Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Διατηρείται μπροστά το ΠΑΣΟΚ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με διαφορά από 4,6 έως 5,0 τοις εκατό, δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο τύπο, ενώ ο Κώστας Καραμανλής παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.. Σε μια τρίτη έρευνα, η πλειονότητα των πολιτών διαφωνεί με την πρόταση Ρέππα για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στις προεδρικές εκλογές.
Στη δημοσκόπηση της Μarc για το Έθνος της Κυριακής, τα ποσοστά διαμορφώνονται: ΠΑΣΟΚ 38,0%, ΝΔ 33,0%, ΣΥΡΙΖΑ 10,0%, ΚΚΕ 8,5%, ΛΑΟΣ 5,5% και Οικολόγοι 4%.
Ελαφρώς μικρότερη είναι η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής: ΠΑΣΟΚ 35,0%, ΝΔ 30,4%, ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ΚΚΕ 7,4%, ΛΑΟΣ 3,8%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 43% και ακολουθεί με ποσοστό 38,3% ο Γιώργος Παπανδρέου .
Στην τρίτη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, αφορά την πρόταση του Δημήτρη Ρέππα να μην συναινέσει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 2010, ώστε η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Το 52,2% όσων απάντησαν στην έρευνα της MRB διαφωνεί με την πρόταση και το 32,2% συμφωνεί.
Μάλιστα το 82,4% έχει θετική γνώμη για τον Κάρολο Παπούλια και το 77% επιθυμεί την επανεκλογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου