Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ο Λεωνίδας Κύρκος

Τη στήριξη του σε μια ενδεχόμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Λεωνίδας Κύρκος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".
Να δοκιμάσουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ προτείνει στο ΣΥΡΙΖΑ ο Λεωνίδας Κύρκος Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ριζοσπαστικής αλλαγής, αρκεί να το επιθυμούν πραγματικά όλοι οι ενδεχόμενοι συμμέτοχοι στη συνεργασία. Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ειλικρινής όταν προτείνει συνεργασία, απάντησε καταφατικά. Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν επιφυλάξεις, ανέφερε ένα βρετανικό γνωμικό, σύμφωνα με το οποίο «αν θες να μάθεις τι σόϊ είναι αυτή η πουτίγκα πρέπει να τη δοκιμάσεις». Παράλληλα, θεώρησε ότι ο Συνασπισμός έκανε λάθη το τελευταίο διάστημα, αλλοιώνοντας την εικόνα ενός συνεπούς κόμματος που είχε οικοδομήσει.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Λ. Κύρκος εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της χώρας, βλέποντας «σκοτεινό» ορίζοντα. Συμπλήρωσε ότι οι κινητοποιήσεις των νέων αποτελούν προάγγελο μεγάλων κοινωνικών εντάσεων και προέβλεψε πως τη σκυτάλη θα πάρουν τώρα οι αγρότες και οι εργάτες.
Καταδικάζοντας τη βία, σημελιωσε ότι όλοι πρέπει να φράξουμε το δρόμο του αίματος και καταράστηκε όποιον ενεργήσει διαφορετικά. Τι πιο επαναστατικό σύνθημα είναι «ζήτω η Δημοκρατία, κάτω η τρομοκρατία», συμπλήρωσε.
Πετά το γάντι ο Θ. Πάγκαλος
Στο μεταξύ, ο Θόδωρος Πάγκαλος κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε κοινές δράσεις με το ΠΑΣΟΚ . Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο βουλευτής κάλεσε το κόμμα της Αριστεράς να μην καλεί το ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση για θέσεις με τις οποίες ξέρει εκ των προτέρων ότι διαφωνεί. Αντίθετα, πρότεινε τη σύμπραξη, σε ορίζοντα τουλάχιστον διετίας, για όσα ενώνουν τα δύο κόμματα. Ο Θ. Πάγκαλος μίλησε επίσης για ανάγκη ανοίγματος του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, προτείνοντας η επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματίσει να περιλαμβάνει και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη από άλλους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου