Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-1

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καλλιθέα 1-1
(45' Αγγελόπουλος - 69' Μαρουκάκης)

Μοιρασιά για Αναγέννηση Καρδίτσας και ΚαλλιθέαΙσόπαλο 1-1 έληξε το ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι ανάμεσα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και την Καλλιθέα στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.
Οι Καρδιτσιώτες προηγήθηκαν με τον Αγγελόπουλο αλλά ο Μαρουκάκης ισοφάρισε για τους Αθηναίους.
Οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση στην αντίπαλό τους στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν ορισμένες καλές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο, να τις αξιοποιήσουν. Ομως, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Ψαρρής ανέτρεψε τον Φονσέκα και οι Θεσσαλοί κέρδισαν πέναλτι. Ο Μπουντούρης το εκτέλεσε αλλά ο τερματοφύλακας Μπαλτιμάς απέκρουσε, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, όμως ο Αγγελόπουλος, από κοντά την έστειλε στα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Ντούσαν Μιτόσεβιτς.
Ωστόσο, η Καλλιθέα αντέδρασε και ανέβασε την απόδοσή της με αποτέλεσμα στο 68' ο Μαρουκάκης με σουτ να ισοφαρίσει.
Η Αναγέννηση έχασε σημαντικές ευκαιρίες να βάλει και δεύτερο γκολ, αλλά τελικά "πέταξε" δύο ακόμη βαθμούς.

Η 21η αγωνιστική

Η 21η αγωνιστική της Β' Εθνικής επεφύλασσε δυσάρεστα μαντάτα στις ομάδες της κορυφής, αφού καμία δεν έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Γιάννινα ταξίδεψε στην Πιερία για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Πιερικό και αποχώρησε με το βαθμό της ισοπαλία (0-0), αν και με βάση τον αγώνα, θα πρέπει να αισθάνεται και τυχερός, μιας και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες.

Ιδιο αποτέλεσμα, ίδια συγκομιδή για τον βασικό διώκτη των Γιαννιωτών, τον Ατρόμητο, ο οποίος δεν κατάφερε να κάμψει μέσα στο Περιστέρι τη δύναμη του μαχητικού Ηλυσιακού. Παρά τα προβλήματά της, η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα έκοψε για ακόμα μία φορά βαθμούς από τις ομάδες της κορυφής (πριν λίγο καιρό είχε έρθει ισόπαλη με τον ΠΑΣ), με το 0-0 να αφήνει δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή τον Ατρόμητο.

Ο,τι δεν έγινε στα δύο αυτά παιχνίδια, έγινε και με το παραπάνω στη Νεάπολη, όπου σημειώθηκαν οκτώ τέρματα. Ιωνικός και Ολυμπιακός Βόλου προσέφεραν σπουδαίο θέαμα και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 4-4. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με δύο γκολ του Ιωάννου και του Χανιώτη από το 31’, ωστόσο ένα δίλεπτο (36’-38’) ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν, πρώτα με μία κόντρα σε σουτ του Μπαλάφα και στη συνέχεια με τέρμα του νεοαποκτηθέντα Κάσας. Στο 47’ ο Φουκούντα έβαλε μπροστά τους Νικαιώτες, ωστόσο ο Ιωάννου και πάλι και ο Ροζάλες έκαναν την ανατροπή και όδευαν για την πρώτη νίκη σε αυτό το γήπεδο μετά από 23 χρόνια. Ο Φαμπίνιο με πέναλτι, όμως, τους άλλαξε τα σχέδια και έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας για τον Ιωνικό.

Από τους ευνοημένους της αγωνιστικής βγήκε ο Εθνικός, ο οποίος υποδέχθηκε στο Ελληνικό τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς και πήρε τη νίκη με 2-1. Ο Χέρεζ έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και ηγήθηκε της προσπάθειας των Πειραιωτών, ανοίγοντας το σκορ στο 26’. Ο Λεοζίνιο ισοφάρισε για τους "Πόντιους" με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο μία ασίστ του Χέρεζ και ένα εύκολο τέρμα από τον Πετρά έδωσε τη νίκη στον Εθνικό στο 63’.

Διπλό παραμονής για την Καλαμάτα, η οποία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Καστοριά από τους "γουναράδες", κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να πάρει τη νίκη με 3-1. Ο Στεφανίδης στο 28’ έδωσε το προβάδισμα στους ουραγούς του πίνακα της βαθμολογίας, ωστόσο ο Περέιρα στο 47’ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Ο Ηλιόπουλος στο 74’ έδωσε προβάδισμα στην Καλαμάτα και στο 82’ ο Κάκος «κλείδωσε» τη νίκη.
Ιδια συγκομιδή και για τη Βέροια με τον Διαγόρα, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως γκολ στην Ημαθία και έχασαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τη θέση τους στον πίνακα της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Αγροτικός Αστέρας-Κέρκυρα 2-0
(7’ Γέβτζοβιτς, 49’ Δεινόπαπας)

Aτρόμητος-Ηλυσιακός 0-0

Bέροια-Διαγόρας 0-0

Ιωνικός-Ολυμπιακός Βόλου 4-4
(36' Μπαλάφας, 38' Κάσας, 47' Φουκούντα, 88' πέν. Φαμπίνιο - 2', 58' Ιωάννου, 31' Χανιώτης, 82' Ροζάλες)

Eθνικός-Απόλλων Καλαμαριάς 2-1
(26' Χέρεζ, 63' Πετράς - 46' πέν. Λεοζίνιο)

Καστοριά-Καλαμάτα 1-3
(28' Στεφανίδης - 47' Περέιρα, 74' Ηλιόπουλος, 82' Κάκος)

Πιερικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-Καλλιθέα 1-1
(45' Αγγελόπουλος - 69' Μαρουκάκης)

09/02 18:00 Καβάλα-Εθνικός Αστέρας

Βαθμολογία

ΠΑΣ Γιάννινα 47
Ατρόμητος 45
Καβάλα 40
Ιωνικός 37
Κέρκυρα 35
Ολυμπιακός Βόλου 32
Πιερικός 31
Διαγόρας 27
Εθνικός Πειραιώς 25
Αγροτικός Αστέρας 25
Καλαμάτα 25
Καλλιθέα 23
Απ. Καλαμαριάς 23
Βέροια 21
Εθνικός Αστέρας 20
Αναγέννηση Καρδίτσας 20
Ηλυσιακός 18
Καστοριά 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου