Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΟ 93!!!

Η Αναγέννηση δεν κατάφερε να σπάσει το σερί του ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες". Κοίταξε στα ίσια τους πρωτοπόρους του πίνακα της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής και τελικά έχασε με γκολ στο 93' με 2-1!!!
Η ομάδα του Γκιγέρμο Ογιος μπήκε, όπως πάντα σε τέτοια ματς, επιθετικά, ωστόσο απέναντί της είχε έναν εξαιρετικό Κώστα Μπρέλλα, ο οποίος με καλές επεμβάσεις διατηρούσε ανέπαφη την εστία του. Μεταξύ αυτών και μία σε εκτέλεση πέναλτι του Σαϊτιώτη στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη, το γκολ ήρθε από τον Μιχαήλ στο 61’ λεπτό κι ενώ ο "Αγιαξ της Ηπείρου" πίεζε για το δεύτερο γκολ που θα του εξασφάλιζε τη νίκη, ήρθε ο Βούκοβιτς στο 87' να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο ΠΑΣ με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε εν τέλει τη νίκη με γκολ του Γκουγκουλιά. Όμως, η ομάδα μας έδειξε στο δύσκολο αυτό ματς ότι έχει όλα τα φόντα να μείνει στην κατηγορία.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γκιγιέρμο Όγιος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Μιχαήλ, Γόγολος, Κάστρο, Μιχαλόπουλος, Τζάνης, Σαϊτιώτης, Γεωργιάδης, Λουτσιάνο, Σολάκης.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Μπρέλλας, Φονσέκα, Μπουντούρης, Βούκοβιτς, Κουρτεσιώτης, Δούκας, Μπλέτσας, Μελαμπιανάκης, Ζαχαριέφσκι, Γιαχάγια, Παληγεώργος.

Τα υπόλοιπα μάτς

Με τον Μπρίτο να πρωταγωνιστεί σε ακόμα ένα ματς του Ατρομήτου, η ομάδα του Περιστερίου πήρε τη νίκη με 2-0 στο "Ελ Πάσο" επί της Καλλιθέας και παραμένει δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ο Βραζιλιάνος μέσος των φιλοξενουμένων άνοιξε το σκορ από κοντά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 67’ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του και δέκατο φετινό, δίνοντας τους τρεις βαθμούς στον Ατρόμητο.

Στη Μεσσηνία, η Καλαμάτα έχανε τις ευκαιρίες και η Καβάλα πήρε τη νίκη που την κρατά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και μέσα στο "κόλπο" της ανόδου. Η "μαύρη θύελλα" ήταν πιο επιθετική στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας καλές στιγμές για γκολ και έχοντας να επιδείξει κι ένα δοκάρι με τον Ηλιόπουλο, παρ’ όλα αυτά οι "αργοναύτες" ήταν πιο αποτελεσματικοί και με τον Αργεντινό Μαρτελότο στο 60’ έφτασαν στο πολυπόθητο τέρμα και κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς της νίκης με 1-0.

Μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ο Ηλυσιακός "έκοψε" βαθμούς από ακόμα ένα διεκδικητή της ανόδου, τον Ιωνικό. Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα υποδέχθηκε τους Νικαιώτες σε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, ωστόσο τέσσερα λεπτά αποδείχθηκαν αρκετά για να πάρει τη νίκη. Στο 57’ με κεφαλιά ο Πουλάκος και τέσσερα λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση ο Τσαμπούρης έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους που πήραν τη νίκη με 2-0.

Επιστροφή στις νίκες για τον Πιερικό μετά το μεσοβδόμαδο "στραπάτσο" από τη Βέροια. Η ομάδα της Κατερίνης υποδέχθηκε την Καστοριά και επιβλήθηκε με 2-0 των ουραγών της βαθμολογίας, που αντιστάθηκαν σθεναρά, ωστόσο δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Ντεμπελέ. Ο Γάλλος άσος των γηπεδούχων βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 37’ και στο 47’ κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ισόπαλη δίχως τέρματα έληξε η αναμέτρηση του Απόλλωνα με τη Βέροια, στην επιστροφή του Γιώργου Κωστίκου στην Καλαμαριά ως αντίπαλος. Οι "Πόντιοι", παρότι έψαξαν περισσότερο το γκολ, δεν κατάφεραν να το βρουν και η "βασίλισσα του βορρά" πήρε ακόμα ένα σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που πραγματοποιεί για την παραμονή της στην κατηγορία.

Ακόμα πιο ψηλά ο Διαγόρας, ο οποίος επιβλήθηκε του Αγροτικού Αστέρα στη Ρόδο με 2-1 και μετά από τρεις αγωνιστικές πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλο το ματς, είχαν αρκετές καλές στιγμές κυρίως με τον Μπικόφσκι, και τον Ρούσεφ και έφτασαν στο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βούλγαρου μέσου στο 55’. Στο 71’ ο Τριανταφύλλου "κλείδωσε" τη νίκη για τον Διαγόρα, παρά τη μείωση του σκορ με πέναλτι του Γέσιτς από την ομάδα του Ευόσμου στο 87’.

"Λύτρωση" στην Καισαριανή στα τελευταία λεπτά, με τον Εθνικό Αστέρα να νικά τον Εθνικό με 2-1, χάρη σε ένα τέρμα του Διαμαντή στο 90ό λεπτό κι ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ της νίκης. Το παιχνίδι άρχισε με πολύ θεαματικό τρόπο, αφού μόλις στο 8’ ο Ζαραδούκας άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και στο 13’ ο Πασσάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Ο ρυθμός, όμως, έπεσε στη συνέχεια και το ισόπαλο αποτέλεσμα έμοιαζε να διατηρείται έως το τέλος, μέχρι να έρθει ο Διαμαντής και να δώσει τη νίκη στον Εθνικό Αστέρα.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

ΠΑΣ Γιάννινα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1
(61' Μιχαήλ, 93' Γκουγκουλιάς , - 87' Βούκοβιτς)

Απόλλων Καλαμαριάς-Βέροια 0-0

Διαγόρας-Αγροτικός Αστέρας 2-1
(55' πέν. Ρούσεφ, 71' Τριανταφύλλου - 87' πέν. Γέσιτς)

Ηλυσιακός-Ιωνικός 2-0
(57' Πουλάκος, 61' Τσαμπούρης)
Πιερικός-Καστοριά 2-0
(37', 47' Ντεμπελέ)

Καλαμάτα-Καβάλα 0-1
(61' Μαρτελότο)

Καλλιθέα-Ατρόμητος 0-2
(46', 67' Μπρίτο)

Εθνικός Αστέρας-Εθνικός 2-1
(13' Πασσάς, 90' Διαμαντής - 8' Ζαραδούκας)

16/02 18:00 Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα
Βαθμολογία
ΠΑΣ Γιάννινα 50
Ατρόμητος 48
Καβάλα 44
Ιωνικός 37
Κέρκυρα 35
Πιερικός 34
Ολυμπιακός Βόλου 32
Διαγόρας 30
Εθνικός Πειραιώς 25
Αγροτικός Αστέρας 25
Βέροια 25
Καλαμάτα 25
Εθνικός Αστέρας 24
Απ. Καλαμαριάς 24
Καλλιθέα 23
Ηλυσιακός 21
Αναγέννηση Καρδίτσας 20
Καστοριά11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου