Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Σε εφαρμογή το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Καρδίτσας

Μετά από 10ήμερη περίοδο συστάσεων για την προσαρμογή των οδηγών στο νέο μέτρο, τέθηκε σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009 το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Καρδίτσας.
Στις θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης απαγορεύεται η στάθμευση στα δίκυκλα, τα οποία θα σταθμεύουν ΔΩΡΕΑΝ σε ειδικές θέσεις που φέρουν κίτρινη διαγράμμιση και σημαίνονται με την πινακίδα Ρ-70 του Κ.Ο.Κ. με αναγραφή «ΔΙΚΥΚΛΑ»
Σημείωση: Χρήση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να γίνει μόνο στις θέσεις που φέρουν εξαψήφιο αριθμό επί του πεζοδρομίου.

Κάρτες Στάθμευσης
Η ωριαία στάθμευση των χρηστών-οδηγών μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις θέσεις στάθμευσης με τις παρακάτω κάρτες:
•Απλές ξυστές κάρτες στάθμευσης
•Κάρτες προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης
Οι απλές ξυστές κάρτες στάθμευσης ισχύουν μόνο για το Δήμο και θα μπορούν να τις προμηθεύονται οι πολίτες από περίπτερα. Οι κάρτες προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης ισχύουν σε όλες τις πόλεις που εφαρμόζουν το σύστημα mobipark και διατίθενται επίσης από τα περίπτερα.

Κάρτα στάθμευσης διαρκείας μονίμου κατοίκου
Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων των οποίων η κατοικία βρίσκεται εντός του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), επιτρέπεται στάθμευση απεριόριστη και καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ στις θέσεις του ΣΕΣ χρησιμοποιώντας τις ειδικές κάρτες διαρκείας μονίμων κατοίκων. Θα χορηγείται αποκλειστικά μια κάρτα ανά οικογένεια. Η περιοχή ελεγχόμενης στάθμευσης για τους μονίμους κατοίκους έχει χωριστεί σε δύο τομείς, οι οποίοι καθορίζονται από τις εξής οδούς:
Τομέας Α: Καποδιστρίου – Γαρδικίου – Μυρμιδόνων – Υψηλάντου – Ταλιαδούρου -Β. Τζέλλα
Τομέας Β: Ταλιαδούρου - Υψηλάντου – Δ. Εμμανουήλ - 25ης Μαρτίου – Αβέρωφ – Β. Τζέλλα
Κάθε κάτοικος μπορεί να σταθμεύει με την παραπάνω κάρτα μόνο στον τομέα, όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
• Τίτλος κυριότητας οικίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο,
• Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ,
• Άδεια κυκλοφορίας οχήματος,
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κατά περίπτωση,
• Φωτοαντίγραφο φορολογικής δήλωσης κατά περίπτωση,
• Φωτοαντίγραφο Ε9 κατά περίπτωση.

Κάρτα στάθμευσης διαρκείας επαγγελματία
Για τα οχήματα των επαγγελματιών των οποίων η επιχείρηση βρίσκεται εντός του ΣΕΣ, επιτρέπεται στάθμευση απεριόριστη και καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ χρησιμοποιώντας τις ειδικές κάρτες διαρκείας. Θα χορηγείται αποκλειστικά μια κάρτα ανά επιχείρηση.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
• Τίτλος κυριότητας ή μισθωτήριο συμβόλαιο στο οποίο να αναφέρεται η έδρα της επιχείρησης,
• Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ,
• Άδεια κυκλοφορίας ιδιωτικού ή επαγγελματικού οχήματος (μέχρι 4 τόνων μικτού βάρους),
• Βεβαίωση επιμελητηρίου ή αντίστοιχου φορέα ότι διατηρούν επιχείρηση στην περιοχή του ΣΕΣ.

Τα περίπτερα που διαθέτουν κάρτες
Τα περίπτερα, όπου οι οδηγοί μπορούν να προμηθεύονται ξυστές κάρτες στάθμευσης είναι τα εξής:
Πάτα Μαρία, Υψηλάντου & Χατζημήτρου, Κωστάμη Αργυρώ, Καραϊσκάκη 13, Καραγιώργου Χαρίκλεια, Ιεζεκιήλ & Ειρήνης, Δεληγιάννης Κων/νος, Υψηλάντου 51, Ακριβούλη Αναστασία, Κατσάρας Απόστολος, Μπλατσούκα 12, Σίμος Αθανάσιος, Πλ.
Πλαστήρα, Ντεμίρη Γεωργία, Ιεζεκιήλ & Χατζημήτρου, Κατσίμπας Αλέξανδρος, Πλ. Πλαστήρα, Κάλφας Έξαρχος, Πλαστήρα & Διάκου, Αρβανιτάκου Βιργινία, Κουμουνδούρου & Διάκου, Σωτηρίου Βάσω, Κουμουνδούρου & Αβέρωφ, Σιαματά Κων/να, Υψηλάντου & Πλαστήρα, Κατσιούλα Σοφία, Ηρ. Πολυτεχνείου & Νικηταρά, Τσακοπούλου Χριστίνα, Β.Τζέλλα, Δήμος Ηλίας, Ιεζεκιήλ 38, Κατσιγιάννης Λάζαρος Ιεζεκιήλ & Παπανδρέου, Παπαδημητρίου Χριστίνα, Πλ. Εθνικής Αντίστασης

Οι κάρτες στάθμευσης διαρκείας μονίμων κατοίκων και επαγγελματιών θα χορηγούνται κατόπιν αιτήσεων που θα υποβάλλονται στα γραφεία της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς (ώρες γραφείου), όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες (τηλ. 2441027399). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σύντομα, ώστε να εφοδιαστούν με κάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου