Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Χάνει δύο έδρες η ΝΔ στο νομό Καρδίτσας...

Χάνει δύο έδρες η ΝΔ στο νομό Καρδίτσας σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Στο γράφημα παρουσιάζεται η ΝΔ να χάνει δύο από τις τέσσερις έδρες που έχει στο νομό Καρδίτσας.
Έτσι, δύο βουλευτές από τους Σιούφα, Τσιάρα, Ταλιαδούρο και Αναγνωστόπουλο θα βρεθούν εκτός. Φήμες θέλουν τον Δημήτρη Σιούφα μπροστά στο ενδεχόμενο ήττας να "δραπετεύει" στο ψηφοδέλτιο επικρατείας με την ελπίδα ότι αφού χάνουν σίγουρα, ο καραμανλής αυτή τη φορά θα του κάνει τη χάρη και δεν θα τον ρίξει στο λάκο των λεόντων.
Όπως γράφει η εφημερίδα, "σε κατάσταση νευρικού κλονισμού βρίσκεται ένας στους τρεις βουλευτές της Ν.Δ. Πρόκειται για αυτούς που από τη μια βλέπουν να παγιώνεται το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κι από την άλλη να φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια, ενώ διαπιστώνουν ότι η επανεκλογή τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη".

Στατιστική επεξεργασία.
Σύμφωνα με τη στατιστική επεξεργασία ειδικών εκλογολόγων σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διμήνου, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας κυμαίνεται από 33% έως 36% (με αναγωγή στο τελικό αποτέλεσμα). Αυτό, όπως εκτιμούν, οδηγεί σε απώλεια 54 εδρών από το κυβερνών κόμμα, δηλαδή ένας στους... τρεις σημερινούς βουλευτές χάνει την έδρα του! Εάν σε αυτό το σενάριο προστεθεί και η φυσική ανανέωση σε ποσοστό 30% των βουλευτών σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εξαιτίας νέων εισόδων, τότε αρκεί για να προκαλέσει αναταραχή στους 151 βουλευτές της Ν.Δ. Η μεγαλύτερη «σφαγή», σύμφωνα με τους εκλογολόγους, θα γίνει στις τετραεδρικές περιφέρειες όπου κινδυνεύει να χάσει ο ένας στους δύο βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και σε μεγάλες περιφέρειες όπως είναι π.χ. η Β΄ Αθήνας, όπου σύμφωνα με το σενάριο του 36% θα εκλεγούν 12 αντί για τους 17 βουλευτές της Ν.Δ.! Ήδη στη Βουλή κυκλοφορούν και λίστες με τις σχετικές «προβλέψεις» με εκείνους που κινδυνεύουν, ενώ ορισμένοι βουλευτές δεν διστάζουν να κατονομάσουν ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη όπως τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, αλλά και παραδοσιακά στελέχη όπως τον Βύρωνα Πολύδωρα. Πιέσεις. Μάλιστα, βουλευτής με γνώση του παρασκηνίου στην αχανή περιφέρεια της Αθήνας υπογράμμιζε με νόημα ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών εξελέγη τελευταίος στις εκλογές του 2007 και η θέση του στην Καραγιώργη Σερβίας δεν είναι καθόλου βέβαιο πως σημαίνει «εκλογικό περίπατο» στη Β΄, καθώς ούτε το κλίμα, αλλά ούτε και τα μέτρα στην οικονομία τον ευνοούν. Ταραγμένα είναι τα νερά και στην Α΄ Αθηνών, όπου υπάρχουν ήδη πιέσεις να μη συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Βουλγαράκης, ενώ πρόσωπα με επιρροή και ισχύ όπως η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου