Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΝΩΛΗ!!!

Μέτρα ενίσχυσης των εκδοτικών εταιρειών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Μαυρομάτης, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των συνεπειών της ύφεσης που υπάρχει στις ευρωπαϊκές αγορές. Ειδικότερα ο ευροβουλευτής, έθιξε το θέμα με επίκαιρη ερώτησή του προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνοντας ότι ο χώρος των ΜΜΕ αντιμετωπίζει προβλήματα με αποτέλεσμα πολλοί εκδοτικοί οργανισμοί να υποστούν μείωση του τζίρου τους και να προχωρούν σε κινήσεις εξορθολογισμού με άμεσες συνέπειες στους εργαζομένους τους.
Ο κ. Μαυρομάτης ειδικότερα αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διατήρηση της ποικιλομορφίας των ιδεών και των απόψεων, η απασχόληση μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων από τα Μέσα και για το λόγο αυτό ζήτησε από την Κομισιόν να προστατέψει το αγαθό της ενημέρωσης και να εκπονήσει άμεσα Σχέδιο Δράσης, στο οποίο θα περιλαμβάνονται εναλλακτικές μέθοδοι χρηματοδότησης, ώστε ειδικότερα τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης και συγκεκριμένα τα έντυπα, να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα έσοδα της διαφήμισης τουλάχιστον την περίοδο αυτή.
Στην ερώτησή του, έθεσε θέμα υγιούς ανταγωνισμού, με δεδομένο ότι τα διαδικτυακά κανάλια και οι διαδικτυακές εφημερίδες, επιδοτούνται από την Ε.Ε., ενώ τα παραδοσιακά μέσα όχι.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα στη Γαλλία, η ίδια η κυβέρνηση, ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες χρηματοδότησης για τη στήριξη του Τύπου, οι οποίες εκτός από το οικονομικό μέρος, αποσκοπούν και στην ευρύτερη διείσδυση των έντυπων μέσων στην αγορά και ειδικότερα στο νεανικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου