Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Επιτέλους νίκη: Αναγέννηση - Πιερικός 1-0

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία επιβλήθηκε 1-0 του Πιερικού στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Καλύτεροι οι Θεσσαλοί, που ήθελαν πολύ τους βαθμούς, κατάφεραν να προηγηθούν από το 4' με τον Μπουντούρη.
Το ματς άρχισε με τις πλέον ιδανικές συνθήκες για την ομάδα του Ντούσαν Μιτόσεβιτς μιας και απέκτησε προβάδισμα μόλις στο 4' με σουτ του Μπουντούρη, στο οποίο δεν κατόρθωσε να αντιδράσει ο τερματοφύλακας Τόλιος. Η Αναγέννηση διατήρησε την υπεροχή και δημιούργησε ευκαιρίες για να φτάσει και σε άλλα γκολ.Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν με προφανή στόχο να διατηρήσουν το μηδέν παθητικό κάτι που κατάφεραν με σχετική ευκολία.

Τα άλλα ματς

Την ευκαιρία να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έχασε η Καβάλα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Καστοριά. Σπουδαίο διπλό του Διαγόρα στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, όσο ζει ελπίζει η Κέρκυρα.

Το Σάββατο, ο Ατρόμητος πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΣ και ανέβηκε στην πρώτη θέση.

Θύμα έκπληξης έπεσε η Καβάλα στην Καστοριά κόντρα στην τοπική ομάδα. Η έκπληξη θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αφού η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα έχανε στο 50' με 2-0, με τέρματα των Στεφανίδη και Σικαλόπουλου, αλλά οι φιλοξενούμενοι έσωσαν την παρτίδα και με τέρματα των Αλβες και Κοντέι στο 67ο και 86ο λεπτό αντίστοιχα, πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος βάσει εξέλιξης του αγώνα είναι σημαντικός.

Στην Κέρκυρα, η τοπική ομάδα όσο ζει ελπίζει και συνεχίζει να παλεύει για τις όποιες ελπίδες ανόδου. Η ομάδα του Νίκου Παντέλη με δύο γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου έκαμψε την αντίσταση του Ηλυσιακού και έφτασε τους 39 βαθμούς. Οι Μακρυδημήτρης και Καπετάνος έκριναν την αναμέτρηση.

Σπουδαίο διπλό πήρε ο Διαγόρας στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου. Το συγκρότημα του Τζουζέπε Ματεράτσι είχε τις φάσεις για να πάρει τη νίκη, αλλά ο Πουλόπουλος στο 74ο λεπτό χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Διαγόρα.

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Ελληνικό με τον Εθνικό και την Καλαμάτα να μένουν στο 1-1. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με τον Χέρες στο 10', ο Φερέιρα είχε δοκάρι οκτώ λεπτά αργότερα, ενώ στο 31' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Σπυριδάκη. Στις καθυστερήσεις, η Καλαμάτα απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία να αποδράσει με το διπλό, αφού το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Περέιρα δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Ο Εθνικός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Πετρά στο 90ο λεπτό.

Στη Βέροια, ο Ράνιτς με κεφαλιά στο 65' διαμόρφωσε το τελικό 1-0 κόντρα στον Εθνικό Αστέρα, ενώ ο Απόλλων Καλαμαριάς γνώρισε ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά από τον Αγροτικό Αστέρα με 1-0.

Τα αποτελέσματα

Σάββατο 21/02 Ατρόμητος-ΠΑΣ 2-1
(64' Φαβάλι, 66' Ολιβέιρα - 41' Σαϊτιώτης πεν.)

Κυριακή 22/02

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 1-0 (4' Μπουντούρης)
Εθνικός-Καλαμάτα 1-1 (10' Χέρες-31' Σπυριδάκης)
Ολυμπιακός Βόλου-Διαγόρας 0-1 (74' Πουλόπουλος)
Βέροια-Εθνικός Αστέρας 1-0 (65΄Ράνιτς)
Αγροτικός Αστέρας-Απόλλων Καλαμαριάς 1-0 (45' Mπεκιάρης)
Κέρκυρα-Ηλυσιακός 2-0 (45' Μακρυδημήτρης, 86' Καπετάνος)
Καστοριά-Καβάλα 2-2 (23' Στεφανίδης, 50' Σικαλόπουλος - 67' Αλβες, 86' Koντέι)

Δευτέρα 23/0218:00: Ιωνικός-Καλλιθέα

Βαθμολογία

Ατρόμητος 51
ΠΑΣ Γιάννινα 50
Καβάλα 45
Κέρκυρα 39
Ιωνικόςν 37
Πιερικός 34
Διαγόρας 33
Ολυμπιακός Βόλου 33
Αγροτικός Αστέρας 28
Βέροια 28
Εθνικός Πειραιώς 26
Καλαμάτα 26
Εθνικός Αστέρας 24
Απ. Καλαμαριάς 24
Καλλιθέα 23
Αναγέννηση Καρδίτσας 23
Ηλυσιακός 21
Καστοριά 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου