Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση του Βουλευτή Ντίνου Ρόβλια για το κλείσιμο του ΟΤΕ σε Μουζάκι, Παλαμά, Σοφάδες

Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, διαμαρτύρεται για το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ σε Μουζάκι, Παλαμά, Σοφάδες και για τις, εξ αυτού του λόγου, συνέπειες για τους πολίτες του Νομού μας. Το πήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

«ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Θέμα: Διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων του ΟΤΕ σε Μουζάκι, Παλαμά, Σοφάδες και οι επιπτώσεις για τους πολίτες του Νομού Καρδίτσας.

Κύριε Υπουργέ,

Θα πρέπει να γνωρίζετε, υποθέτω, ότι ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΤΕ, δηλ. η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην οποία παρέδωσε η κυβέρνησή σας αδικαιολόγητα τον ΟΤΕ, υλοποιεί αποφάσεις που στερούνται κοινωνικής ευαισθησίας και περιφρονούν ευθέως την Περιφέρεια. Πρόσφατο κρούσμα για το Νομό Καρδίτσας είναι η διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων του ΟΤΕ στο Μουζάκι, στον Παλαμά και στους Σοφάδες, δηλαδή στις τρεις μεγαλύτερες, μετά την Καρδίτσα, πόλεις του Νομού μας. Η απόφαση αυτή του νέου – αλλοδαπού ιδιοκτήτη του ΟΤΕ (αδιάφορου για την ελληνική επαρχία) έχει ξεσηκώσει τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των καταστημάτων και την πλημμελή εξυπηρέτησή τους που θα επέλθει ως συνέπεια. Είναι προφανές επίσης ότι η διακοπή της λειτουργίας των ως άνω καταστημάτων θα δημιουργήσει πρόβλημα στο επίπεδο και στην ποιότητα της «καθολικής υπηρεσίας» τηλεπικοινωνιών στο Νομό Καρδίτσας, που ο νόμος και οι Κοινοτικές Οδηγίες επιβάλλουν. Το θύμα θα είναι και πάλι ο πολίτης του Νομού Καρδίτσας.

Εάν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται στοιχειωδώς για το επίπεδο των τηλεπικοινωνιών του Νομού Καρδίτσας και για την εξυπηρέτηση των πολιτών, θα πρέπει να διαμηνύσει στο νέο ιδιοκτήτη του ΟΤΕ ότι εκτός από τα υπερκέρδη που επιδιώκει, έχει και υποχρεώσεις προς τους πολίτες, τις οποίες υποχρεούται να τηρεί απαρέγκλιτα.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Εάν σκοπεύει να ενημερωθεί αναλυτικά για τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ σε Μουζάκι, Παλαμά, Σοφάδες, επιπτώσεις σε βάρος των πολιτών του Νομού Καρδίτσας.
Εάν σκοπεύει να παραπέμψει το ως άνω θέμα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου (ΕΕΤΤ) για περαιτέρω έλεγχο και λήψη μέτρων.
Για τις επιπτώσεις στην ποιότητα και στο επίπεδο της «καθολικής υπηρεσίας» στο Νομό Καρδίτσας από τη διακοπή της λειτουργίας των ως άνω καταστημάτων του ΟΤΕ.
Εάν θα προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες σχετικά με το θέμα ή θα ανεχθεί την αδιαφορία του νέου ιδιοκτήτη του ΟΤΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου