Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Μέχρι 4,6% η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό δημιουργούν δυο νέες δημοσκοπήσεις 4,6% η διαφορά δείχνει η Alco και 4,3% η MARC
8,6% εκτοξεύεται η διαφορά σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών λόγω μη αυτοδυναμίας


Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό δημιουργούν δυο νέες δημοσκοπήσεις που αναμένεται να δουν σήμερα το φως της δημοσιότητας στις Κυριακάτικες εφημερίδες. Οι έρευνες που φιλοξενούν το Έθνος και το Πρώτο Θέμα, δείχνουν διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση που θα φιλοξενηθεί στο Έθνος εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται 4,3% του κυβερνώντος κόμματος.
Τα ποσοστά που δείχνει η δημοσκόπηση είναι τα εξής:

ΠΑΣΟΚ 34,6%
ΝΔ 30,3%
ΚΚΕ 7,3%
ΣΥΡΙΖΑ 7,1%
ΛΑΟΣ 4,1%
ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,4%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 9,1%

Όμως, τα πράγματα παίρνουν εντελώς διαφορετική μορφή αν στην πρώτη αυτή εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.
Τότε, η διαφορά εκτοξεύεται στο 8,6% και προκαλεί συντριβή της ΝΔ, δείχνοντας ότι ο κόσμος θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Μάλιστα, εμφανίζει το ποσοστό του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ εντυπωσιακά μικρότερα.
Στέλνει έτσι ένα μήνυμα προς τα μικρότερα κόμματα για την ανάγκη συνεργασίας που θα αποφέρει κάποια κυβέρνηση και δεν θα φέρει στη χώρα ακυβερνησία.
Τα ποσοστά σε περίπτωση δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση αναμένεται να είναι τα εξής.

ΠΑΣΟΚ 38,7%
ΝΔ 30,1%
ΚΚΕ 5,5%
ΣΥΡΙΖΑ 4,8%
ΛΑΟΣ 3,6%
ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,8%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 12,4%

Στη δεύτερη έρευνα που διενεργήθηκε για το Πρώτο Θέμα από την εταιρία Alco, η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων καταγράφεται στο 4,6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
H Aξιωματική Αντιπολίτευση διευρύνει την διαφορά κατά 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας για το Πρώτο Θέμα την 1η Φεβρουαρίου.
Μια εξέλιξη απόλυτα κατανοητή μετά το θέατρο του παραλόγου που παρακολουθήσαμε με τον Αβραμόπουλο, τον Παυλίδη, τον Μανώλη και τους λοιπούς γαλάζιους....
Μια τρίτη δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί στην Real News παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού θα καταγράφει τις τάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την διαδοχή. Στην ίδια έρευνα παρουσιάζονται και δημοτικότητες πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, εμφανίζει ότι το 88% των οπαδών της ΝΔ θέλει αρχηγός της ΝΔ ακόμη και αν χάσει να παραμείνει ο Κώστας Καραμανλής. Αντίθετα, το 56% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ λένε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι αν δεν κερδίσει και πάλι τις εκλογές πρέπει να φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου