Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ντροπή!!! Χτύπησαν τους αγρότες της Κρήτης

Διά ασήμαντον αφορμήν η Αστυνομία πυροδότησε την ένταση στο λιμάνι του Πειραιά, απαγορεύοντας σε 1000 αγρότες της Κρήτης να φτάσουν έως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα τρακτέρ τους.
Λίγο μετά τις 8:30 οι αγρότες, που αποβιβάστηκαν από τα πλοία, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να βγουν από το λιμάνι. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί από νωρίς έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα το λιμάνι να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με τους αγρότες να απαντούν με πατάτες, πορτοκάλια, μπουκάλια και κοντάρια από σημαίες.
Εξαιτίας της χρήσης των δακρυγόνων κάποιοι παραγωγοί παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στο λιμάνι δεν επιτρέπεται η διέλευση ασθενοφόρων.
Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για τέσσερις προσαγωγές, κάτι που διαψεύδουν τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκε στο πόδι η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας πρότεινε στους αγρότες να τους διαθέσει λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα, κάτι όμως που οι αγρότες δε δέχθηκαν.
Αυτή την ώρα, όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του λιμανιού είναι κλειστοί από την τροχαία, αλλά και από μερίδα αγροτών που έσπασαν τα κάγκελα στον Άγιο Διονύσιο και βγήκαν από το λιμάνι.
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι την πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας. Κλειστή παραμένει η Αχαρνών στο ύψος του υπουργείου.
Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία των αγροτών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς των ΜΑΤ, παρουσία του εισαγγελέα, καθώς ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει ρητά την διέλευση τέτοιου τύπου οχημάτων στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων.
Πρώτο στο λιμάνι του Πειραιά, νωρίς το πρωί, έφτασε το πλοίο «Λατώ», που μετέφερε 230 αγρότες. Ακολούθησε το «Φαιστός Παλλάς»… φορτωμένο με 720 αγρότες, 56 τρακτέρ και 137 αγροτικά αυτοκίνητα. Στις 6:30, έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά και το «Κρήτη 1», όπου επέβαιναν 130 αγρότες, 9 τρακτέρ και 14 αγροτικά αυτοκίνητα.
Σκοπός των αγροτών από την Κρήτη είναι να παρατάξουν τα τρακτέρ τους έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην πλατεία Βάθη, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον Σωτήρη Χατζηγάκη και υπόσχονται στα ΜΜΕ πλάνα και φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία... Θυμίζουμε βέβαια, ότι ο ίδιος ο υπουργός δεν βρίσκεται στην Αχαρνών, καθώς σήμερα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, όπου την Τετάρτη θα έχει κρίσιμη συνάντηση με την αρμόδια Επίτροπο κ. Μποέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου