Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Θρίλερ στο Δήμο Καρδίτσας

Με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και αποχωρήσεις η ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Καρδίτσας αποφάσισε χθες το μεσημέρι ποιόν θα προτείνει σήμερα στις εκλογές για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του δημάρχου κ. Βερίλλη παρόντες ήταν οι 15 σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και ο Γιώργος Χαντζοπλάκης παρ’ ότι έχει διαγραφεί.

Υποψήφιοι δήλωσαν ότι επιθυμούσαν να είναι οι κ. Τάτσιος και Τσάντζαλος.
Ομάδα πέντε δημοτικών συμβούλων αποτελούμενη από τους κ.κ. Γούλα Γεώργιο, Ξυδιά Απόστολο, Παπαστολόπουλο Αθανάσιο, Τσάντσαλο Απόστολο και ο Χαντζοπλάκη Γεώργιο απαίτησαν από τον Δήμαρχο για να π[ροχωρήσουν σε ψηφοφορία να ανακοινώσει πρώτα στο σώμα ποιους θα ορίσει αντιδημάρχους.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι επιμένει στην εκλογή του προέδρου με ψηφοφορία μεταξύ των μελών, αλλά και στο αποκλειστικό του ίδιου να επιλέξει τους αντιδημάρχους.
Μετά από αυτό, οι πέντε σύμβουλοι αποχώρησαν από τις διαδικασίες, ενώ αμέσως μετά αποχώρησε και ο Ηλίας Κολιός.
Μετά από όλα αυτά, οι υπόλοιποι αποφάσισαν να προτείνουν σήμερα για υποψήφιο πρόεδρο τον κ. Λάμπρο Τάτσιο.

Ο ελιγμός

Όπως προαναφέραμε, ο Δήμαρχος κ. Δομίνικος Βερίλλης διεμήνυσε στους συμβούλους του ότι η εκλογή προέδρου που είναι στην αρμοδιότητα των συμβούλων θα προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορία μεταξύ όσων εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Όμως, ο ορισμός των αντιδημάρχων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δημάρχου και ζήτησε από όλους να σε βαστούν την άποψή του.
Η ενέργεια του κ. Βερίλλη να δώσει την δυνατότητα στους συμβούλους να αποφασίσουν για τον πρόεδρο, ουσιαστικά έλυσε ως προς το ηθικό μέρος ένα μεγάλο πρόβλημα της πλειοψηφίας.
Από μέρες κυκλοφορούσε έντονα ότι ομάδα τεσσάρων συμβούλων θα προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο τον Απόστολο Τσάντσαλο.
Οι σύμβουλοι Γούλας Γεώργιος, Ξυδιάς Απόστολος, Παπαστολόπουλος Αθανάσιος, Τσάντσαλος Απόστολος και φυσικά ο Γεώργιος Χαντζοπλάκης φέρονταν αποφασισμένοι να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα.
Έτσι η επιλογή του δημάρχου να γίνουν οι προτάσεις και οι ψηφοφορίες σε κλειστή συνεδρίαση της ομάδας, ήρθε να αποδυνάμωσε μια τέτοια ενέργεια των αντιδρώντων.
Αν την απόφαση για τον υποψήφιο πρόεδρο έπαιρνε μόνος του ο δήμαρχος, τότε η αντίδραση θα είχε στόχο τον ίδιο. Όμως, μετά την χθεσινή διαδικασία, αν σήμερα κάποιος επιμείνει να είναι υποψήφιος, θα τεθεί αντιμέτωπος με όλους τους υπόλοιπους συμβούλους, διότι δεν θα έχει σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας.
Έτσι, σε περίπτωση που εκδηλωθεί σήμερα αντάρτικο, οι αντιδρώντες δεν θα έχουν το ηθικό έρισμα προς την κοινωνία και τους ψηφοφόρους μιας και τους έχει δοθεί η δυνατότητα μέσα στην ομάδα να εκφέρουν την γνώμη τους δια της ψήφου, αλλά επειδή είναι μειοψηφία αποχώρησαν.
Έτσι, σήμερα αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου