Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Χιόνια στα πεδινά και ορεινά του νομο Καρδίτσας

Σε δέκα οκτώ σημεία ενεργούν ταυτόχρονα από τα ξημερώματα τα μηχανήματα του Μηχανικού εξοπλισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στο οδικό δίκτυο από την χιονόπτωση σε πεδινές και ορεινές περιοχές του νομού.
Αναλυτικά και συγκεκριμένα.
Στην Δυτική Αργιθέα στον οδικό άξονα Μουζάκι-Δρακότρυπα-5Φ-Αυχένας Τυμπάνου όπου το ύψος του χιονιού στον αυχένα Τυμπάνου έφθασε στα 50 εκ. δουλεύουν ένα μεγάλο Γκρειντερ και δύο μπουλντόζες.
Στην Ανατολική Αργιθέα και στο τμήμα του δρόμου Πευκόφυτο-Χάνι Κουτσικουρή-Άγιος Νικόλαος όπου το ύψος του χιονιού είναι επίσης 50 εκ. δουλεύει ένα Γκρειντερ και μία μπουλντόζα ενώ είναι σε ετοιμότητα άλλα δυο (2) μηχανήματα ( 1 μπουλντόζα και ένα Γκρειντερ) που θα δουλέψουν αν χρειαστεί.
Στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα (Μορφοβούνι-Νεοχώρι-Μπελοκομύτη-Καρίτσα- τμήμα Τσαρδάκι-Άγιος Αθανάσιος-Λαμπερό -Καστανιά -Μούχα-Φράγμα από Κόμβο προς Μεσενικόλα-Μορφοβούνι-Κερασιά-Ανθοχώρι κλπ)
όπου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 40 εκ. δουλεύουν τέσσερα (4) φορτηγά με λεπίδες και αλατιέρες και ένας φορτωτής.
Στον οδικό άξονα από Καρδίτσα προς Κέδρο–Αηδονοχώρι, προς Λουτρά Σμοκόβου-Λουτροπηγή-Ρεντίνα-Όρια νομού δουλεύει ένα UNIMUC με λεπίδα ενώ ένα JcB δουλεύει προς Ελληνόπυργο και Άγιο Ακάκιο
Επίσης ένα Γκρειντερ ανέβηκε από Καρδίτσα προς Καστανιά και έφτασε μέχρι το Καροπλέσι ενώ ένας Φορτωτής ανέβηκε από Ραχούλα προς Αμάραντο-Σαραντάπορο και έφτασε μέχρι την Νεράιδα.
Τέλος ένας φορτωτής δουλεύει στον οδικό άξονα προς Δαφνοσπηλιά-Απιδιά-Μολόχα ενώ μια λεπίδα δουλεύει στο δρόμο Μουζάκι-Φανάρι.
Σημειώνεται ότι ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό.
Σε ότι αφορά το ύψος του χιονιού ενδεικτικά αναφέρεται ότι το πρωί ήταν.
Περιοχή Λίμνης Πλαστήρα 40 εκ. περίπου
Περιοχή Νεράιδας Σαρανταπόρου 50 εκ. περίπου
Άγιος Νικόλαος (Ανατολική Αργιθέα) 50 εκ περίπου
Τυμπανος (Δυτική Αργιθέα) 50 εκ. περίπου
Περιοχή Ρεντίνας 35 εκ. περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου