Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί

Αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία
Οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 του μήνα
Ικανοποιητικά τα ποσοστά συμμετοχής στην Καρδίτσα και χθες


Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Στη συνέλευσή του το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) επαναδιατύπωσε τη θέση του για κατάθεση στη Βουλή της κλαδικής σύμβασης όπως ακριβώς υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ ΟΕΝΓΕ και υπουργείου Υγείας. Επίσης, προκήρυξαν νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα (Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου) καθώς και αποκλεισμούς νοσηλευτικών ιδρυμάτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και στις νέες αυτές κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της Καρδίτσας ετοιμάζονται να δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών και ήδη τα ποσοστά στην πρώτη αυτή 48ωρη απεργία ήταν ιδιαίτερα υψηλά.
Την ερχόμενη Δευτέρα, εξ ΄ άλλου, θα έχουν και νέα Γενική Συνέλευση για να εκτιμήσουν την όλη κατάσταση.

Η απόφαση

Πιο αναλυτικά, η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των νοσοκομειακών γιατρών της Καρδίτσας έχει ως εξής :
«Η Γενική Συνέλευση τον ιατρών του Γ.Ν. Καρδίτσας και των Κέντρων Υγείας του Νομού, που πραγματοποιήθηκα την Τετάρτη 11-2-09, εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή της για την αθέτηση της κλαδικής συμφωνίας του υπουργού Υγείας με την ΟEΝGΈ και τις παλινωδίες στις επιτροπής της Βουλής.
Το πρόβλημα δεν είναι «κλαδικό», αλλά αφορά το ίδιο το μέλλον της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης. Συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικής αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας, που εκθέτει όχι μόνο τον υπουργό υγείας, αλλά συνολικά την κυβέρνηση.
Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει οριστικά το ΕΣΥ, να μη βελτιώσει ούτε στο ελάχιστο την απαράδεκτη πραγματικότητα των Δημόσιων Νοσοκομείων και όσων εργάζονται, σε αυτά.
Η κυβέρνηση επιλέγει με την τακτική της να ανοίξει ένα άλλο σοβαρό κοινωνικό μέτωπο στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης. Η ευθύνη για τη σύγκρουση μ£ τους νοσοκομειακούς γιατρούς και την αναστάτωση στη λειτουργία των Νοσοκομείων είναι αποκλειστικά δική της.
Για λόγους σεβασμού της Συλλογικής Αξιοπρέπειας των Νοσοκομειακών γιατρών, η Γενικής Συνέλευση της ΕΙΝΚΥΚ αποφασίζει:
6. Καταγγέλει την κυβερνητική αναξιοπιστία.
7. Απαιτεί την άμεση κύρωση από τη Βουλή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης όπως ακριβώς υπογράφηκε την 1 /12/08.
8. Συμμετέχουμε στην 4&ωρη Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη (12/2/09) και Παρασκευή (13/2/09).
9. Με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών, καλύπτουμε μέχρι και τη Δευτέρα 16/2/09 τα επείγοντα Περιστατικά.
10. Την Δευτέρα (16/2/09) στάση εργασίας (9-12 π.μ.) και στις 11 π.μ. εκ νέου Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Καρδίτσας. για εκτίμηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου