Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Τίποτα δεν αλλάζει με τον ανασχηματισμό, υποστηρίζει η αντιπολίτευση

Για ανασχηματισμό εσωτερικής κατανάλωσης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως οι βασικές πολιτικές δεν αλλάζουν, παρά γίνεται μονάχα ένα ανακάτεμα των υπάρχοντων προσώπων για το κουκούλωμα ευθυνών.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως ο ανασχηματισμός αυτός δε θα φέρει καμία αλλαγή από τη στιγμή που παραμένει στη θέση του ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, τον οποίο και χαρακτήρισε αδύναμο στο να ανακτήσει τον έλεγχο.
Ο ίδιος έκανε λόγο για ανάγκη αποκατάστασης του κύρους των θεσμών και επανάκτησης του αισθήματος ασφάλειας, κάτι που όπως τόνισε μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή της κυβέρνησης. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει πως η ΝΔ δεν αλλάζει όπως και «ολα τα κόμματα του 'ευρωμονόδρομου'».«Θα συνεχίσουν να γίνονται χειρότεροι για το λαό, γιατί αυτό έχουν ανάγκη τα μονοπώλια και γενικότερα το καπιταλιστικό σύστημα που αυτά τα κόμματα υπηρετούν. Το ουσιαστικό σήμερα είναι να αλλάξει ο λαός και να εγκαταλείψει οριστικά τα κόμματα και τις επιλογές της πλουτοκρατίας». Για «ανακάτεμα της σούπας» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι «όσοι ανασχηματισμοί και όσες αλλαγές κι αν γίνουν δε γίνεται τίποτα αν δεν αλλάξει μυαλό και νοοτροπία ο κ.Καραμανλής».
Ερωτώμενος για τις αλλαγές που έφερε ο ανασχηματισμός στο υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Καρατζαφέρης, τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι το συγκεκριμένο υπουργείο αλλά το πως θα βγει η χώρα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου