Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ντέρμπι «Δικεφάλων»

Η αλήθεια είναι πως η βαθμολογική θέση της ΑΕΚ δεν είναι διόλου κολακευτική για τις προδιαγραφές του συλλόγου. Ωστόσο, έστω και έτσι, έστω και με απόσταση 14 βαθμών από την κορυφή, η Ένωση είναι υποχρεωμένη απέναντι στην ιστορία της να κυνηγήσει τη νίκη και να καλύψει το χάντικαπ που έχει έναντι των προπορευόμενων. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έδωσε στους «κιτρινόμαυρους» περισσότερη πίστη στις δυνατότητές τους και τώρα κόντρα στον ΠΑΟΚ καλούνται να επιβεβαιώσουν την ανοδική πορεία τους.
«Είμαστε έτοιμοι για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια πως πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, με αντίπαλο αξιόλογο και επικίνδυνο, που είναι ψηλά στη βαθμολογία και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Εμείς κατεβαίνουμε για να νικήσουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Οπως έχω ξαναπεί, αυτή η θέση δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ. Θέλουμε νίκες και βαθμούς, θέλουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προς όλες τις κατευθύνσεις.
Είναι γεγονός πως η εικόνα της ΑΕΚ έχει βελτιωθεί αισθητά με τον Μπάγεβιτς. Οι δύο συνεχόμενες νίκες εντός και το αήττητο σε έξι ματς πιστοποιούν την αναβάθμιση της ομάδας. Λείπει, όμως, ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Μία νίκη σε παιχνίδι που θεωρείται σπουδαίο και μπορεί να προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο. Και ο φετινός ΠΑΟΚ δείχνει πως αποτελεί ένα σπουδαίο αντίπαλο, θυμίζοντας μέρες του ένδοξου παρελθόντος του, όταν διεκδικούσε τίτλους και ερχόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πάρει αποτέλεσμα.
Αλλαγή υπήρξε στο διαιτητή της αναμέτρησης, με τον Θεσσαλονικιό Καλόπουλο να αντικαθιστά τον τραυματία Κουκουλάκη.

Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. 20:15 NOVA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου