Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Εκλογές εδώ και τώρα...

Εκλογές εδώ και τώρα, ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο Ζάππειο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την δημιουργία σκανδάλων, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτόν, τον πολιτικό σκόπελο της παραγραφής. Παράλληλα, ζήτησε να συμφωνήσει και ο πρωθυπουργός στο αίτημα για "πρόωρες εκλογές εδώ και τώρα", ή το αργότερο μαζί με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ώστε τον Μάρτιο του 2010 να υπάρξει πολιτική συμφωνία και συναίνεση για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ακόμη, το καινούριο που είδαμε ήταν η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση που έχουν δώσει στον Παπανδρέου οι θετικές για το κόμμα του δημοσκοπήσεις.
Σε γενικές γραμμές , ήταν ο γνωστός πράος και σοβαρός Γιώργος Παπανδρέου με μεγαλύτερη -σε σχέση με άλλες φορές- αίσθηση ευθύνης για το μέλλον.
Σας παραθέτουμε και μερικά ακόμη σημεία της συνέντευξης Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου.
Μια δήλωση βόμβα.

- Τι θέση θα δίνατε στον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση σας ;
- Θα σας απαντήσω μετά τις εκλογές!!!
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης στελεχών από άλλους χώρους αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς .
Μετανιωμένος για την ψήφιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο Παπανδρέου και δεσμεύτηκε για την αναθεώρηση του.
Κατά του κομματικού ρουσφετιού τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ .
Να ανοιχθούν όλες οι υποθέσεις που απασχόλησαν τον τόπο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι εμπλεκόμενοι από όπου και αν προέρχονται . Κατηγόρησε τον Καραμανλή για κουκούλωμα αυτών των υποθέσεων.
Απέφυγε άκομψα να απαντήσει στο αν δέχθηκε κάποιο απολογητικό τηλεφώνημα από τον Κώστα Καραμανλή για το επεισόδιο με τα δακρυγόνα στον Πειραιά.
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης βέτο για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε και δεσμεύτηκε για μια δυναμική εξωτερική πολιτική και όχι παθητική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου