Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Σήμερα στις 5:30 μμ, όλοι στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για να πούμε όχι στον πόλεμο στη Γάζα

Λέμε όχι στον πόλεμο στη Γάζα…

Σχολιάζει ο Γιώργος Αμβροσίου

Ένα μεγάλο ΟΧΙ πρέπει να πούμε όλοι σήμερα στον πόλεμο στη Γάζα. Η Καρδίτσα σήμερα στις 5:30 μμ θα πρέπει να δώσει ένα βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν όλοι φορείς του Νομού Καρδίτσας και συγκεκριμένα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Καρδίτσας, η ΤΕΔΚ, του Εργατικό Κέντρο, το ΕΒΕ και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «καλούν τους πολίτες του Νομού σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα γιατί τις τελευταίες ημέρες συντελείται στη Γάζα ένα νέο ολοκαύτωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Διεθνείς συνθήκες παραβιάζονται, ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται, αποφάσεις του ΟΗΕ καταρρακώνονται, ενώ η βία κλιμακώνεται με συνέπεια την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή».

Αν πιστεύουμε ότι είναι ντροπή στον 21ο αιώνα να συμβαίνουν αυτές οι σφαγές αμάχων, πρέπει σήμερα να δώσουμε όλοι το παρόν στην Κεντρική Πλατεία. Έτσι θα δείξουμε ότι ο λαός της Καρδίτσας δεν κλείνει τα μάτια σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Θα δείξουμε ότι δεν ξεχάσαμε ότι αυτή η πόλη έγινε κάποτε η πρώτη ελεύθερη πόλη στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Θα δείξουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε ευαισθησίες και δεν κλείνουμε τα μάτια στα εγκλήματα που συντελούνε στη μέση ανατολή. Οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε στις σφαγές των 400 παιδιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που φτάνουν από την εμπόλεμη ζώνη, οι Ισραηλινοί χτυπάνε αδιακρίτως!!! Χθες, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο μιας και όπως μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυο, «στις φλόγες τυλίχθηκε κτήριο του ΟΗΕ στη Γάζα αφού επλήγη από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού» Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι ο Γραμματέας του ΟΗΕ είναι σοκαρισμένος από το βομβαρδισμό στη Γάζα του κτιριακού συγκροτήματος της κύριας υπηρεσίας του ΟΗΕ που βοηθάει τους Παλαιστινίους. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, το κτίριο, όπου είχαν βρει καταφύγιο 700 Παλαιστίνιοι, επλήγη δύο φορές από ισραηλινά πυρά και τρία μέλη του προσωπικού της τραυματίστηκαν, ενώ συγνώμη για το βομβαρδισμό του κτιρίου του ΟΗΕ στη Γάζα ζήτησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ.

Που θα πάει όμως αυτή η κατάσταση; Πόσο θα κρατήσει η σφαγή; Εν των μεταξύ, φως αρχίζει να φαίνεται στις διαπραγματεύσεις της Αιγύπτου για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Ας ελπίσουμε ότι θα πιάσουν τόπο οι προσπάθειες για ειρήνη. Όμως, μέχρι να συμβεί αυτό, όλοι πρέπει να αντιδράσουμε. Ένας τρόπος είναι να πάρουμε σήμερα μέρος στο συλλαλητήριο. Ας μην ξεχνάμε ότι σε δύσκολες εποχές για τη χώρα μας η μόνη μας ελπίδα ήταν οι αντιδράσεις των ξένων στις πρωτεύουσες τις Ευρώπης. Όταν όλη η Ευρώπη είχε ξεσηκωθεί εναντίων της δικτατορίας στην Ελλάδα, η πίεση που είχε ασκηθεί προς τη χούντα ήταν τεράστια. Και φυσικά, έγραψα πριν λίγες μέρες για τους φιλέλληνες που έδωσαν την ζωή τους στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων το 1921. Ας κάνουμε και εμείς το χρέος μας, σήμερα και όποτε άλλη φορά χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου