Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ούτε κουνούπι δεν περνά στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας

Σε δύο κομβικά σημεία απέκλεισαν από τη 1:30 το μεσημέρι την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, καθώς και σε ένα την παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, προκαλώντας "έμφραγμα" στην κυκλοφορία στον εθνικό άξονα. Παράλληλα, για περίπου μισή ώρα οι αγρότες απέκλεισαν και τη σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος της Δαύλειας. Η κυκλοφορία γίνεται με πολύ μεγάλη ταλαιπωρία μέσω επαρχιακών και αγροτικών δρόμων, στους οποίους συνεχώς επεκτείνουν τους αποκλεισμούς τους οι αγρότες.
Περισσότερο από έξι ώρες χρειάζονται οι οδηγοί των αυτοκινήτων για να διανύσουν μέσα από παράπλευρους δρόμους μια διαδρομή της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας που δεν ξεπερνούσε τη μία ώρα. Για να φτάσουν από τη Θήβα μέχρι τη Λαμία είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν από εναλλακτικές διαδρομές και να φτάσουν στην Αράχοβα και την Άμφισσα, και από εκεί να κατευθυνθούν προς τη Λαμία.
Δεκάδες αυτοκίνητα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στα χωριά Ελάτεια και Παρόρι, αλλά και στην παράκαμψη της Λαμίας και στα χωριά Μοσχοχώρι, Ηράκλεια και Δαμάστα.Ειδικότερα, στη Λαμία, οι αγρότες από τη 1:30 το μεσημέρι έχουν αποκλείσει με τρακτέρ την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο 210 χλμ, λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας.
Η Αστυνομία εκτρέπει προς το παρόν την κυκλοφορία από την παλαιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών και κατευθύνει όλα τα αυτοκίνητα στο Μπράλλο. Από κει και μετά, τα μεν φορτηγά κατευθύνονται προς την Άμφισσα για να συνεχίσουν προς Δελφούς-Αράχοβα και από κει προς τη Λιβαδειά για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Θήβας. Σε ό,τι αφορά τα ΙΧ, από το Μπράλλο συνεχίζουν προς Αμφίκλεια -Τιθορέα - Ελάτεια και από κει μέσα από αγροτικούς δρόμους παρακάμπτουν το μπλόκο των αγροτών που έχει στηθεί στην παλιά εθνική οδό στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, για να συνεχίσουν προς τη Λιβαδειά και τη Θήβα και να μπουν και πάλι στο εθνικό δίκτυο στο ύψος της διασταύρωσης των Θηβών.Οι αγρότες στην περιοχή της Λαμίας απειλούν να διευρύνουν αύριο τους αποκλεισμούς, κλείνοντας και την παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών.


Στον κόμβο του Κάστρου έχει αποκλειστεί η εθνική οδός από τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί από τη Λιβαδειά, τα Βάγια και τον Ορχομενό. Μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι αγρότες είχαν αφήσει ανοιχτούς κάποιους παραπλευρους δρόμους για να εξελίσσεται η κυκλοφορία, τους οποίους όμως έκλεισαν στη συνέχεια.
Το τρίτο μπλόκο των αγροτών, είναι στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, όπου τρακτέρ έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο, που αποτελούσε εναλλακτική διαδρομή του εθνικού οδικού άξονα. Οι αγρότες προς το παρόν επιτρέπουν την κυκλοφορία μέσα από χωριά, ενώ αναφέρουν ότι στη συνέχεια, και ανάλογα με την εξέλιξη, θα προχωρήσουν και σε αυτό τον αποκλεισμό. Οι αγρότες, στις 3:30 μετά το μεσημέρι, απέκλεισαν συμβολικά για περίπου μισή ώρα τη σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται από κείνο το σημείο.
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα κομβικά σημεία που έχουν αποκλείσει μεχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου