Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Καρδίτσα: Ο απολογισμός της ΔΕΤΑΚ!

Την Κυριακή έγινε στο κινηματοθέατρο ο απολογισμός της πρώην ΔΕΤΑΚ και νυν ΔΗΚΕΚ. Ο πρόεδρός της όλη την προηγούμενη εβδομάδα έκανε μια τεράστια κινητοποίηση για να συγκεντρώσει κόσμο στην εκδήλωση. Τύπωσε φυλλάδια και τα μοίρασε κατά χιλιάδες πόρτα – πόρτα με υπαλλήλους του δήμου και δεν ξέρω πώς αλλιώς. Έδωσε συνέντευξη τύπου και προσπάθησε με προσωπικά τηλεφωνήματα να γεμίσει το κινηματοθέατρο. Όμως, μετά βίας βρέθηκαν στην εκδήλωση μερικές δεκάδες άτομα. Σίγουρα, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ είναι συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο μιας και τα έχει πάθει και στο παρελθών με ποιο πρόσφατο παράδειγμα την ομιλία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη που βλέπονταν πόσοι άνθρωποι είχαν μαζευτεί να ακούσουν την ομιλία του, αρνούνταν επί μισής ώρα να μπει στο κινηματοθέατρο. Χρειάστηκε τότε παρέμβαση Καρδιτσιώτη φίλου του Νομάρχη που διαμένει στη Θεσσαλονίκη για να μπει στην αίθουσα.
Όμως, αν ο πρόεδρος έχει συνηθίσει σε αποτυχημένες εκδηλώσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να εκθέτει και τον Δήμο Καρδίτσας.
Ο κόσμος πλέον έχει γνώση και κρίση. Επιλέγει που θα πάει. Δεν μπορεί να γίνεται απολογισμός χωρίς να υπάρχουν οικονομικά στοιχεία; Τι θα πάει ο κόσμος να ακούσει; Μήπως για τις περιβόητες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού που ο δήμος δεν έχει καμία συμμετοχή; Θεατρικές παραστάσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του Δήμου, αλλά σε θέατρο που ανήκει στην Δήμο Μητρόπολης!!!
Πάει ο κόσμος, πληρώνει 25 ευρώ και βλέπει μια παράσταση. Από πού όμως προκύπτει ότι έχει συμμετοχή ο δήμος σε όλη αυτή την ιστορία;
Ειδικά, στην παράσταση με τον Θύμιο Καρακατσάνη που έτυχε να βρεθούμε λόγω και την φιλίας μας με τον ηθοποιό, δεν είδαμε καν να βρίσκεται εκεί άνθρωπος του δήμου. Ο θεατρικός επιχειρηματίας ήταν και οι άνθρωποι που έκοβαν τα εισιτήρια.
Και φυσικά, ήταν εκεί και ο Δήμαρχος Μητρόπολης κ. Γιοβάνης που έσπευσε να προϋπαντήσει τους ηθοποιούς.
Δεν μπορεί λοιπόν μια ζωή να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα!!!
Επίσης, εδώ και καιρό δημοσιογράφος της εφημερίδα μας ζήτησε να μας δώσουν στοιχεία για τα εισιτήρια του θερινού σινεμά, κάτι που ο πρόεδρος αρνήθηκε να δώσει. Τέλος, ακόμη δεν πήραμε απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε δημόσια για το θέμα της συναυλίας και την ορχήστρα από την Ουκρανία που έγινε την πρωτοχρονιά. Ρωτούσαμε τότε και επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα. Πόσα χρήματα κόστισε η συναυλία των 15 ατόμων και τι επιπέδου ήταν τα παιδιά της ορχήστρας που να δικαιολογεί τα ποσά που ακούγονται. Πότε θα γίνει αυτός ο περιβόητος απολογισμός; Δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι πως όταν διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι ανοικτό βιβλίο σε κάθε δημότη;
Αυτά προς το παρόν και να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου