράζ παροχών και ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας «Μetron Αnalysis», που έγινε από 16-21 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.417 ατόμων για την «Ημερησία» του Σαββάτου.
Η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ παραμένει ιδιαίτερα σημαντική και αγγίζει τις 4,5 μονάδες, από 5,5 στο προηγούμενο γκάλοπ της ίδιας εταιρίας τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν από τον προϋπολογισμό, παρότι και τα δυο μεγάλα κόμματα εμφανίζονται κατά πολύ πεσμένα.
Αν γίνονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ θα ελάμβανε 26,8% έναντι 29,4 που είχε πριν από ένα μήνα, ενώ το ΠΑΣΟΚ που είχε 34,9, βρίσκεται τώρα στο 31,3%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6,8 (από 6,9), ο ΣΥΡΙΖΑ σε πτώση, αλλά σταθερά τρίτος 7 (από 8,5), ο ΛΑΟΣ 4,6 (4,9), ενώ στη Βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3.2% (από 2,5), εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες για κοινοβουλευτική αδυναμία κάποιου «μονομάχου»... Το ΠΑΣΟΚ υπερέχει και στην παράσταση νίκης, αφού το 54,4% των ερωτηθέντων προβλέπει ότι θα νικήσει στις ερχόμενες εκλογές, έναντι 32,6 που θεωρεί πως νικητής θα είναι η ΝΔ. Για πρώτη φορά, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται σε δημοτικότητα του Κώστα Καραμανλή. Ικανοποιημένο δηλώνει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το 28% των ερωτηθέντων (ποσοστό ρεκόρ για γκάλοπ της Μetron Αnalysis) από 25,5 τον περασμένο μήνα και μόνο το 24,8 από το σημερινό πρωθυπουργό, που έχει κατακρημνιστεί από το 45% του περασμένου Δεκεμβρίου.Παρά τις παροχές, 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η οικονομία θα πάει χειρότερα από πέρσι, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την απαισιοδοξία τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου