Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

Ο Διευθυντής Δασών Καρδίτσας καταπατητής δάσους στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα!!!

Ο Διευθυντής Δασών Καρδίτσας καταπατητής δάσους στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επιχειρεί να τον καλύψει και μεταθέτει δυσμενώς υπαλλήλους του Δασαρχείου που αρνήθηκαν να κουκουλώσουν την υπόθεση. Αυτά καταγγέλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή.

Η ερώτηση απευθύνεται:
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
3. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Θέμα: Ο Διευθυντής Δασών Καρδίτσας καταπατητής δάσους στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επιχειρεί να τον καλύψει και μεταθέτει δυσμενώς υπαλλήλους του Δασαρχείου που αρνήθηκαν να κουκουλώσουν την υπόθεση.

Αναλυτικά η ερώτηση

Πρωτοφανή γεγονότα εξελίσσονται στην Καρδίτσα, χαρακτηριστικά του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.: καταπάτηση έκτασης δάσους από τον Διευθυντή Δασών, κομματικές διώξεις από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης κλπ. Η «επανίδρυση του κράτους της δεξιάς» σε όλο της το μεγαλείο! Συγκεκριμένα:

1. Μετά από παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Καρδίτσας, τριμελής Επιτροπή Δασολόγων του Δασαρχείου Καρδίτσας προέβη σε αυτοψία και διαπίστωσε ότι έκταση δάσους επιφάνειας 169,74 τ.μ., στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, καταπατήθηκε και ενσωματώθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Διευθυντή Δασών Καρδίτσας και της συζύγου του. Σημειώνεται μάλιστα στην έκθεση αυτοψίας ότι η ως άνω καταπατηθείσα έκταση δάσους αποψιλώθηκε μετά το έτος 1996.

2. Εν συνεχεία η ως άνω καταπατηθείσα και εκχερσωθείσα έκταση δάσους κηρύχτηκε αναδασωτέα από το Δασαρχείο Καρδίτσας, συνετάγη Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής σε βάρος του Διευθυντή Δασών Καρδίτσας και της συζύγου του και υπεβλήθη μήνυση για παράνομη καταπάτηση και εκχέρσωση δάσους.

3. Μετά τις αποκαλύψεις και τις ενέργειες αυτές, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με σκοπό την προστασία του εκλεκτού του Διευθυντή Δασών Καρδίτσας, επιχειρεί το κουκούλωμα της υπόθεσης και προβαίνει σε σκληρές κομματικές διώξεις εναντίον αυτών που δεν συνεργούν στη συγκάλυψη του σκανδάλου. Συγκεκριμένα:
α. Συστήνει παράνομα νέα Επιτροπή, χωρίς αυτό να προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου, με σκοπό την επανεξέταση του θέματος της καταπάτησης της ως άνω έκτασης δάσους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέλη αυτής της Επιτροπής ορίζονται νεότεροι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Λάρισας και Θεσσαλίας, στους οποίους ασκούνται πιέσεις για έκδοση απαλλακτικού πορίσματος.
β. Προκειμένου να εκφοβίσει το Δασαρχείο Καρδίτσας, με σκοπό το κουκούλωμα της υπόθεσης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μεταθέτει δυσμενώς δύο υπαλλήλους του Δασαρχείου. Όλως τυχαίως (…) ο ένας εξ αυτών, υπάλληλος με 33 χρόνια υπηρεσίας, είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής που διενήργησε την αυτοψία και διαπίστωσε την καταπάτηση της δασικής έκτασης από τον Διευθυντή Δασών Καρδίτσας, προστατευόμενο του κ. Περιφερειάρχη. Ο δεύτερος υπάλληλος που μετατίθεται δυσμενώς, με 33,5 χρόνια υπηρεσίας, είναι Τμηματάρχης στο Τμήμα που συνέταξε το Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής και την μήνυση εναντίον του Διευθυντή Δασών.
Σεμνά και ταπεινά η κυβέρνηση της Ν.Δ., μέσω των εκλεκτών της και των διορισμένων στελεχών της, όχι μόνο ανέχεται την καταπάτηση εκτάσεων δάσους από αυτούς που έχουν ως καθήκον την προστασία τους, αλλά τιμωρεί με διώξεις όσους αρνήθηκαν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Τι μέτρα θα λάβουν για την προστασία της νομιμότητας στο Δασαρχείο Καρδίτσας.
2. Με ποιο τρόπο θα προστατεύσουν τους υπαλλήλους από τις εκδικητικές μεταθέσεις τους, στις οποίες προέβη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
3. Κατά πόσον η νεοδημοκρατική «σεμνότητα και ταπεινότητα» συνάδει με καταπατήσεις εκτάσεων δάσους από «εκλεκτούς» της κυβέρνησης που τοποθετήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις με σκοπό να προστατεύουν τα δάση, αλλά και με παράλληλες εκδικητικές – κομματικές διώξεις, μέσω δυσμενών μεταθέσεων, υπαλλήλων του Δασαρχείου, διώξεις που εντάσσονται στην επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου, δια του εκφοβισμού.

Αθήνα 3-2-2009
Οι Βουλευτές

Καρχιμάκης Μιχάλης, Αηδόνης Χρήστος, Δριβελέγκας Γιάννης, Έξαρχος Βασίλης, Kεγκέρογλου Βασίλης, Κουβέλης Σπύρος, Κουτμερίδης Στάθης, Κουτσούκος Γιάννης, Μανιάτης Γιάννης, Μερεντίτη Αθανασία, Μπόλαρης Μάρκος, Μωραΐτης Θανάσης, Νικητιάδης Γιώργος, Νιώτης Γρηγόρης, Ντόλιος Γιώργος, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παντούλας Μιχάλης, Παπαγεωργίου Γιώργος, Πεταλωτής Γιώργος, Ρήγας Παναγιώτης, Ρόβλιας Ντίνος, Σακοράφα Σοφία, Σαχινίδης Φίλιππος, Σκουλάς Γιάννης, Σκραφνάκη Μαρία, Στρατάκης Μανώλης, Τζάκρη Θεοδώρα, Τσιόκας Χάρης, Τσουρή Ελπίδα, Χάιδος Χρήστος, Χυτήρης Τηλέμαχος.

Απάντηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ερώτηση βουλευτών

Σε απάντηση ερώτησης Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύεται σήμερα στο τύπο, με θέμα «Ο Διευθυντής Δασών Καρδίτσας καταπατητής δάσους στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επιχειρεί να τον καλύψει και μεταθέτει δυσμενώς υπαλλήλους του Δασαρχείου που αρνήθηκαν να κουκουλώσουν την υπόθεση», το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας κάνει γνωστά τα παρακάτω:
Σε συνέχεια ανώνυμων καταγγελιών που αφορούσαν στην εμπλοκή του Δ/ντη Δασών Καρδίτσας σε υπόθεση καταπάτησης, συστάθηκε επιτροπή από τον Δ/ντη Δασών της Περιφέρειας (19/1/09), η οποία θα παραδώσει έκθεση που θα αναφέρει εάν έχουν διαπραχθεί παρανομίες ή παρατυπίες από δασικής πλευράς.
Έπειτα, ο Γενικος Δ/ντης και ο Δ/ντης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετέβησαν στην υπηρεσία, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τους υπαλλήλους. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση με τους υπαλλήλους και καταγράφηκαν οι απόψεις τους για το όλο θέμα.
Με απόφαση του Γενικού Δ/ντη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις 23/1/09, ο Δ/ντης Δασών Καρδίτσας τέθηκε στη διάθεση της Γενικής Δ/νσης της Περιφέρειας, προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η έρευνα σχετικά με την υπόθεση.
Την ίδια μέρα, ο Γενικός Δ/ντης διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να διασφαλιστεί το υπηρεσιακό κύρος και η προσωπικότητα των υπαλλήλων από τις κατηγορίες που αναφέρονται στις καταγγελίες.
Οι υπάλληλοι που πρωταγωνιστούσαν στην υπόθεση μετακινήθηκαν σε όμορες δασικές υπηρεσίες του Νομού Καρδίτσας, προκειμένου να διερευνηθεί απρόσκοπτα η υπόθεση και να λειτουργήσει η υπηρεσία. Οι μετακινήσεις έγιναν σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία και καμία σχέση δεν έχουν με τις κομματικές τους πεποιθήσεις, που δεν ενδιαφέρουν ούτε την υπηρεσία τους, ούτε την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε τις κατηγορίες των κυρίων Βουλευτών για «κουκούλωμα της υπόθεσης». Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας προέβη σε όλες τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Η έρευνα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση και τα αρμόδια όργανα ενεργούν με στόχο να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Σημείωση: Ο Διευθυντής Δασών Καρδίτσας κ. Χρήστος Καραμαγκιόλας μετατέθηκε προσωρινά στην Γενικής Δ/νσης της Περιφέρειας.
Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Καρδίτσας κ.κ. Καλόγηρος και Στουρνάρας που έκαναν τους ελέγχους, μετατέθηκαν στο Δασαρχείο Μουζακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου