Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ερώτηση του Βουλευτή Ντίνου Ρόβλια

Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας & Οικονομικών ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας θέτει το θέμα των σοβαρών προβλημάτων που προκαλούνται από τις οφειλές του Δημοσίου προς την Νομαρχία Καρδίτσας σε σχέση με τη συντήρηση του οδικού δικτύου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόβλιας καταγγέλλει ότι ενώ ανατέθηκε από τις αρχές του 2008 στη Ν.Α. Καρδίτσας η ευθύνη συντήρησης και αποχιονισμού επί πλέον οδικού δικτύου μήκους 300 χιλιομέτρων, δεν έχει καταβληθεί στη Νομαρχία το αντίστοιχο ποσό που ανέρχεται σε 2 εκ ευρώ περίπου. Σαν αποτέλεσμα της εκκρεμότητας αυτής, η Νομαρχία δεν διαθέτει πόρους για τη συντήρηση και αποχιονισμό των δρόμων και στην αμέσως επόμενη περίπτωση χιονόπτωσης αναμένεται να προκύψει άμεσα και έντονα σοβαρό πρόβλημα.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Από τις αρχές του 2008 έχει ανατεθεί στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, βάσει συνολικής σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, η ευθύνη συντήρησης και αποχιονισμού 300 χιλιομέτρων οδικού δικτύου, επί πλέον των μέχρι τούδε αρμοδιοτήτων της.
Οι οικονομικοί πόροι που αντιστοιχούν στο έργο αυτό και ανέρχονται στο ποσόν των 2 εκ ευρώ περίπου, δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί προς την δικαιούχο Ν.Α. Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να προκύπτει έντονη στενότητα στα ταμειακά διαθέσιμα της Νομαρχίας.
Κατά την πρόσφατη χιονόπτωση οι απαιτήσεις εκχιονισμού αυξήθηκαν δραματικά και προβλέπεται να προκύψει αξεπέραστο πρόβλημα με τον αποχιονισμό και τη συντήρηση του οδικού δικτύου κατά την αμέσως επόμενη περίπτωση χιονόπτωσης που, ως συνήθως και με βάση τη χειμερινή περίοδο που διανύουμε, αναμένεται σύντομα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

- Πότε θα προχωρήσουν στην εκταμίευση των οφειλομένων για τη συντήρηση του επί πλέον οδικού δικτύου που ανατέθηκε στην Ν.Α. Καρδίτσας;
- Πότε θα σεβαστούν επιτέλους την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και το Σύνταγμα που απαγορεύει μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς μεταφορά αντίστοιχων πόρων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου