Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ρήγμα στην πλειοψηφία του Δήμου Καρδίτσας

Τελικά, όπως γράψαμε, νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Καρδίτσας εξελέγει ο κ. Λάμπρος Τάτσιος.
Υποψήφιος ήταν και ο κ. Απόστολος Τσάντζαλος που στηρίχθηκε από τους κ.κ. Γούλα Γεώργιο, Κολιό Ηλία, Ξυδιά Απόστολο, Παπαστολόπουλο Αθανάσιο, Τσάντσαλο Απόστολο και ο Χαντζοπλάκη Γεώργιο.
Τον κ. Τάτσιο ψήφισαν οι κ.κ. Αντωνίου Σωτήριος, Βότσης Θεοφάνης, Γεννάδιος Ιωάννης, Καπράνας Απόστολος, Κατσαούνη - Ζησοπούλου Ελένη, Μπαρμπούτης Κων/νος, Νίκου Βασίλειος, Σουφλάκος Βασίλειος, Τάντος Μιχαήλ, Τάτσιος Λάμπρος και οι τέσσερεις τις ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Παλαμιώτης, Ζώης, Αναστασίου και Καφφές.
Έτσι, το ρήγμα στην πλειοψηφία της πλειοψηφίας είναι πλέον γεγονός, κάτι που θα δούμε στις επόμενες μέρες και με τις κατανομές των αξιωμάτων, καθώς και τα προεδρεία των νομικών προσώπων.

«χαρτζιλίκι»!!!

Τελικά, αυτή η υπόθεση με τις έμμισθες θέσεις στους δήμους έχουν γίνει γάγγραινα για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Μας είπαν και σας μεταφέρουμε κάτι που ειπώθηκε μέσα στην ομάδα της πλειοψηφίας, στην συνάντηση που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου,
Ιδού τι επιχείρημα έφερε ένας εκ των διαφωνούντων για να καταφερθεί εναντίων του δημάρχου;
Είπε ότι θίχθηκε όταν στο ξεκίνημα της θητείας της δημοτικής αρχής ενώ έγινε σύσκεψη στην οποία κάποιοι έθεσαν θέμα να παίρνουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από ένα «χαρτζιλίκι», ο δήμαρχος κάλεσε στη σύσκεψη και τους συμβούλους του κ. Παλαμιώτη. Και φυσικά, μιλάμε για έμμισθες θέσεις σε νομικά πρόσωπα του δήμου.
Καλά, δεν κατάλαβα; Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν, το μυαλό τους ήταν στο «χαρτζιλίκι»; Ακούς εκεί «χαρτζιλίκι»!!!
Βρε που κατάντησε η τοπική αυτοδιοίκηση.
Κάποτε, στις καρέλες αυτές κάθονταν ιερά τέρατα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και σήμερα κάθονται άνθρωποι που έγιναν σύμβουλοι για το «χαρτζιλίκι»!!!
Όταν ζήτησαν την ψήφο του λαού της Καρδίτσας του είπαν ότι κίνητρο για την εκλογή τους ήταν το "χαρτζιλίκι";

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ...

Τελικά, την τελευταία στιγμή τα δεδομένα άλλαξαν στο Δήμο Καρδίτσας. Μετά την απώλεια της πλειοψηφίας από την δημοτική ομάδα, όπου πλέον διοικεί τον δήμο με την ομάδα Παλαμιώτη, ο δήμαρχος Δ. Βερίλλης άλλαξε την απόφασή του για τους αντιδημάρχους.
Χθες είχαμε ανακοινώσει τα τέσσερα ονόματα.
Όμως, τελικά αντί του Απόστολου Καπράνα, αντιδήμαρχος θα ορισθεί ο Θεοφάνης Βότσης.
Ο Απόστολος Καπράνας όπως ανακοίνωσε επίσημα ο δήμαρχος, θα γίνει αντιδήμαρχος από την 1-1-2010.
Έτσι, οι νέοι αντιδήμαρχοι θα είναι οι:
- Ο κ. Σωτήρης Αντωνίου αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Αμαξοστασίου
- Ο κ. Θεοφάνης Βότσης αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και την Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας
- Ο κ. Γιάννης Γεννάδιος αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου με αρμοδιότητα τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών
- Ο κ. Βασίλης Σουφλάκος αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου με αρμοδιότητα τις Διευθύνσεις Έργων και Πολεοδομίας και το Τμήμα Νέων Τεχνολογιών.

Ο Απόστολος Καπράνας...

Μπορεί να πικράθηκε ο Απόστολος που τελικά δεν θα γίνει από φέτος αντιδήμαρχος αλλά τελικά δέχθηκε να ορισθεί από του χρόνου. Αυτό έγινε διότι ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που δεν μπορεί να μπαίνει σε λογικές του στυλ «ή με βάζεις ή σου τινάζω την πλειοψηφία στον αέρα». Ο Απόστολος έχει 20 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και τελικά έκανε πίσω.
Επίσης, έκανε πρόταση ακόμη και να μην παίρνει το μισθό του αντιδημάρχου!!
Μια πρόταση που δείχνει ότι ασχολείτε με την αυτοδιοίκηση από αγάπη και διάθεση προσφοράς και όχι για το «χαρτζιλίκι»!!!
Μακάρι να ήταν όλοι σαν αυτόν. Τότε η αυτοδιοίκηση θα ήταν καλύτερη.

Ψήφισμα για τη Γάζα...

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαντζοπλάκης έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για την εισβολή στη Γάζα.
Δια περιφοράς προσπάθησε να μαζέψει υπογραφές. Όμως, πάνω στην αναμπουμπούλα, διένειμε το ψήφισμα στα ΜΜΕ με τις υπογραφές των μισών συμβούλων. Και φυσικά, όλοι οι υπόλοιποι παρεξηγήθηκαν.
Άλλο ένα σημείο ότι το γυαλί με τον Χαντζοπλάκη δεν έχει ραγίσει, αλλά έσπασε.

Κόντρα Τέγου - Ζώη...

Χαμός έγινε με τους Τέγο και Ζώη στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς. Ο τ. δήμαρχος παίρνοντας το λόγο κατηγόρησε την ομάδα Παλαμιώτη ότι είναι συνέχεις της συμπολίτευσης. Ο κ. Ζώης κάτι ψυθίρησε στον Χρήστο Παλαμιώτη. Όμως ο κ. Τέγος το άκουσε και έγινε χαμός.
Αρχισαν τα γνωστά, «πρέπει να ντρέπεσαι», «σέβομαι την ηλικία σου» κ.λ.π.
Πάνω στην ένταση και ενώ όλοι έψαχναν να βρουν τι έγινε, ο κ. Τσίπρας πετάχτηκε και έλυσε την απορία όλων. «τον είπε μαλάκα» είπε ο κ. Τσίπρας και έγινε χαμός.
Ο κ. Ζώης είπε ότι δεν εννοούσε τον κ. Τέγο και ότι αν θεωρεί ότι θίχθηκε, του ζητάει συγνώμη. Και εκεί έληξε η παρεξήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου