Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Σε 25 εκ. το ύψος του Χιονιού στα ορεινά του νομού


Από νωρίς το πρωί τα μηχανήματα του Μηχανικού εξοπλισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας δουλεύουν ταυτόχρονα σε πάνω από δέκα σημεία για να καθαρίσουν το οδικό δίκτυο σε όλες τις ορεινές περιοχές του νομού όπου το ύψος του Χιονιού ξεπέρασε σε πολλά σημεία τα 20 εκ.

Αναλυτικά και συγκεκριμένα.

Στους δυο οδικούς άξονες της Αργιθέας (δηλαδή στον οδικό άξονα Μουζάκι-Δρακότρυπα-5Φ-Αυχένας Τυμπάνου και Πευκόφυτο-Άγιος Νικόλαος) όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 25 εκ. αυτή την στιγμή δουλεύουν δύο Γκρειντερ και είναι σε ετοιμότητα άλλα πέντε (5) μηχανήματα (μπουλντόζες και Γκρειντερ) που θα δουλέψουν αν χρειαστεί.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 20 εκ. δουλεύουν σε όλα τα οδικά τμήματα από και προς την Λίμνη από νωρίς το πρωί τέσσερα φορτηγά με λεπίδες και τρείς φορτωτές ενώ οι δύο αλατιέρες ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο οδόστρωμα για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα παγετού.

Στον οδικό άξονα από Καρδίτσα προς Λουτρά Σμοκόβου-Λουτροπηγή-Ρεντίνα-Όρια νομού δουλεύει ένα ένας Φορτωτής.

Επίσης ένα φορτηγό με λεπίδα δουλεύει στο δρόμο από Καρδίτσα προς Καστανιά και θα φθάσει μέχρι το Καροπλέσι ενώ ένα άλλο Γκρειντερ και ένας Φορτωτής ενεργούν από Ραχούλα προς Αμάραντο-Σαραντάπορο και θα φθάσουν μέχρι την Νεράιδα όπου το ύψος του χιονιού είναι 20 εκ. περίπου.

Τέλος ένας φορτωτής δουλεύει στον οδικό άξονα προς Δαφνοσπηλιά- Απιδιά-Μολόχα.

Να τονισθεί ότι στα ορεινά λογω του παγετού οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ότι αφορά το ύψος του χιονιού ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 11 ωρα π.μ ήταν.

Περιοχή Λίμνης Πλαστήρα 20 εκ. περίπου
Περιοχή Νεράιδας Σαρανταπόρου 10 εκ. περίπου
Άγιος Νικόλαος (Ανατολική Αργιθέα) 25 εκ περίπου
Τύμπανος (Δυτική Αργιθέα) 25 εκ. περίπου
Περιοχή Ρεντίνας 2-3 εκ. περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου