Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0

Βαριά ήττα υπέστει η Αναγέννηση Καεδίτσας στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα με 3-0.
Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα το δίλεπτο 67'-68', καθώς αρχικά αποβλήθηκε ο Μπλέτσας των φιλοξενούμενων, ενώ αμέσως μετά ο Τσούκλης, με εύστοχη κεφαλιά, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Γιώργου Φοιρού.
Τα γκολ πέτυχαν (18' Τσουκαλίδης, 68' Τσούκλης, 86' Δεινόπαπας).

Τα άλλα ματς

Η απώλεια που είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Αθήνα επέτρεψε στον Ατρόμητο να επιστρέψει στην κορυφή της Β' Εθνικής, με τα δύο φαβορί για την άνοδο να ισοβαθμούν.
Με εννέα μήνες καθυστέρηση ήρθε η νίκη για τον Ατρόμητο στη Βέροια. Εκεί που πέρσι τον Απρίλιο η ομάδα του Περιστερίου έχασε μια τεράστια ευκαιρία να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ, απ' όπου εν τέλει υποβιβάστηκε, εκεί την Κυριακή πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα, νικώντας 3-1 τη "βασίλισσα του Βορρά".
Σκοράροντας τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο (6', 38' πεν. Μπρίτο, 32' Ιωάννου), οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς χρειάστηκε απλώς να διαφυλάξουν το προβάδισμα που πήραν και παρά τη μείωση του σκορ από τον Κριβοκάπιτς στο 83' δεν κινδύνευσαν.
Ο ΠΑΣ προσβλήθηκε σε ακόμη ένα παιχνίδι την "ασθένεια" των εκτός έδρας αγώνων μένοντας στο 1-1 με τον Ηλυσιακό στο "Στ.Μαυροθαλασσίτης". Αφού ο "Άγιαξ" έχασε ένα ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γηπεδούχοι του Γιώργου Χατζάρα προηγήθηκαν με τον Όμο στο 8', κατόρθωσε να γλιτώσει ένα βαθμό ισοφαρίζοντας με τον Ηλία Σολάκη στο 63ο λεπτό. Εν συνεχεία είχε την υπεροχή, δημιούργησε ευκαιρίες, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Άκαρπες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες των Κέρκυρας και Καβάλας στο ντέρμπι της αγωνιστικής, με αποτέλεσμα το 0-0 στο νησί των Φαιάκων να αφήσει ανικανοποίητες αμφότερες. Οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη, οι δύο προπονητές ρίσκαραν, ευκαιρίες δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, αλλά όπως άρχισε το παιχνίδι έτσι και ολοκληρώθηκε.
Παραπάνω από αξιόπιστος στην έδρα του ο Διαγόρας, ξεπέρασε επιτυχώς (3-0) και το εμπόδιο της Καλαμάτας. Μόλις στο 8' ο Τριανταφύλλου άνοιξε το δρόμο για το πέμπτο "τρίποντο" στη Ρόδο για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, ενώ πριν από το τέλος του ημιχρόνου οι Κορακάκης και Ρούσεφ έδωσαν πρόωρο τέλος στον αγώνα.
Η Καλλιθέα δεν μετέτρεψε σε γκολ την υπεροχή της και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην ουραγό Καστοριά. Οι "γουναράδες" προηγήθηκαν στην πρώτη επίθεσή τους, στο 2' με τον Σικαλόπουλο, αλλά η αθηναϊκή ομάδα ισοφάρισε με πέναλτι του Μαρκόφσκι στο 58'.
Στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη βρέθηκε ο Εθνικός Αστέρας, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη, 1-0 τον Απόλλωνα. Το γκολ του Χωριανόπουλου χώρισε τους δύο αντιπάλους και χάρισε στην ομάδα του Αντώνη Μανίκα το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα μετά από οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 17 Ιανουαρίου

Iωνικός-Εθνικός 0-4 (12' Χαλιμούρδας, 56' Σιαλμάς, 64' Φερέιρα, 66' Γκράιμς)

Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Διαγόρας-Καλαμάτα 3-0 (8' Τριανταφύλλου, 42' Κορακάκης, 44' Ρούσεφ)
Βέροια-Ατρόμητος 1-3 (83' Κριβοκάπιτς - 6', 38' πεν. Μπρίτο, 32' Ιωάννου)
Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0 (18' Τσουκαλίδης, 68' Τσούκλης, 86' Δεινόπαπας)
Ηλυσιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (8' Όμο - 63' Σολάκης)
Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Αστέρας 0-1 (49' Χωριανόπουλος)
Καλλιθέα-Καστοριά 1-1 (58'πεν. Μαρκόφσκι - 2' Σικαλόπουλος)
Κέρκυρα-Καβάλα 0-0

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός
Βαθμολογία
ΠΑΣ Γιάννινα 40
Ατρόμητος 40
Ιωνικός 35
Καβάλα 34
Κέρκυρα 31
Ολυμπιακός Βόλου 28
Διαγόρας 25
Πιερικός 25
Απ. Καλαμαριάς 23
Καλλιθέα 21
Εθνικός Πειραιώς 20
Αγροτικός Αστέρας 19
Βέροια 19
Εθνικός Αστέρας 18
Καλαμάτα 18
Ηλυσιακός 17
Αναγέννηση Καρδίτσας 15
Καστοριά 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου