Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς (Γκλιγκόροφ) δεν είναι τρελός – Το αποδεικνύουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί με δικά τους επίσημα έγγραφα!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS

Αγαπητοί φίλοι των Ελληνικών bloggs
Είχα την τιμή χθές, ενώπιον των διεθνών και σκοπιανών ΜΜΕ, να εκφράσω την αλληλεγγύη των Ελλήνων bloggers στον έγκλειστο στο άθλιο ψυχιατρείο του Μπάρντοφτσι φίλο blogger Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.
Αυτό σας διαβεβαιώ πως έγινε με πλήρη αντίληψη του βάρους της ευθύνης που αναλάμβανα, και να γιατι:
1. Οι Έλληνες bloggers είναι αυτοί που ανέδειξαν την υπόθεση του Βασίλη, απο τη στιγμή που πόσταρε το γνωστό: ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΒΟΗΘΕΙΑ.
2. Οι Έλληνες bloggers είναι αυτοί που "σήκωσαν" το θέμα ψηλά. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, απλά ακολουθήσαμε τα ίχνη που κατέγραφαν τα blogs και φυσικά την φωνή της συνείδησής μας.
3. Τα μεγαλοκάναλα και τα συγκροτήματα Τύπου, παρόλο ότι, οι bloggers ξελαρυγγίζονταν σε κάθε τόνο για τον εγκλεισμό του Βασίλη Γκλιγορίεβιτς, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν σε μεγάλο βαθμό, σιγή ιχθύος.
4. Στους μόνους που μπορούσαμε να εμπιστευθούμε την τύχη των 30 απλών Ελλήνων της αποστολής, ήταν οι Έλληνες bloggers. Τόσο τα ΜΜΕ, όσο και το κεντρικό διαχειριστικό πολιτικό σύστημα, δεν μπορούσαν να έχουν την εμπιστοσύνη μας. Γιατι μέχρι τελευταία στιγμή, όλη η "επίσημη Ελλάδα", συνέπλεε με την επίσημη σκοπιανή άποψη πως ο Βασίλης Γκλιγκορίεβιτς, είναι φανταστικό πρόσωπο.
5. Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, όλο το σύστημα, εθνικό, σκοπιανό και διεθνές, παρακολουθούσε την εξέλιξη της αποστολής μέσα απο τα ελληνικά blogs. Και πολύ γρήγορα έγινε σαφές σε όλους, πως η ενημέρωση στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, θα ήταν αστραπιαία και έντιμα απο τους Έλληνες bloggers και όχι φιλτραρισμένα από τα μεγαλοκάναλα και τα συγκροτήματα Τύπου.
6. Τα 30 μέλη της αποστολής, είχαν την διαβεβαίωση πως παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις τους απο τους Έλληνες bloggers. Αυτή η βεβαιότητα τους έδωσε και την απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας που χρειάζονταν για να κάνουν μέσα σε ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον το ταξίδι ως το ψυχιατρείο.
Αγαπητοί φίλοι
Ως δημοσιογράφος, μαθητής του Δάνου Λούη και του Αστέρη Στάγγου, μιας δημοσιογραφίας που διαπνέονταν απο ήθος, το 1987 όντας εργαζόμενος στο Έθνος του Μπόμπολα, παρέδωσα την δημοσιογραφική μου ταυτότητα στον μακαρίτη Αλέξανδρο Φιλιππόπουλο, εγκαταλείποντας την δημοσιογραφία του είδους που βιώνουμε μέχρι σήμερα. Αυτήν την δημοσιoγραφία που ονειρεύτηκε η δική μας γενιά, γίνεται πραγματικότητα σήμερα μέσα απο τα ελληνικά blogs. Διαποτισμένη απο αρχές, όπως το ήθος, ο σεβασμός στη γνώμη αλλά και η άμεση έντιμη ενημέρωση.
Γι αυτά τα ευγενή χαρακτηριστικά που έχουν σήμερα οι Έλληνες bloggers, εμείς οι υπόλοιποι, πρέπει να είμαστε ευγνώμωνες. Λάθη υπάρχουν. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί κάνουν λάθη. Αλλά το δένδρο του διαδικτύου με τα κλωνάρια του τους boggers, παραμένει υγιέστατο. Σε αντίθεση με τον κορμό του συστήματος μαζικής ενημέρωσης, του οποίου ακόμη και οι ρίζες, εδώ και καιρό έχουν σαπίσει.
Για λογαριασμό των 30 απλών Ελλήνων πολιτών που πήγαμε στα Σκόπια για να βοηθήσουμε το δύστυχο αυτό παληκάρι που ακούει στο όνομα Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά.

Ο συμπολίτης σας και blogger
Σταύρος Βιτάλης

Υ.Γ. Αύριο επικοινωνούμε με τους Γιατρούς του Κόσμου. Αφού θέλουν οι Σκοπιανοί επίσημη προσέγγιση για εξέταση του Βασίλη μέσα απο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των υπουργείων τους, θα την έχουν λείαν συντόμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου